Un plat econòmic, molt senzill de fer i a mes saludable. Es veu que l'arròs permet una millor absorció dels nutrients que ens aporten les llenties. Vaja, que els cereals i les llegums segons els nutricionistes, son una bona combinació.
Ingredients per a 4 persones:
500 g. de llentia pardina cuita
1 vaset d'arròs ràpid integral
2 cebes
oli d'oliva verge extra
Per la salsa:
Oli
2 cullerades de mel
4 cullerades de salsa de soja
Trinxem la ceba ben fina i la fregim a foc lent que vagi confitant. No hi posem sal, doncs ens interessa que quedi dolça. Introduïm al microones el vaset d'arròs ràpid el temps que indiqui el fabricant, a part, passem per la paella les llenties i tot seguit anem a muntar el plat. Es pot fer també amb forma de "ranxo", però on i hagi una bona presentació...
Fem servir un motlle de cuina rodó untat amb oli; comencem posant l'arròs una mica premsat per què faci de base. Desprès les llenties fins dalt i per sobre fent montanyeta, la ceba confitada.
En una paella escalfem l'oli d'oliva i fonem la mel, afegim la salsa de soja i una mica d'aigua, deixem reduir fin que quedi com un caramel lleuger.
Amb molt de compte al treure el motllo que no es desmunti l'invent, repartim la salsa per sobre i llestos.
En cap moment em afegit sal als ingredients, doncs les llenties eren bullides, l'arròs era pre-cuit i la mica de salsa de mel, al portar la salsa de soja, ja l'hi dona el punt de sal. Bon profit.
Aquestas també las haig de tastar, apa que si!!!
ResponEliminaQUE BONES!!!
Un petó i que descansis tot el que puguis aquest cap de setmana :)
No té massa mèrit aquesta recepta, però és ràpida i molt senzilla de fer. Pel que diu l'home del temps, serà un cap de setmana ideal per passat vora la llar de foc ;). Petons Conxita.
Elimina