dimarts, 9 d’octubre del 2012

CREMA DE GALERES


Una crema on les paraules marisc i economia van de la mà, encara que pugui semblar impossible. Un primer plat amb un sabor que sorprèn, que ve molt de gust en aquests primers dies de tardor i cal tenir en compte per d'aquí poc a les festes nadalenques.

Ingredients per a 4 persones:
400 g. de galeres
600 g. de patates
1 porro
2 cebes
Ametlles crues
2 fulles de llorer
Safrà (opcional)
Crema de llet o de llet de soja
100 ml. de vi blanc o sake
1'5 litres d'aigua
Oli d'oliva verge extra
Pebre negre, sal i julivert



Procediment:
Tallem les galeres, les patates, el porro i posem l'olla d'aigua que necessitarem després, a bullir.

Amb un bon raig d'oli fregim en una cassola primer les galeres, després el porro i al final les patates, fins que tot es vagi daurant. Un cop cuit afegim les ametlles crues, el llorer i el safrà, aquest últim opcional. Afegim sal i una mica de pebre.
Hi tirem el sake o el vi blanc i esperem que evapori l'alcohol. Afegim l'aigua bullent i ho deixem a foc baix 20 o 25 minuts, no mes, doncs els caldos de peix s'espatllen si bullen massa estona.
Passat el temps de cocció triturem i passem per un colador xinés sense insistir massa, doncs volem que quedi una crema fina sense entrebancs, afegim una mica de crema de llet, rectifiquem de sal i reservem.

Aquesta última part, es per decorar una mica, també es pot presentar amb una mica de pa fregit o reservar alguna galera, fregir-la, treure-li la closca i posar-ne un parell al mig de cada plat. En aquest cas, tallem la ceba de figueres a làmines fines i la confitem.

La servim ben calenta amb la ceba al mig del plat, un polsim de julivert i un rajolí d'oli d'oliva verge extra.


Bon profit.

2 comentaris:

  1. Gràcies, sempre que vull fer galeres agafo aquesta recepta. Espectacular!!!

    ResponElimina
  2. Gràcies per la confiança i bones festes de Setmana Santa!!!

    ResponElimina