Les verdures, uns dels pilars de la nostra dieta mediterrànea, ens serviran per elaborar aquest entrant que farà la delícia dels amants de la cuina saludable i també dels que ja comencen amb l'operació biquini. Una recepta acolorida com cap altra i carregada de vitamines i minerals que intentarem preservar al màxim coent-les al forn, com ja he fet altres ocasions. No és qüestió de cuinar fins a desfer les hortalisses, sol les courem fins a tenir-les just al punt. A mi, no m'agradem cruixents, però tampoc tan toves que caiguin de la broqueta. Tot regat amb un oli d'Oliva Verge Extra, d'aquests que tenim tan bons a la nostra terra.
Ingredients:
Pebrot vermell
Carbassó
Albergínia
Alls tendres
Escalunyes
Tomàquets Cherry
All
Julivert
Oli d'oliva Verge Extra
Sal Maldon
Som-hi amb la recepta.
Pelem les escalunyes i les fem un minut al microones tapades amb film transparent punxat, a 800 de potència, doncs és l'hortalissa que triga més a coure, i ens quedaria un pel crua si la féssim directament al forn amb la resta.
Engeguem el forn de dalt i baix a 180º.
Tallem la resta de verdures com més ens agradi, a daus, rodanxes o tires i ja podem muntar la broqueta. Comencem amb l'albergínia o el carbassó per fer de base i a partir d'aquí, nosaltres mateixos. Intentem intercalar colors i formes per fer-les més atractives.
Folrem la safata de forn amb paper sulfuritzat i ruixem les broquetes amb oli d'oliva. Enfornem a alçada mitja durant 20 minuts i les anem tombant cada 5 minuts, per què quedin cuites per totes les bandes. Mentre couen, trinxem un gra d'all i triem les fulles de julivert per fer la picada.
Amb l'ajud d'un morter fem la picada, afegim oli d'oliva i barregem.
Un cop ja tenim les broquetes cuites al punt, les emplatem i les ruixem per sobre amb l'all i julivert i la sal Maldon. Així de senzill i així de bo.
Amb aquesta recepta participo en el repte de Memòries d'una cuinera, què organitza de broquetes de tot tipus, dolces, salades, calentes o fredes, per qui s'hi vulgui apuntar. Doncs som-hi, què ja m'hi estic començant a aficionar.
Fins la propera i que vagi de gust.
Aquest mes tindrem un repertori de broquetes boníssim!! Quina bona pinta, les teves, Mercè!
ResponEliminaGràcies, Marina!!!
EliminaNena... quina maravella!!!
ResponEliminaFÁCILS y DELICIOSES.. M'encantan; y veure el pas a pas hem fa descobrir cada vegada una dona polida, cuidadosa i versátil..
FELICITATAS MACA, M'EN EMPORTO UNA!!! amb el pensament clar....
:))))
Gràcies Conxita!!! Venint de tu és tot un elogi. Una abraçada.
EliminaEt canvio una meva dolça per una de les teves, tracte?
ResponEliminaTracte fet. Encara què veient les teves... jo surto guanyant. :)
EliminaQué brochetas más ricas, son un espectáculo para la vista, tienen que estar riquísimas. Un abrazo, Clara.
ResponEliminaUna receta humilde pero resultona!!! Besos.
EliminaOlá Querida,lindo prato,bem atrativo e parece fácil de fazer!!!
ResponEliminaParabéns!Obrigada por partilhar essa receita.
Doce abraço, Marie.
Y saludable, Marie. Ideal para un menú de primavera ;) Besos.
Eliminaoh que boooo!!!tenen una pinta estupenda...segur que guanyaràs!!!! em fa venir gana :) gracies per salvarme l'altre dia jejejej quin riure! molts petonets ^^
ResponEliminaCamí cap a casa, no hi parava de pensar... hauràs de contractar un guarda de seguretat!!! De totes maneres ets valenta, Adriana. Y no paris de fer aquests pastissos tan fantàstics!!! Petons i una abraçada.
EliminaQue rica la brocheta así, a mi es que la verdura que has puesto me encanta! Sobre todo la berenjena y con esa picada estará aún mejor. Además muy sana.
ResponEliminaPor cierto, ¡suerte!
Besos
Gracias, Manderley!!! sí, y económica :) Besos.
EliminaQué buenas, todo sabor y color, salud a raudales en tu mesa!!! Me encanta la idea!!!
ResponEliminaNo hi ha cosa més rica, sana i senzilla que aquestes broquetes.
ResponEliminaPetons
Senzill i bo, doblement bo... Petons.
EliminaTe han quedado muy bien. No las he hecho nunca al horno.
ResponEliminaLo de meter al microondas las que tardan mas me parece una buena idea.
Quieres hacer un helado?
http://anyolenfemenino.blogspot.com.es/2013/05/reto-helados.html
Gracias, Anyol!!! Con el tiempo he ido aprendiendo, y ya se sabe que la experiencia es un grado :))) Saludos y gracias por la visita.
Eliminatot el que porti aquestes verdures m'encanta!! Una proposta molt saludable. Moltes gràcies per participar. petonets
ResponEliminaGràcies i contenta que us hagi agradat :))) Petons.
Elimina