dijous, 25 d’octubre de 2012

ESCALIVADA


Una recepta típica a Catalunya que dóna molt de joc. Pot acompanyar gran varietat de menjars, servir com a primer plat, de guarniment, torrades o per una pizza,  per mencionar-ne algunes. Els ingredients principalment son tres; pebrot, albergínia i ceba, però també es poden escalivar alls, patates i tomàquets, si convé.


Ingredients:
4 albergínies
1 ceba
1 tomàquet
Oli d'oliva verge extra.
1 gra d'all i sal




El procediment es el següent: 
Encenem el forn de dalt i baix a una temperatura de 190º. Cobrim amb paper per cuinar una safata, que pot ser la mateixa del forn. Untem amb oli cada hortalissa i deixem una mica de separació entre elles. Els hi anem donant la volta cada quart d'hora i en 40 o 50 minuts, ja ho tindrem.

Un cop fora del forn, s'emboliquen les hortalisses individualment amb paper de diari fins que es refredin, el que ens permetrà poder-les pelar i treure les llavors amb facilitat.

Ho amanim amb un raig d'oli d'oliva, sal i una mica d'all laminat, i si us hi agrada, s'hi pot afegir un punt de vinagre. 

Fins la propera i que vagi de gust.

1 comentari:

  1. Sembla molt senzill de fer i a mes fa una pinta...

    ResponElimina