divendres, 26 d’octubre del 2012

CREMA DE CARBASSA


Que millor que un plat de sopa ben calenta o una bona crema per posar el cos a to els dies de tardor. Doncs aprofitant que la Rocio i el Rafel ja tenen carbasses a la seva parada de les pageses al mercat de la Boqueria, n'afegeixo una al cistell de la compra i en arribar a casa em disposo a fer-ne una recepta suculenta, o això espero... Aquesta perfecta carbassa digna del conte de la Ventafocs es la que servirà per cuinar aquesta recepta per a 4 persones.

                                                        



Ingredients: 600 gr. de carbassa ja neta, 200 gr. de patata, 1 porro, 1 tomàquet ratllat, 1 gra d'all, 100 ml. de llet de soja o crema de llet, oli, sal, pebre negre i safrà.
            
Tallem les verdures a daus i ratllem el tomàquet. En una cassola tirem un bon raig d'oli i fregim l'all i el porro.

Incorporem la patata que deixarem coure uns minuts sense que arribi a enrossir i afegim la carbassa.

Hi tirem el tomàquet ratllat, salpebrem, posem uns fils de safrà i courem uns deu minuts. Tot seguit afegim aigua o brou fins que just cobreixi les verdures. Deixem coure 20 minuts a foc lent.

Un cop cuit, triturem, afegim la llet, tornem a triturar i rectifiquem de sal si convé.

Passem pel colador xinés, doncs l'objectiu es obtenir una crema ben fina. Servim calenta amb uns daus de pa torrat o fregit i un rajolí d'oli d'oliva verge extra.

M'encanta el color que te aquesta crema, i el safrà li dona un punt aromàtic que la fa especial. Jo abans no n'hi posava però ho vaig llegir en una recepta per Internet i la veritat es que millora la crema.

Espero us animeu a fer-la i bon profit.

1 comentari:

  1. Mercè quina pinta!!!
    És el millor blog que he vist fins ara. És fàcil d'entendre i igual de fàcil de seguir i fer les receptes, així qui no cuina!!

    Petonets

    ResponElimina