dilluns, 20 de maig de 2013

GALETES D'AMETLLA amb compota de poma (Aptes per celíacs)


Sempre buscant i rebuscant com reduir greixos. Aquestes son unes galetes senzilles sense mantega, ni oli, reduint així considerablement la quantitat de calories. Ni porten farina de blat, així també son aptes per celíacs, i si segueixo amb aquesta línia les properes es diran galetes d'aire, i estaran en la línia del "El vestit nou de l'emperador". La qüestió és anar buscant i provant per no tenir que renunciar a les coses bones que es couen a la cuina. ;)




Ingredients per 24 galetes:

2 clares d'ou de pagès
100 g. de farina d'ametlla
100 g. d'ametlla granulada
90 g. de sucre morè
2 cullerades de compota de poma
Canyella
1 pessic de sal




Procediment:

Pre-escalfem el forn a 180º de dalt i baix.
Separem les clares dels rovells ( i no els tirem, no, els podem guardar per fer una crema pastissera, per exem.). Batem a ma lleugerament les clares amb el pessic de sal.


Incorporem el sucre, barregem i afegim la compota de poma. Si vols saber com fer-la ho pots trobar aquí.

Incorporem la farina d'ametlla i l'ametlla granulada.

Una mica de canyella per donar un punt de sabor, i lliga molt be amb la poma... I ja podem formar les galetes. Sobre la safata de forn posem paper sulfuritzat i anem fent montanyetes que aplanem amb la cullera.


Enfornem duran 20 minuts fins que quedin cuites i un cop fetes les deixem refredar sobre una reixa.

El resultat son unes galetes amb un centre tendre i torradetes per fora, molt llamineres.

Fins la propera i que vagi de gust.

22 comentaris:

  1. Boníssimes! I aptes per a celíacs i tot! Carai, és ben bé que saps buscar receptes, Mercè! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Marina! Ningu té per què renunciar a les llaminadures ;)

      Elimina
  2. Ens mirem la recepta perque las volem preparar un dia o altre; pero es que les fotografíes, parlEn per si soles.
    Ohhh que bones!!! vols dir ¿que en va quedar alguna?... jo crec que no...
    PETONETS XATA I UN BON DIA:))))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tinc la sort que els de casa tot ho troben bo :))) Una abraçada, Conxita.

      Elimina
  3. Qué ricas! Seguro que empiezas comiendo una y te las acabas comiendo todas!!
    Ana de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  4. Han de ser boníssimes :D si no et fa res li passo el link de la recepta a una clienta que té una filla celíaca. M'encanta la presentació amb la cintenta, que mono! Un petonet aaaaaartista!!!!!

    ResponElimina
  5. Pero qué rico...dios mío...me adoptas? jajaj ;)

    Un beso,
    Cristina♥
    http://blog-andcoffee.blogspot.com.es

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hay que ver lo que vale una imagen... eh? Besos.

      Elimina
  6. Doncs ja sé on anar a parar quan vulgui trobar receptes baixes en greixos perquè el meu blog en sap poc d´això, je, je,je!!! la compota de poma és un gran aliat de les postres, oi?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Cristina. Un ingredient versàtil, bo i econòmic. Que més es pot demanar... Petons.

      Elimina
  7. Què bones Mercè amb l'ametlla i tan originals amb la compota!! i tant que la cuina és una laboratori!! :-) i a sobre si et queden així de bones, haurà valgut la pena. Ja feia molts dies que no em passava pels blocs que seguisc habitualment... i des de l'ultima vegada que vaig estar per aqui ja has publicat un munt d'entrades!! la veritat és que t'envejo i alhora em fa ràbia no poder llegir-te més (avui m'he posat al dia)i sempre t'enrecordes de mi :-(!!
    Moltes gràcies pels teus comentaris a cuinadiari. T'he contestat allà sobre el tema de l'hort urbà. Et recomane els podcast de pagesos de ciutat així com el blog de l'Esther Casanovas, on donen molts consells sobre el tema. Ens veiem! Una abraçada, Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cadascú té el seu ritme i fa el que pot, faltaria més. Ja he vist que m'havies contestat i t'agraeixo l'interès i les recomanacions que em fas. El meu principal problema, com et comento, és el tema de les hores de sol, però em fa molta il.lusió i ho vull provar. Gràcies per tot. Petons, Mercè.

      Elimina
  8. Aquestes galetes les haig de fer! Quina pinta! La poma deu donar-li un gustet deliciós!
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Marta. Son suaus de gust i baixes en greixos, per poder menjar-les sense remordiments ;) Petons i bona nit.

      Elimina
  9. Tienen que estar buenísimas y tienen un aspecto muy tentador...Aptas pata todos lo públicos y edades. Me gustan!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias, Mary. Sí, con estas galletas no hay excusas que valgan... ;)

      Elimina
  10. Que ricas! Desde luego es una forma de poder comer cositas golosas sin tener cargo de conciencia, jajaja, como estoy a "no-dieta"....

    Te quedaron espectaculares, tengo que probarlas.

    Besos

    ResponElimina
  11. Mercè, que preciosas tus galetes!!!
    Besitos ;)
    Madalena

    ResponElimina