dimarts, 2 d’octubre del 2012

FOCACCIA DE VERDURES I TONYINA


Per fer aquesta recepta, he necessitat la indispensable col.laboració de la meva panificadora. Encara que ja hi estic acostumada, mai em deixa de sorprendre quan veig llevar el pa al fermentar. La coca que surt es mida XL, per unes 4 persones.


Per la massa necessitem:

280 ml. d'aigua mineral temperada
1 cullerada d'oli d'oliva verge extra
5 g. de sal
12 g. de sucre morè
450 g. de farina de força
25 g. de llevat fresc
Un bon pessic d'orenga

Per sobre el pa:

200 g. de tomàquet triturat al natural
1 carabassó grosset
1 porro gran
150 g. de tonyina
50 g. de formatge parmesà i 100 g. de mozzarella
Tomàquets Cherry per acompanyar
Oli, sal i sucre o mel

Per fer la massa introduïm, per l'ordre enumerat, els ingredients dins la cubeta excepte l'orenga i triem el programa d'amassar. Deixem fer a la màquina i quan ens avisa per afegir els ingredients extra i aboquem l'herba aromàtica.
Un cop el programa arriba al seu fi, traiem la massa de la cubeta i la treballem una mica amb les mans per extreure'n l'aire. Sobre un paper de forn untat d'oli l'hi donem forma i la deixem reposar 20 minuts en un lloc temperat, lluny de corrents d'aire i coberta amb un drap humit. 
Mentrestant fregim el tomàquet per fer la base de la Focaccia. Una mica d'oli, sal, sucre o mel i reservem. Tallem les verdures i engeguem el forn a 200 graus, dalt i baix, que vagi escalfant.
Escampem el tomàquet fregit per la massa, repartim primer el carabassó, després el porro i la tonyina de forma abundant. Per sobre afegim el formatge parmesà ratllat i finalment la mozzarella, mes o menys quantitat, al gust de cadascú i un regalim d'oli. A les verdures no hi he posat sal, doncs el parmesà es prou fort de gust.
Introduïm al forn durant 20 o 25 minuts aproximadament, depenent de la mida de la peça. El resultat es un pa boníssim i aromatitzat amb l'orenga l'hi dona un punt mes al seu favor. Es pot acompanyar el plat amb uns tomàquets Cherry o una mica d'amanida.

1 comentari:

  1. Pero quina pinta!!!! M'han donat ganes de fer una pero ya!! Artista!!!

    ResponElimina