dilluns, 29 d’abril del 2013

PA DE LLAVORS I GINGEBRE amb panificadora


Quan vaig inaugurar aquest bloc ara fa un quants mesos ho vaig fer amb un pa de panses i nous, i a dia d'avui encara era hora que en presentes un altre. El ventall de receptes és tan extens i variat , què els productes de temporada havien anat guanyant terreny en detriment del pobre pa. Ja no podia deixar passar ni un dia més i avui per fi donaré el protagonisme al que és la base de la nostra piràmide alimentaria. Per fer un pa de motlle d'un quilo aproximadament amb la panificadora necessitarem...

Ingredients:

300 ml. d'aigua mineral tèbia
540 gr. de farina de força
10 gr. de sucre morè
6 gr. de sal
15 gr. de mantega
17 gr. de llevat fresc
15 gr. de formatge parmesà ratllat
25 gr. de llavors de rosella
10 gr. de llavors de lli
Un pessic de gingebre molt



Primer que tot pesarem els ingredients, posarem les pales a la panificadora i introduirem dins la cubeta els ingredients per l'orde enumerat. Recordeu, l'aigua a de estar tèbia.
                   

Un cop ho tenim tot dins la cubeta, programem la màquina. Aquest cop farem servir el programa de pa esponjós, ajustarem el pes a 1000 g. i torrat a grau mig. Engeguem i som-hi amb una altra feina, que això és com posar la rentadora.
                   

Abans no acabi l'ultim llevat jo trec la massa de la màquina per treure les pales i donar una mica de forma al pa. Tornem la massa dins i deixem que acabi el programa. 
                   

El resultat a estat un pa aromàtic, que tan pot anar be per un sopar, un berenar o l'entrepà de mig matí.                                                                                    

       


Aquest tipus de pa es pot congelar sense cap problema, ja sigui sencer o a llesques i un cop descongelat semblarà acabat de fer.




Ja veieu aquest és l'interior, ha quedat molt esponjós. El gingebre l'hi ha donat la nota aromàtica i les llavors les propietats que se'ls hi atribueixen; el lli és antioxidant i laxant, i la rosella és una mica sedant i ens protegeix la gola i el sistema respiratori; ideal pel fred.



Fins la propera i que vagi de gust.

23 comentaris:

  1. Un pan que roza la perfección, absolutamente maravilloso. Enhorabuena!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una de mis mejores inversiones... amo mi panificadora!!!

      Elimina
  2. Mercé un pan fantastico, y me encanta el paso a paso. Bss y que tengas buenas semana, que en esta ocasión es cortita. Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  3. O live all kinds of bread and this one looks perfect!
    wishes of a fantastic week with lots of sun and great inspirations!

    kiss, Aida

    ResponElimina
  4. Hola Mercè ja et trobava a faltar. Aprofitaré quan tingui la panificadora de la meva germana per fer-ho. Emma

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Emma!!! Ja feia dies que no et veia per aquí. Si necessites assessorament, ja saps... Petons i que tinguis un bon dia.

      Elimina
  5. Es veu molt bo, segur que és tendre i flonjo! M'encanta posar llavors de rosella, també, les posaria a tota mena de masses! Però ho controlo... he he h. Petons!

    ResponElimina
  6. Jo no he fet mai pa a casa, però, tothom que hi ha fet diu que és molt gratificant. Com a mínim saps el que menges, oi? Es veu tendríssim.

    ResponElimina
  7. Mercè!!!! Avui he esmorçat torradetes amb melmelada oh my god!!! veiem estrelles!!!

    Després ha vingut la meva sogra (la Chus) que es fan teva també i ha al·lucinat en colors i 3D.

    Mare mevaaaaaaaaaaaaa! es boníssima!!! On compres les maduixes?

    Molts petons i moltíssimes gràcies per venir, aviat quan pugui actualitzo al blog i penjo la foto :)

    :D :D em va fer MOLTA MOLTA MOLTA il·lusió ^^

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mercé ja he trobat el Post de la melmelada. Que bona es deu meu!!!

      Elimina
    2. M'encanta el teu entusiasme Adriana, ets genial!!! Et recomano que llegeixis la propera entrada que faré, doncs em sembla que hi surts... Smuaks!!!

      Elimina
  8. Quina bona pinta! És un pa que a més d "bonic" deu ser boníssim, amb el toc de gingebre
    Marta

    ResponElimina
  9. Hola Mercè, te una pinta bonissimaaaa!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I molt bon gust també ;) Gràcies Victoria per la teva visita.

      Elimina
  10. UN PA SA... que per el esmorçar o el sopar m'aniría requetebé!!!
    <Veig que dominas molt be el tema panader.
    UN PETÓ MACA :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. La meva panificadora que és el meu tresor... Petons Conxita.

      Elimina
  11. Es bueno que te gusto este post! Muy buenas ideas son fuente de inspiración!

    Besos

    ResponElimina
  12. T'ha quedat perfecte...!!!

    Una abraçada.

    *Pilar*

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Pilar!!! el mèrit me l'he de repartir amb la panificadora...

      Elimina