dijous, 2 de maig del 2013

CUPCAKES DE PASTANAGA amb frosting de formatge (per l'Adriana)


El 27 d'abril vaig assistir a l'inauguració de la botiga The Sugar Palace a Barcelona. Un petit però coquetó espai on podrem trobar tot el necessari per endinsar-nos en aquest fabulós i dolç mon dels pastissos, cupcake, i galetes decorades. L'Adriana, una noia amb molta empenta i el seu xicot l'Álvaro, han estat molt valents d'engegar un negoci en els temps que corren i aquestes iniciatives les hem de recolzar. Doncs per ells, per desitjar-los que tinguin molta sort amb la seva aventura, hi dedico avui aquests pastissets (si us plau no els comparis amb els teus, Adriana). Aquests son els meus primers cupcakes...

Per elaborar 12 unitats he necessitat...

Ingredients per les magdalenes:

150 gr. de sucre morè
3 ous de pagès
90 gr. d'oli d'oliva verge extra
150 gr. de pastanaga ratllada fina
200 gr. de farina fluixa
5 gr. de llevat Royal
 Gingebre en pols
Ratlladura de mitja taronja o 5 gotes d'essència
Un pessic de sal

Ingredients pel frosting de formatge:

120 gr. de mantega sense sal feta pomada
180 gr. de Philadelphia ligh
120 gr. de sucre de llustre
Fideus de xocolata per decorar

Som-hi amb les magdalenes:
Engeguem al forn de dalt i baix a una temperatura de 250º que vagi escalfant.
Batem el sucre amb els ous fins que doblin el volum i anem afegint l'oli com si d'una maionesa es tractés.

               

Barregem la farina amb el llevat, el gingebre i el pessic de sal. Afegim la pastanaga ratllada ben fina i la ratlladura de taronja o en el meu cas, l'essència.
               

Afegim la barreja de la farina passada pel sedàs al bol, batem primer a velocitat lenta i després un parell de minuts força més ràpid. Omplim les càpsules de magdalena fins la meitat, abaixem el forn a 210º i enfornem durant 20 minuts a alçada mitja.
                

Un cop ja cuites les deixem refredar sobre una reixa. Fins aquí tot com sempre que magdalenes en faig moltes, però ara toca preparar el frosting de formatge.



Com veieu no han quedat els paperets plens fins dalt, doncs com era el primer cop que feia cupcakes, he pensat que la vora em serviria per què s'aguantes millor la glassa de sobre.


Per preparar el glassejat deixarem la mantega a punt de pomada i la barrejarem amb el formatge. Després afegim el sucre de llustre passat per un sedàs...
                 

...fins obtenir una barreja ben fina. La deixem reposar un parell d'hores dins la nevera. Ara be quan el maten... omplim la màniga pastissera, ai, ai, ai... i decorem amb més o menys traça les magdalenes.
                  

Per rematar espolsem una mica de fideus de xocolata per sobre.



Deixant de banda la més o menys traça a l'hora de decorar amb la glassa, el resultat han sigut uns pastissets saborosos i llaminers com pocs.                                     








Doncs ja veieu, al final me'n he sortit com he pogut amb la màniga pastissera. I ha vosaltres Adriana i Álvaro, els meus millors desitjos que les coses fetes amb il·lusió per força han de sortir be.

Ja sabeu, si voleu conèixer aquesta parella d'emprenedors, aquí en aquesta adreça de Barcelona teniu a l'Adriana i la seva simpatia, per donar-vos consell i orientació a l'hora d'adquirir tot el necessari per iniciar-vos en tot aquest mon de la pastisseria creativa.

Que vagi de gust i fins la propera.

13 comentaris:

  1. Semblen molt bones, Mercè! Avui també publico recepta de pastís de pastanaga. Queda diferent però s'hi assembla alhora! Petons

    ResponElimina
  2. Qué mezcla tan fabulosa y esa cobertura...Mmmm...Vaya delicia!!!

    ResponElimina
  3. oh my these are absolutely divine! what a temptation!

    kisses and wishes of a great weekend

    ps: if you ever visit Portugal be sure to stop by and have a piece of cake at my place! ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Aida!!! Y si pasas por Barcelona, ya sabes... Besos.

      Elimina
  4. Avui m'estic trobant amb temptacions a força de pastanaga per tots costats... I jo sense haver fet mai un dolç amb elles. Vagi!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El més increïble és que sol en 20 minuts quedi perfectament cuita. Benvingut!!!

      Elimina
  5. WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOW :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD


    Mercèeeee!!! estem aquí a la botiga la Laia i jo veient el post i ens fa venir ganaaaa :P t'han quedat espectaculars!!! està perfecte el frosting i tot!!! no se si m'haguessin sortit tant macos!!!! m'ha fet moltíssima ilusió que ens dediquessis aquest post :'D es emocionant !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    MOLTS PETONS i moltes gracies!! es tot un luxe apareixer per aqui <3

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Guapes!!! Et mereixes això i més. Ara que ja m'he animat ens faré sovint i variats. Laia ja et pots preparar!!!

      Elimina
  6. Has quedat molt be MERCÈ per ser els primers que fas... Molta sort a la parelleta i encar que el moment es complicat, aquestes DOLCESSES sempre agraden i les persones las buscan.
    UN BON DIA MACA :)

    ResponElimina
  7. Quina preciositat, deuen tenir un molt bon gustet !!!!els farè !!!
    Petons.

    ResponElimina
  8. Acabo de llegir el teu comentari del curset de cupcakes I he vingut a veure els teus. M'agrada molt com han quedat. Jo tinc la recepta amb mesures angleses ( tasses I cullerades), veig que hi poses gengibre, que m'encanta. L'incorporaré a la meva recepta quan els faci. Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que van quedar boníssims, Chus >.< Petons

      Elimina