divendres, 14 de desembre del 2012

BUNYOLS de carxofa

Avui la protagonista serà la flor de la carxofera. La carxofa es molt apreciada a la cuina i també entre els que fan dieta doncs te propietats depuratives a més de minerals, vitamines i molta fibra. Un aliment versàtil que es pot fer estofat, en truita o a la brasa entre d'altres i que aquest cop en servirà per fer uns bunyols per llepar-nos els dits. Amb aquestes quantitats han sortit 20 bunyols.



Ingredients:

500 gr. de carxofes en brut
1 ceba de Figueres mitjana
150 gr. de farina
1 ou de corral
90 ml. d'aigua
Oli d'oliva verge extra
4 gr. de llevat Royal
Sal i pebre negra


Començaré ensenyant com netejar les carxofes. Tallem la base del tronc i en conservem 2 o 3 centímetres. Traiem les primeres fulles fins que aflori la part tendra i amb l'ajud un ganivet arrodonim la base de la carxofa.

Tallem la punta a 3 o 4 centímetres de la base i la partim en quatre parts per poder treure millor la mica de pel que tinguin a dins. Aquestes sol tenien un borrissol, però els hi trec igualment. Un cop triades ja podem començar amb la recepta. 

Procediment:
Tallem a làmines fines cada part de carxofa i les anem posant en un bol d'aigua amb un raig de llimona per què no es tornin fosques. Trinxem la ceba ben fina.

En una paella fregim la ceba amb una mica d'oli a foc mig sense que s'enrosseixi. Un cop transparent la ceba, colem les carxofes i les afegim deixant que coguin a foc suau amb la paella tapada. Amb la mica d'humitat que els hi ha quedat després de estar a remull en tindrem prou per què ens quedin tendres. 

Anem vigilant no se'ns cremin i a mitja cocció hi posem la sal i una mica de pebre, tornem a tapar i que vagi coent. Mentre farem la pasta del bunyol. Barregem la farina i el llevat.

Afegim un ou, remenem i anem tirant l'aigua a miques fins obtenir una pasta espesa. Amb 150 gr. de farina hi he agregat 90 ml. d'aigua.

Afegim una cullerada d'oli, barregem i deixem reposar dins la nevera uns 30 minuts. Un cop passats els 15 o 20 minuts ja tindrem les carxofes ben cuites i tendres.

Trinxem les carxofes i barregem amb la pasta ja freda.

Amb l'ajud de dues culleres de postres fem caure dins una paella amb l'oli ben calent unes boletes de pasta, baixem el foc i anem fregint un parell de minuts per cada banda. Anem vigilant que l'oli no se'ns cremi.  



Anem fregint i anem deixant sobre un paper de cuina absorbent per què deixin anar el greix sobrant.





El resultat son uns bunyols boníssims i esponjosos que tan poden servir com aperitiu, com de primer plat. Si els proveu segur us agradaran.

Bon profit i fins la propera.

4 comentaris:

  1. Hola Mercè, acabe de descobrir el teu bloc i m'agrada molt la cuina que fas. He triat aquesta recepta perquè m'agraden molt les carxofes i estos bunyols tenen una pinta estupenda. La veritat és que m'han agradat moltes més receptes!! Ja ens anirem veient! Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Marta, ja m'has alegrat el dia. Que tinguis un bon any i fins la propera.

      Elimina
  2. Whats up are using Wordpress for your site platform? I'm new to the blog world but I'm trying to get
    started and set up my own. Do you need any html coding expertise to make your own
    blog? Any help would be greatly appreciated!



    Feel free to visit my site - Suzann Wriedt

    ResponElimina
    Respostes
    1. Querida Suzann,
      Quizás no sea la persona más apropiada para ayudarte con tu blog. Lo que sí puedo decirte es como empecé con el mio. Envíame un mail e intentaré ayudarte en lo que buenamente pueda. Saludos y mucha suerte con tu blog.

      mercezen2005@gmail.com

      Elimina