Un plat de diari que ens pot servir també per emportar en un dia de pícnic o a la feina. Molt complet des del punt de vista nutricional, per la varietat d'aliments que conté i senzill de preparar.
Comencem posant a punt les eines que farem servir per preparar la recepta. No hauria de faltar mai a cap cuina un esmolador. Uns ganivets en bones condicions son la millor garantia per no prendre mal.
5 o 6 patates
2 tomàquets grossos
1 ceba tendra grossa
Mig pebrot vermell i un de verd
250 g. de cigrons bullits
150 g. de tonyina
Anxoves
Olives negres sense pinyol
Oli, sal, pebre negre i orenga
Bullim les patates entre 20 i 30 minuts i comprovem punxant amb un escuradents si ja son cuites. Escorrem, deixem refredar, pelem i tallem a daus.
Netegem i tallem les verdures i les olives negres. En una safata posem primer les patates, sal, pebre i ho reguem amb oli d'oliva verge extra, en aquest cas he fet servir el tipus arbequina. Repartim el tomàquet i li tirem un pessic d'orenga pel damunt.
A continuació hi posem la ceba, el pebrot, les olives i una mica mes de sal i d'oli. Barregem els cigrons amb la tonyina ben esmicolada i ho afegim a l'amanida.
Acabem decorant una mica per sobre amb unes tires de pebrot vermell, unes rodanxes fines de pebrot verd, les anxoves i unes quantes olives mes.
Es una recepta senzilla però que dona molt de joc, es pot fer al matí, la tapem amb paper film i es conservarà tot el dia perfectament a la nevera. Aquesta manera de preparar-la a capes fa que es mantingui passat unes hores perfectament presentable.
Que vagi de gust.
UNA AMANIDA MOLT COMPLERTA I SABOROSA..
ResponEliminaLa prepararé en breu.
GRACIES AMIGA :)
Conxita