dimecres, 15 de maig del 2013

PORTOBELLOS farcits i gratinats, EXPRESS


És a dir, avui una recepta ràpida. Preguntareu... xampinyons farcits? Farcits de què? Doncs d'ells mateixos. Bolets farcits de bolets. Vaja que original, eh? Un platillo sense massa complicació, poques calories i molt econòmic, que ens pot servir com aperitiu o com a primer plat. També els podríem farcir de verdures amb beixamel. Seria una mica més entretingut de preparar, també serien ben bons... però, ja no serien express.
Aquests que he fet servir avui, com en altres ocasions, son de la varietat Portobello, la textura és la mateixa que la del xampinyó blanc però son més gustosos i de preu, si fa o no fa.





Ingredients:

Xampinyons mitjans o grans
Xampinyons petits
1 ceba de Figueres
Formatge parmesà ratllat
Herbes aromàtiques
Oli d'oliva verge extra
Sal i pebre





Som-hi amb la recepta.

Netegem els bolets de mida més gran i els hi traiem el peu. Per anar be, els bolets no s'haurien de rentar, sol treure amb compte la mica de terra o sorra que puguin tenir amb l'ajud un drap. Els posem cap per ball dins un recipient que pugui anar al microones i els arruixem amb una mica d'oli i sal. Tapem amb paper film i punxem uns quants cops amb una forquilla, per què pugui sortir l'excedent de vapor.
                      

Els deixem dins el microones a màxima potència uns 3 minuts. Un cop cuits, traiem de dins la safata i reservem sobre un paper de cuina absorbent. Netegem i trinxem els bolets més petits i la ceba.
                      

Amb una mica d'oli fregim a foc suau la ceba i quan sigui transparent, afegim els bolets.
                      

Courem tot junt i un minut abans de treure del foc, salpebrem i afegim les herbes que sempre li donen un toc de bosc, jo he fet servir provençals, però es pot fer servir qualsevol, el romaní o l'orenga també hi van molt be. Farcim els bolets i espolsem de forma abundosa amb el formatge per sobre. Gratinem a 250º durant 3 o 4 minuts.
                      

I ja els tindrem a punt per servir a taula. Tots els ingredients d'aquesta recepta son molt ràpids de coure, pràcticament la ceba i els bolets es couen mentre tenim els altres bolets al microones... d'aquí, què estigui preparada en un tres i no rés.

Fins la propera i que vagi de gust.

28 comentaris:

  1. Ñammmmmmmm.... aiss quins mossets mes deliciosos!!!
    Y fácils...
    ESTIMADA que pasis un dia ple de joia interior,que de ben segur no et costará.
    PETONS I MES PETONS :))))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Conxita. Els millors desitjos, també per tu. Una abraçada.

      Elimina
  2. mmm! Una tapa express original i ràpida!

    ResponElimina
  3. GOOD MORNING :D

    No en tenia ni idea de que hi havia dues varietats de xampinyons, ja m'hi fixaré i si en veig de Portobellos els compraré. Tampoc sabia lo del drapet :S sempre els rentava jajaja ^^ a partir d'ara no ho faré mes :P

    petonets!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia Adriana. Al final la crema de llet del Alpro, no servia per moltar :( i ho posava a l'envàs... però com no portava les ulleres... Qualsevol moment em paso per la botiga a buscar nata de la teva. Petons.

      Elimina
    2. Bueno Mercè ja saps, pots fer una cremeta de verdures o una carbonara (sense beicon esclar!!) L'envàs que tinc no l'acabaràs pas es 1 litre :( potser al mercadona en tenen més petit!!! :****

      Elimina
    3. Ara ja tinc el "gusanillo" de muntar nata... i desprès del fracas d'ahir. Bull la teva, què ja se que va de primera!!! ;)

      Elimina
  4. No sabia que hi havia mes de una varietat de xampis.
    Una tapa deliciosa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs apart d'aquests dos encara hi ha alguna altra varietat silvestre. Son més tendres i més fortets de gust. Petons.

      Elimina
  5. Olá Merced !!!Quantas delícias!
    Deus abençoe a sua arte,talento maravilhoso!Parabéns.
    Beijos Marie.

    ResponElimina
  6. Són un entrant molt ràpid de fer, sa i "resultón", i tenen una pinta boníssima!
    Marta

    ResponElimina
  7. Te han quedado estupendos y tienen que ser una delicia. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  8. Qué buenos y qué gran calidad...Te quedaron fabulosos, super apetecibles!!!

    ResponElimina
  9. Que paciencia para rellenar los champiñones, pero tienen que estar exquisitos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cuanto más grandes, menos hay que rellenar. ;) Besos.

      Elimina
  10. Hola guapa!

    Primera receta que me costará hacer porque no me sientan bien los champiñones...pero lo intentaré hacer con otras cosas ;)

    Un beso,
    Cristina♥
    http://blog-andcoffee.blogspot.com.es

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bueno Cristina, la próxima receta seguro que te va ha encantar ;)

      Elimina
  11. hi sweetie!
    these look absolutely irresistible, delicous and so well presented! got to try them one of these days for sure!
    Wish you a great Sunday and a very happy World Baking Day!
    kisses!!!
    Aida

    ResponElimina
  12. Feliz día a ti también, Aida. Besos.

    ResponElimina
  13. I love stuffed mushrooms. A friend of mine made some recently, and it looks as good as yours too. I bet yours tasted fantastic too! Yummmm!! ♥ Jo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Intercambio de recetas, intercambio de impresiones. Internet es fantástico, Jo!!! Salut.

      Elimina