divendres, 5 d’octubre de 2012

PLUM CAKE DE PLATAN I NOUS


Un bescuit típic d'Estats Units. Es el primer cop que el faig i la veritat es que m'ha sorprès el sabor tan bo que te. No m'estranya gens que al país de l'Obama sigui tan popular. Ells en diuen pan de banana. Per ser exactes, aquesta recepta no s'ajusta del tot al pastis original, doncs jo li he afegit un iogurt de soja. Avui cuino una versió lliure del plum-cake.

Ingredients:
 2 ous de corral
125 g. de sucre morè
125 g. de farina de blat de moro
125 g. de farina de blat
50 g. de mantega
1 iogurt de soja
16 g. de llevat químic
1 cullerada d'extracte de vainilla 
2 o 3 plàtans
40 g. de nous





Procediment:
Pre-escalfem el forn a 170 graus, dalt i baix.
Batem els ous amb el sucre fins que dupliqui de mida. Afegim la mantega que ja tindrem un punt fosa, la vainilla i barregem amb la batedora fins que tot quedi ben integrat.

Incorporem el iogurt. Ajuntem les farines, el llevat i la sal i ho passem per un sedàs.

Treballem la barreja durant una estona i deixem reposar. Trinxem les nous.
Tallem els plàtans i en reservem mig per la decoració. Afegim la fruita i els fruits secs a la barreja sense treballar-ho gaire. L'objectiu es que els trossos durant la cocció, no vagin a parar al fons del bescuit, si veieu que la massa os ha quedat massa líquida, la propera vegada afegiu una mica mes de farina o menys iogurt.

Farcim amb paper de forn, untem amb mantega el fondo i les bores i aboquem la barreja. Per damunt decorem amb el mig plàtan que em reservat i unes nous. Posem al forn durant 45 minuts aproximadament.

Passat aquest temps comprovem amb un escuradents, si es cuit el traiem del forn i deixem refredar. 
Aquest es el resultat un cop ja cuit. Molt recomanable per acompanyar amb un bon té o cafè.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada