Una recepta típica a Catalunya que dóna molt de joc. Pot acompanyar gran varietat de menjars, servir com a primer plat, de guarniment, torrades o per una pizza, per mencionar-ne algunes. Els ingredients principalment son tres; pebrot, albergínia i ceba, però també es poden escalivar alls, patates i tomàquets, si convé.
Ingredients:
4 albergínies
1 ceba
1 tomàquet
Oli d'oliva verge extra.
1 gra d'all i sal
El procediment es el següent:
Encenem el forn de dalt i baix a una temperatura de 190º. Cobrim amb paper per cuinar una safata, que pot ser la mateixa del forn. Untem amb oli cada hortalissa i deixem una mica de separació entre elles. Els hi anem donant la volta cada quart d'hora i en 40 o 50 minuts, ja ho tindrem.
Un cop fora del forn, s'emboliquen les hortalisses individualment amb paper de diari fins que es refredin, el que ens permetrà poder-les pelar i treure les llavors amb facilitat.
Ho amanim amb un raig d'oli d'oliva, sal i una mica d'all laminat, i si us hi agrada, s'hi pot afegir un punt de vinagre.
Fins la propera i que vagi de gust.
Sembla molt senzill de fer i a mes fa una pinta...
ResponElimina