diumenge, 3 de març del 2013

LLENTIES ESTOFADES amb arròs


Avui una recepta ràpida de les de tota la vida. Un plat de cullera energètic i saludable com el que més. Els nutricionistes ens aconsellen barrejar el llegum amb algun cereal per aprofitar millor els nutrients, en aquest cas l'arròs hi combina de meravella, doncs té la qualitat d'absorbir com cap altre la resta de sabors, a la vegada que hi dona una mica de consistència al plat. Aquest cop he fet servir llenties pardines. Una llentia més fosca i petita, però molt fina de gust i que no necessita remull. Aquestes son comprades en una de les poques botigues on encara es pot trobar aliments sense embassar, o sigui al detall o a pes, com ho vulgueu dir, Jaume J. Renobell un establiment que va obrir les seves portes l'any 1945 i que podem trobar a Barcelona, sota els porxos del passeig Picasso, davant mateix del parc de la Ciutadella. Anar-hi és tota una experiència. Ah! i recordeu agafar número, només entrar.




Ingredients per quatre persones:

250 gr. de llenties Pardines Bio
50 gr. d'arròs rodó o bomba
1 litre i quart d'aigua filtrada o mineral
1 tomàquet
2 cebes mitjanes
2 grans d'all
2 fulles de llorer
Oli, sal i pebre





Procediment:
Trinxem la ceba i tallem el tomàquet. Rentem be les llenties i mirem que no hi hagi cap pedra (sobretot si les compreu sense embassar).

Posem 4 cullerades d'oli d'oliva verge extra i afegim tots el ingredients excepte l'arròs. Hi tirem 1 litre i quart d'aigua tèbia, sal i pebre.

Deixem que arrenqui el bull i tapem amb un plat ple d'aigua. L'objectiu de posar-hi un plat a sobre és que no s'evapori el líquid de dins l'olla.


Ho tindrem bullint a foc suau 45 minuts, a continuació hi tirarem l'arròs i deixarem bullir un quart d'hora més.
Traiem del foc i deixem reposar 30 minuts. Això ens acabarà de donar cos a l'estofat. Però a l'endemà és quan estaran boníssimes.





Doncs ja ho tenim, ràpid i senzill, nutritiu i molt natural, ideal pels dies freds d'hivern. Vaja un plat per aixecar els ànims.
Si un dia esteu mandrosos i no sabeu que cuinar, aquest és el plat ideal. Que vagi de gust i fins la propera.

18 comentaris:

  1. Hola Mercè. Avui m'has vingut a visitar i m'he sentit temptada pel teu blog. M'ha agradat molt i ja m'he afegit com a seguidora!! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per la visita, com si estesis a casa teva! Una abraçada.

      Elimina
  2. Ja tinc ganes d'anar a aquesta botiga "Jaume J.Renobell". Aquí al Clot venen llegums a pes, però son cuits. Saps que passa, es que les vegades que he intentat bullir llenties...:((( quan destapo l'olla trobo una pasteta. Provaré a veure :) Un petonot!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com ja dic, aquesta botiga és tota una troballa, només d'arrossos en tenen més de 14 de diferents, i tant o més de farines, llavors o llegums. Del tot aconsellable. Una abraçada.

      Elimina
  3. Buenísimas. ¿Qué sería de nosotros sin las deliciosas lentejas? Hoy tocan en mi casa, aunque sin arroz...Qué ricasss.

    ResponElimina
  4. Quan veig receptes com aquesta sempre penso que mengem massa poques llenties, deu ser la mandra a fer-les però amb propostes com aquesta em sembla que no tinc excusa!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  5. Hola preciosa Mercé!!!! yo siempre hago las lentejas pardinas, me gustan muchiiiisimo más que las Castellanas, encuentro que su sabor es más dulce e intenso, además se quedan mas cerraditas y preciosas :)
    Tu platito de cuchara me dio ganas ;)
    Miles de besos y a disfrutar del casi fin de semana!!!!!

    ResponElimina
  6. Les llenties fetes així és la millor manera d'aprofitar tots els seus nutrients, com tu dius.

    ResponElimina
  7. BON DÍA MERCÉ... Aquest matí prepararé aquestas llentías que a part de ser naturals son del meu agrat
    ARROÇ I PASTA, aquesta es quasi la meva dieta a diari; aixis es que et pendré alguna que altre recepteta de las que tens perque m'agraden molt.
    UNA ABRAÇADA, GAUDEIX DEL DÍA QUE SEMBLA LLUMINÓS!!! :)
    Conxita

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Conxita guapa! Doncs si les fas, t'agradaran molt. Una recepta senzilla de fer... per compensar el complicada que pot ser de vegades la vida, eh? . Petons i una abraçada.

      Elimina
  8. Un buen plato caliente para este tiempecito. Una forma facil y barata de cocinar las lentejas.
    Un saludo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracies por dejarte caer por el blog. Y buen fin de semana!!!

      Elimina
  9. Hola !!! vinc a coneigre les teves llentias...la Conxita m'a fet agafar ganes !!!per aquí amb quedo i t'envio petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per la visita. Petons.

      Elimina
    2. Mercè, gràcies per aquesta recepte de llenties amb arròs avui la fare.amb recorda com ho feia l meva mare.

      Elimina
    3. Gràcies per la teva visita al blog, Trini.

      Sí, és una recepta que mai no passarà de moda... austeritat i bons aliments que en aquests temps, no vol dir menjar de pobre, sino ben al contrari, ara és considera molt saludable.

      Bones festes i una abraçada.

      Elimina
  10. No fa fred com al març, però ja tinc l'olla al foc plena de llenties amb aquesta recepta :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. I ben bé que fas, Ruben!!! No hi ha com un bon plat d'aquestes llegums per omplir-nos d'energia. :)))

      Gràcies per comentar i que passis un feliç dia.

      Elimina