dijous, 9 de maig del 2013

CORONA DE TRUITA de patates



Avui la recepta, no és res més que una senzilla truita de patates. Sí, ja sé que no acabo de descobrir precisament la sopa d'all... però el que la fa especial és l'objecte amb que ha estat cuinada; un motlle per Bundt Cake. M'ha semblat que estaven fets l'un per l'altre. Una truita feta al forn amb aquest estri que reparteix tan be l'escalfor... ho havia de provar, si més no, la cuina no és més que un petit laboratori amb mides, proporcions, textures, sabors i idees, doncs?  Experimentem, aprenguem i gaudim. 
Som-hi.       







Ingredients per 4 persones:

4 patates mitjanes (uns 700 gr. en brut)
5 ous de pagès
2 cebes mitjanes
6 brots d'alls tendres
Oli d'oliva verge extra
Un pessic d'herbes provençals
Sal








Engeguem el forn a 180º de dalt i baix.
Rentem, pelem i tallem les verdures. Fregim a foc suau un minutet els alls.
                   

Afegim la ceba i continuem coent sempre a foc suau un parell de minuts fins incorporar la patata. Ara a foc més viu courem 3 o 4 minuts la patata i la resta de la cocció la tornarem a fer a foc més suau.
                   

Així és com ens ha de quedar. Batem lleugerament els ous i afegim les herbes i la sal a gust nostre.
                   

Barregem i aboquem dins el motlle untat d'oli. Courem dins el forn a alçada mitja durant 20 minuts i sobre la reixa, no la safata, per què circuli be l'escalfor.
                   

I aquest a estat el resultat, una cocció perfecta, ni crua, ni seca i una presentació que a mi m'ha sorprès. Fem les racions seguint els ones, i la podem acompanyar d'un pa amb tomàquet i una mica d'amanida. Què més es pot demanar?

Fins la propera i que vagi de gust.

28 comentaris:

  1. Una cocció molt original, Mercè! I té una pinta estupenda! Petons

    ResponElimina
  2. Así queda preciosa la tortilla, yo también tengo una en mi recetario del blog y siempre gusta mucho.

    Saludos

    ResponElimina
  3. Ay Deu meu MERCÈ... cuantas coses apendré amb tú, perque deu ni do lo recursiva que ets!!!
    Com m'agrada veure la nostra truita cuinada d'aquesta manera, es preciosa per nosaltres mateix@s i per quan tinguem convidats donará el pego...
    Si señor avui la teva TRUITA te un deu per la meva part...algú dona més? perque estic disposada a pujar!!!
    PETONETS XATA :))))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Conxita. Sempre tant encoratjadora. Ets fantàstica Conxita, amb aquests comentaris, qualsevol no s'anima. Una abraçada.

      Elimina
  4. Li acabo de passar el teu enllaÇ a la meva filla i m'ha dit... Apa mama me l'apunto!!! Com m'ha agradat :))))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estas en tot, Conxita. Gràcies. Ara m'has de passar el de la teva filla, un dia ja la vaig veure en un video molt xulo que vas penjar.

      Elimina
  5. Ostres que xulo!!!!! Quina bona pensada!! I sembla fàcil ^_^ queda un aspecte fantàstic!!! Molts petonets!!! (que sàpigues que encara que no t'escriguin la meva mare i la sogra et segueixen jejeje!!!)

    ResponElimina
  6. Qué fabulosa queda así al horno y con un molde tan chulo...Me encanta la idea. Tengo que probar que a mis hijas les encantan los bocatas de tortilla y no siempre puedo ponerme con frituras, lo veo comodísimo!!!

    ResponElimina
  7. Qué molde tan chulo te quedó genial.¿Cuánto te costó el molde? ;)

    Un beso,
    Cristina♥
    http://blog-andcoffee.blogspot.com.es

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola guapa, pues el molde como es de los sencillos me costo 6 euros en una tienda de todo a 100. Pero estoy buscando uno metálico que no sea demasiado caro, pues la silicona no me acaba de convencer. Besos.

      Elimina
  8. Què maca d´aspecte! La provaré amb les herbes provençals.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Trobo que amb una mica d'herbes, la truita guanya molt i ajuda a tenir que posar menys sal.

      Elimina
    2. Doncs, sí...jo menjo sense sal i per a mi és una gran alternativa.

      Elimina
  9. Hola Mercé, tiene una pinta maravillosa, lo probare

    Saludos desde felicidadenlavida
    Un abrazo grande;
    Francisco M.

    ResponElimina
  10. Les truites al forn tenen un sabor i textura especial. I si li poses una cullerada de llet per cada ou queden molt saboroses.
    En el blog tinc diverses d'aquest tipus.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Algun cop n'hi poso de llet vegetal, pero aquesta vegada el motlle era una mica just de mida. Una abraçada.

      Elimina
  11. Bon dissabte estimada... y agraida de tot cor per la teva FELICITAÇIÓ :))))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Només faltaria, i en un dia tan assenyalat com el teu aniversari... Et mereixes això i més!

      Elimina
  12. Olá!!! Que legal que você veio no meu blog!!! A sua presença me faz mais feliz!
    Obrigada por compartilhar receitas tão maravilhosas!!!
    Volte sempre!!! Volte logo!

    Doce abraço!

    ResponElimina
  13. Qué original! Me apunto la idea!
    Besotes

    ResponElimina
  14. Hola Mercé, que forma más original de presentar la tortilla de patatas, tengo que probar me encanta!

    Un saludo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, parece mentira lo que puede hacer un simple molde. Gracias por vuestra visita y buenas noches.

      Elimina
  15. Quina chulada de truita, una bona pensada amb aquet motllu...petonets !!!

    ResponElimina
  16. Superoriginal, m'ha encantat...!!!

    *Pilar*

    ResponElimina