Per fer-ne una com aquesta necessitarem:
Ingredients:
1 paquet i mig de pasta de full, comprada.
150 gr. de llardons
100 gr. de pinyons
100 gr. d'ametlla tallada
1 rovell d'ou
Sucre
Piquem els llardons ben petits i descartem els trossos massa dus.
Engeguem el forn a una temperatura de 200º de dalt i baix.
La pasta de full que he fet servir, era la refrigerada del Lidl, però també es pot fer servir qualsevol congelada, en aquest cas, esperarem a que estigui a temperatura ambient. Enfarinem el corró i la superfície on treballarem la pasta.
Tallem la massa per la meitat, l'estirem una mica i l'omplim generosament de llardons. En farem tres trossos de pasta i la idea es que cadascun sigui un pel mes petit que l'anterior. No els cal retallar, simplement estirem uns mes que altres.
Posem l'altra meitat a sobre i omplim amb la resta de llardons.
Posem la tercera part, la enfarinem i l'estirem amb al corró.
Dobleguem les dues meitats i tornem a estirar. Sempre amb les superfícies ben enfarinades, tan el taulell com la pasta i el corró.
Una última vegada i aquest cop li donem forma també a l'ample, procurant que ens quedi de la mida de la safata de forn.
Folrem amb paper de forn untat amb mantega i l'esquitxem amb un polsim d'aigua. Fem servir el corró per desplaçar la coca fins la safata.
Si al col·locar-la se'ns trenques es torna a enganxar sense problemes, que després no es notarà gens. Batem el rovell d'ou amb una mica d'aigua i pintem la coca.
Hi escampem l'ametlla, els pinyons i espolsem sucre per sobre generosament, penseu que els llardons son salats i la coca son unes postres.
Per acabar, amb l'ajud de un mànec de cullera o la punta d'un ganivet, li fem un fistó tot al voltant i la posem al forn pre-escalfat durant 30 o 35 minuts. Ha de quedar torradeta i cruixent. Deixem refredar i llestos.
Feu-la, d'aspecte queda com les que venen als forns o a les pastisseries. De veritat que sorprèn. Fins la propera.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada