Aquest pastis de formatge és una recepta del llibre Cuinar per ser feliç de la gran cuinera Carme Ruscalleda. El resultat ha estat, com era d'esperar, tot un èxit. Una textura fina i un sabor deliciós, serien les paraules que millor definirien aquest "Bocatto di Cardinale". Jo sol haig de dir, que si em descuido ni el tasto, ja es van encarregar els de casa, i algú de fora, de donar-li ràpidament sortida.
Després de veure el bon resultat d'aquesta recepta que per mi, ja queda com un clàssic, veig que la Marina del blog La rosquilla de la tia Laura ha organitzat un repte precisament de Cheesecake. M'hi apunto que encara hi estic a temps, i aquestes coses sempre animen.
Som-hi amb la recepta.
Després de veure el bon resultat d'aquesta recepta que per mi, ja queda com un clàssic, veig que la Marina del blog La rosquilla de la tia Laura ha organitzat un repte precisament de Cheesecake. M'hi apunto que encara hi estic a temps, i aquestes coses sempre animen.
Som-hi amb la recepta.
Ingredients per un motlle de 20 cm.:
100 gr. de mantega (jo sense sal)
100 gr. de sucre
3 ous de pagès
1 branca de vainilla
La ratlladura de mitja llimona
50 gr. de farina de blat (jo Maizena)
500 gr. de formatge fresc tipus Quark (jo descremat)
La mantega i els ous han de estar a temperatura ambient i el forn que vagi escalfant a una temperatura de 100º engegat de dalt i baix.
Quan tenim la mantega amb textura de pomada la barregem amb el sucre. Obrim la branca de vainilla i rasquem l'interior per treure tota la substància.
Ho afegim a la pasta i després hi posem els ous i la ratlladura de la llimona.
Afegim la farina passada pel sedàs i al final hi aboquem el formatge.
En aquest cas jo he fet servir una cassola de fang; la folrem i engreixem amb mantega. Per acabar aboquem la barreja i enfornem a alçada mitja.
El temps de cocció, segons la recepta de la Carme és de 2 hores, però com cada forn és un mon, al meu s'hi ha hagut d'estar 2 hores i 20 minuts.
Un pastís que requereix una cocció lenta però el resultat, ja el veieu. Una recepta del tot recomanable.
Jo he acompanyat el pastís amb melmelada de maduixes que tenia al rebost i que si en voleu saber la recepta la podeu trobar aquí, però simplement menjat tot sol, de per sí, ja és tot una delícia.
Fins la propera i que vagi de gust.
Oh!!! que boniiiiissim!! ademés venint de la Carme Ruscalleda no ha de ser d'un altre manera!!jejejeje
ResponEliminaMoltes gràcies per participar i molta sort!!
Petonets
Gràcies Marina, si em descuido quasi no hi soc a temps...
EliminaHas fet molt be de participar-hi i no m'extranyaría gens que guanyessis perque la veritat es que el teu pastís ENAMORA i les fotos cada vegada son mes atraients.
ResponEliminaBon diumenge MERCÈ, bonica, treballadora i voluntariosa :))))
Gràcies, gràcies i gràcies, Conxita!!! Em fa molt contenta el teu comentari i més venint d'una persona tan complidora com tu. Una abraçada i feliç dia de la Mare.
EliminaQuè bo Mercè! a qui ens agrada el formatge no podem dir No a un pastís de formatge fresc, oi? A mi sempre em passa el mateix, si em descuido, perdo...
ResponEliminaHola Mercé, tiene una pinta fabulosa ahora solo necesito que me salga la mitad de bien que a ti :)
ResponEliminaSaludos desde felicidadenlavida
Un saludo,
Francisco M.
Me gusta mucho el corte!
ResponEliminaMe la apunto en pendientes!
Besotes y feliz semana!
Lleuger i boníssim, Mercè!! És el meu pastís preferit, el de formatge. Petons!
ResponEliminaEl meu també, Marina. Petons.
EliminaBueno pero qué rico!!! Me encanta la tarta de queso...con mermelada de arándanos...ñam. Te quedó como siempre genial! ;)
ResponEliminaUn beso,
Cristina♥
http://blog-andcoffee.blogspot.com.es
Me encanta cómo queda tan blanquito y el aspecto tan delicado y suave que tiene. Qué delicia de pastel Mercé!!!
ResponEliminaMe encantan todas las tartas de queso, son mi perdición por lo que no puedo dejar de probar esta!! me gusta tu blog y me quedo por aqui, besitos
ResponEliminaHola preciosa!!!!! sabes lo mucho que me gustan los pasteles de queso????? MUCHOOOOOOOOOOOOO!!! este que compartes con la gran Carme Ruscalleda me parece maravilloso y más ligero que con base de galletas..creo que este cae para el finde..tu que dices??? ;)
ResponEliminaA por ese reto guapa!!!!!! y sigue siempre así de maja y simpática!!!! :)
Muacks!!!
Que delicia de pastel de queso, soy fan absoluta de las tartas de queso, creo que es un secreto a voces, jajaja. Te quedó fenomenal.
ResponEliminaEn cuanto a las feromonas gatunas, no lo he probado, ya que ha pasado 10 días de la llegada de Maya, parece que se van tolerando, al menos se huelen de cerca y pueden estar cerca unas de otras, jeje. De momento Maya está muy solita porque las otras dos le hacen el "vacío" jajaja, pero poco a poco.
Besos
Bueno, poco a poco como tu dices. Nos vamos viendo. Besos y bienvenida.
Eliminaque perfection! debe estar delicioso, jo soy fan de tartas de quejo y me queria probarla que está verdaderamente preciosa!!!
ResponEliminawish you a very bright and inspired week!
kisses