diumenge, 21 d’octubre del 2012

MUFFINS DE XOCOLATA


Aquesta recepta bàsicament ha sigut un experiment, doncs és d'un drap de cuina que li va enviar a la meva filla una amiga seva des de Suècia.
Un cop traduïts els components i esbrinades les equivalències d'aquestes magdalenes de xocolata, em poso el davantal i som-hi.



Ingredients:

100 gr. de mantega
75 ml. de llet
135 gr. de sucre
2 ous
5 gr. de llevat químic
23 gr. de fècula de patata ( jo he fet servir Maizena)
5 gr. de sucre de vainilla
180 gr. de farina de blat fluixa
30 gr. de cacau ( jo he fet servir cacau pur Valor)
Perles de xocolata per decorar (això no hi surt, però segur que hi quede molt be)
12 paperets de magdalena (aproximadament)




Procediment:
Barregem en un bol la farina, la Maizena, el llevat, el sucre de vainilla i el cacau. En un altre recipient remenem la mantega un xic desfeta amb el sucre.

Unifiquem la barreja i afegim la llet mica en mica, com si d'una maionesa es tractés.

Incorporem a la mescla els ingredients de l'altre bol, tot passant-ho per un sedàs. Un cop la barreja es ben fina, tirem un ou i quan estigui ben integrat, tirem l'altre.

El resultat ha de ser com el d'una mousse. Deixem la barreja reposar a la nevera tapada amb paper film, mínim una hora per què el llevat faci la seva feina. Preescalfem el forn a 250º de dalt i baix. Amb l'ajut d'una màniga pastissera o amb una cullera, omplim els paperets amb la barreja fins la meitat o una mica mes.
Decorem per sobre amb les perles de xocolata fent-hi una muntanyeta al mig, així un cop fet l'augment dins el forn quedaran ben repartides. Baixem la temperatura a 210º i enfornem uns 12 o 14 minuts depenent de la mida dels muffins. Trèiem del forn i deixem refredar.
El resultat a estat prou bo. Be per la recepta del drap de cuina!

I fins la propera recepta.

1 comentari: