dijous, 23 de maig del 2013

FORMATGE FETA marinat


Un formatge amb personalitat com és aquest, es mereix un tracte de categoria. El feta grec té el gust caracteristic que li conferereix la llet d'ovella encara que també el podem trobar barrejat amb llet de cabra i últimament també n'he vist fet exclusivament amb llet de vaca, això sí, aquest últim més suau de gust.
Els marinats i les conserves son perfectes per tenir sempre una mica de rebost a casa i son molt senzills de fer. No us priveu de posar un d'aquests petits plaers a la vostra taula.
Jo els formatges els compro a la parada Elisa a la Boqueria de Barcelona. Sempre, productes de primera qualitat per obtenir també resultats de primera, ah! i una atenció al client que no té preu. Les coses que valen la pena o poden interessar, s'han de fer saber.
Les mides que avui he fet servir han estar les justes per omplir un pot de vidre de 500 ml. de capacitat.



Ingredients:

300 g. de formatge feta d'ovella fresc
1 gra d'all laminat
2 tomàquets secs tallats a trossets
Grans de pebre de tots els colors
Alfàbrega seca, fresca o les dues
250 ml. Oli d'Oliva Verge Extra





Quan compro aquest formatge be envasat amb una barreja d'aigua i sal, aleshores el primer que faig és treure'l de l'envàs, el rento i l'eixugo ben sec amb paper de cuina.
En aquesta recepta tan important és la qualitat del formatge, com la de l'oli amb què farem la conserva. Aquest cop he fet servir un oli de la varietat Empeltre que comercialitza l'Agrícola Sant Josep de Bot a la Terra Alta de collita pròpia, un or líquid d'una qualitat excel·lent i un gust afruitat que el fa ideal per fer servir en aquests tipus de marinat. Si passeu per allí, no dubteu en entrar a la seva botiga, doncs a part d'oli, venen tot de productes autòctons a molt bon preu, sobre tot les olives.
                     

Introduïm els ingredients que donaran sabor dins l'oli i barregem. Tallem a quadres el formatge.
                     

Dins el pot de conserva aboquem primer una part d'oli amb la barreja i a continuació hi anem posant el formatge.
                     

Anem intercalant oli i formatge fins omplir el pot. Com més cura tinguem al posar ordenadament els dauets, més ens hi cabran.
                     

Cobrim la part superior del pot amb l'oli per què no asomi cap tros de formatge i ja ho tenim llest. Deixem marinar mínim 24 hores i ja estarà a punt per consumir. Com més temps el deixem marinar més anirà agafant els aromes de la bressa.
Jo el guardo dins la nevera, i be, pot aguantar un mes sense problemes, l'oli s'anirà emblanquin amb la fredor, però si el deixem a temperatura ambient unes hores tornarà al seu aspecte original. A casa en prou feines dura més de 8 dies.
Un cop consumit tot el formatge, aquest oli aromatitzat el podem fer servir per amanides o condimentar plats de pasta i ens donarà un toc especial a les nostres receptes.

Que vagi de gust i fins la propera.

24 comentaris:

  1. M'agrada molt, com has marinat la feta! A mi m'agrada la de llet de vaca, potser perquè quan treballava al restaurant grec fèiem servir la de vaca? Gràcies per compartir aquesta fantàstica maceració.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo si puc, intento evitat tot el que sigui de llet de vaca, doncs no em senta be. Però igualment, m'agraden els sabors més fortets de la cabra i la ovella. Petons.

      Elimina
  2. Hola Mercè! Que bonito este feta marinado!!!
    A cochonilha já me estragou várias plantas :(
    Vou experimentar o que me aconselhaste, muchas gracias!
    Besitos,
    Madalena

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mal asunto la cochinilla, porque además es muy contagiosa. :( Suerte.

      Elimina
  3. Ja m'en havies parlat d'aquesta recepta ;))))) té una pinta fantàstica. Suposo que també ho puc intentar amb altres formatges oi? per exemple el manxego (que es el que més ens agrada apart del feta)

    A mi no em duraría ni 10 minuts, soc molt formatgera jejejeej!! petonets!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa també, sobre tot la Laia i el Jordi!!! El manxego d'ovella perfecte, però has de triar les varietats de formatge mes tendres, Adriana, i deixar reposar mínin 24 hores ;). Si t'animes a fer-ho ja m'ho explicarás. Una abraçada.

      Elimina
  4. Ohhh!!! quina fona idea!! a més ha de ser boniiisim per fer una picadeta :) petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sempre va be tenir alguna cosa preparada al rebost de casa. I de coses bones mai se'n té prou ni massa. Petons.

      Elimina
  5. Dios mío Mercé! Es una receta que hace mucho mucho tiempo quería hacer. Me lees la mente! Graciasx2!

    Un beso,
    Cristina♥
    http://blog-andcoffee.blogspot.com.es

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si la pones en práctica ya me dirás que tal, Cristina. Besos!!!

      Elimina
  6. Una buena receta para marinar el queso.
    Seguro que se puede hacer con otras clases de queso y también resulta.
    Un besín.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí Lola, pero queda mejor con los tiernos. Un abrazo.

      Elimina
  7. Què bons que sóns els formatges feta...Com tu crec que són imprescindible per les amanides i la pasta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara n'acabem de menjat per sopar, amb l'amanida que no hi falti!!! Bona nit.

      Elimina
  8. Julya - Molt bó. Te una pinta molt rica. Besets¡¡

    ResponElimina
  9. Apa nena... quin potet mes rebufó, i bo!!!
    Ostres una cosa més que he aprés avui, que gustós deu quedar preparat així.
    FELICITATS!!! EIXERIDA :))))

    ResponElimina
  10. Gracias por enseñarnos a prepararlo! Me encanta!
    Apuntado queda!
    Besotes, feliz domigo y buena semana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, que del domingo ja solo quedan las migas. Besos.

      Elimina
  11. Tiene que ser una delicia así marinado, ya solo nos encanta en casa, así que así con su aliño tan fabuloso debe ser un manjar!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que lo es, Mary. En casa lo tenemos que racionar... No te digo más. Besos.

      Elimina
  12. Que rico feta, me encanta este tipo de recetas. Saludos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Luisa!!! No hay nada como las conservas caseras... Besos.

      Elimina