dimarts, 23 d’octubre del 2012

RISOTTO, tu i jo de bolets


Després de molts dies sense menjar risotto, em venia molt de gust fer-ne un. Aquest serà de xampinyons de Paris, un bolet que per sobre és de color bru i té un sabor mes potent que el típic xampinyó blanc. Els italians fan servir el funghi porcini sec i rehidratat, que es un bolet que recorda  molt al nostre apreciat cep.
Les mides d'aquesta recepta seran per a dues persones. Va per a tu Emma, per què t'animis a fer-la.

Ingredients per a 2 persones:
180 gr. d'arròs arbori o arròs bomba
150 gr. de bolets (xampinyons o ceps)
1 ceba de figueres
2 grans d'all
500 ml. de brou de verdures o pollastre
100 ml. de vi blanc sec o sake per cuinar
Un pessic de farigola
50 gr. de formatge parmesà ratllat
50 gr. de mantega
Oli d'oliva verge extra
Pebre negre, sal i julivert



Elaboració:
Fem un brou vegetal amb 1'5 litres d'aigua, on hi afegim les verdures de color blanc que tinguem per la nevera, api, porro, xirivia i nap, per exemple. Esperem que arrenqui el bull, tirem la sal, les verdures, ho deixem coure poc a poc una hora i mitja i colem. També es pot comprar preparat.
Rentem l'arròs i el reservem. Tallem els bolets, piquem la ceba i els grans d'all.
En una cassola posem un rajolí d'oli amb la mantega i fregim a foc lent els grans d'all i la ceba. A mig coure hi afegim els bolets, salpebrem al gust i courem sense que s'arribi a daurar. Reservem 6 trossets dels bolets ja cuits per decorar el plat.
Hi tirem l'arròs i remenem durant 1 o 2 minuts. Afegim el vi blanc i sense deixar de moure, esperem a que el vi evapori l'alcohol.

Posem les fulletes de la farigola. Comencem a tirar el caldo calent poc a poc sense deixar de remenar fins que els grans hagin absorbit el líquid i repetim l'operació fins incorporar tot el caldo. Passats uns 20 minuts, ja ho tindrem a punt.

Rectifiquem de sal i pebre si es necessari i abans de treure del foc afegim el parmesà i el julivert ben picadet. Hi posem una tapa, retirem del foc i el deixem reposar un parell de minuts.

Servim i posem al damunt els trossets de bolets que em reservat amb una fulla de julivert per decorar el plat.
Qui es pot resistir a un bon arròs? Doncs aquest es senzill de fer i amb una mica de presentació es pot fer la delícia dels comensals. Bon Profit.

2 comentaris:

  1. DONA GUST VEURE-HO TOT TAN BEN EXPLICAT..
    Felicitats!!! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies per visitar el meu bloc. I fins la propera. Una abraçada.

      Elimina