diumenge, 30 de setembre de 2012

MACARRONS GRATINATS amb soja texturitzada



Potser sigui la recepta mes popular a totes les cases. Qui no es deleix per un bon plat de macarrons gratinats? Aquests son sense carn de cap tipus i os garanteixo que si us animeu a fer-los, repetireu. 

Per a quatre o cinc persones necessitarem:

60 g. de soja texturitzada fina
500 g de macarrons blancs o integrals
1 pebrot verd petit
2 porros mitjans
500 g. de tomàquet triturat de llauna al natural
100 g. de formatge ratllat dels que mes us agradin
Mantega
Orenga, oli verge extra i sal

Posem a remull la soja 10 o 15 minuts. Tallem el pebrot a cuadrets petits, els porros a rodanxes fines i ho fregim amb oli en una paella.
Escorrem be la soja texturitzada, la afegim al sofregit i deixem coure uns tres minuts o fins que veiem que comença a agafar un color daurat.
Afegim el tomàquet i deixem fer xup xup fins que estigui cuit, acabem amb un bon pessic d'orenga.

De sofregit, jo sempre en faig de mes i el guardo a la nevera un cop fred amb una capa d'oli per sobre, per si es presenta algun imprevist. En una olla posem a bullir els macarrons amb força aigua, sal i un rajolí d'oli.

Passat el temps recomanat pel fabricant de pasta, afegim al sofregit els macarrons ben escorreguts. Barregem, cobrim amb el formatge ratllat, repartim unes tiretes de mantega i  gratinem a 250 graus 10 o 12 minuts, vigilant que no se'ns cremin.

Aquest es el resultat, un plat fàcil i ràpid de fer, que en aquest cas al no portar carn, pot servir perfectament com recepta apte per vegetarians, si es substitueix al gratinat, el formatge per pa ratllat i la mantega per un regalim d'oli.

Que vagi de gust.

1 comentari:

  1. Que bons son els macarrons i als de casa meva sempre els hi venen de gust. Adeu.

    ResponElimina