dijous, 18 d’octubre del 2012

CROQUETES de verdures i soja


Sens dubte, aquest és un dels plats estrella a totes les cases. Les croquetes admeten pràcticament tot tipus d'ingredients, inclús es poden fer sol de beixamel aromatitzat i arrebossades. Una recepta econòmica i versàtil que ens pot treure de mes d'un compromís, ja que es poden conservar dins el congelador fins a un parell de setmanes, depenent de la categoria de l'aparell. Per fer-ne dues dotzenes necessitarem...

Pel farcit:
50 g. de soja texturitzada fina
2 o 3 cebes
3 pastanagues
Pebrot vermell o verd (al gust de cadascú)
Oli d'oliva, sal i pebre



Per la beixamel:

1/4 de litre de llet de soja
40 g. de farina de blat
30 g. de mantega
2 cullerades soperes d'oli d'oliva
Sal i nou moscada

Per arrebossar:
2 ous, farina i pa ratllat




Procediment:

Hidratem la soja durant 10 o 15 minuts i escorrem. Piquem la ceba ben fina i tallem les verdures a quadrats petits.
Saltegem les verdures fins que estiguin cuites, salpebrem, afegim la soja ben escorreguda i la courem fin que agafi un punt de daurat. Retirem del foc i reservem en un colador el farcit per què escorri l'oli sobrant. 

Per fer la beixamel, barregem la mantega i l'oli. Es pot fer sol amb mantega, però posant una mica d'oli ajudem a que aquesta no se'ns cremi. Tirem la farina i courem un parell de minuts fins que la farina perdi l'olor a cru. Salem, ratllem una mica de nou moscada i anem afegint la llet, que ha de ser calenta, sense deixar de remenar fin que la pasta comença a fer xup xup.

Hi aboquem el farcit, barregem i deixem refredar en un plat. L'ideal és un cop freda la barreja, tapar amb un paper film i deixar-ho a la nevera un parell d'hores, d'aquesta manera la pasta té mes consistència i és mes fàcil donar-hi forma.

Amb l'ajut de dues culleres o amb les mans, anem formant les croquetes que primer passarem per la farina, després per l'ou i finalment pel pa ratllat.

Fregim amb l'oli ben calent i que cobreixi les croquetes fins la meitat, primer d'una banda i després de l'altra. La temperatura de fregir es important que es mantingui constant si no volem que s'obrin i s'espatlli la presentació del plat. 

Nomes de mirar-les ja venen ganes de menjar-ne. Encara que el procediment es senzill, donen una mica de feina de fer, per aquesta raó un cop posats, en podem fer mes quantitat i les que no fem servir, les podem congelar sense fregir, per un altre dia.

 Espero que us animeu a fer-les i que vagi de gust.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada