divendres, 8 de març del 2013

TIRAMISÚ fet amb pa de pessic


Unes postres italianes amb una recepta molt bàsica i que son una verdadera delícia. Aquest cop en comptes dels savoiardis que porta la recepta original, empraré una base de pa de pessic del de tota la vida. D'aquesta manera el que aconseguirem és poder emmotllar les postres, a la forma del recipient. Ja veureu com.

Primer farem el pa de pessic.

Ingredients per sis racions:

4 ous de pagès
100 gr. de sucre
50 gr. de farina de blat
50 gr. de Maizena
1 pessic de sal



Separem les clares dels rovells i les guardem a la nevera. Barregem els rovells amb el sucre fins que doblin el volum. Ajuntem les dues farines i les tamisem. Incorporem les farines a la barreja fins obtenir una mescla homogènia.

Batem les clares amb un pessic de sal, així ens quedarà una merenga més ferma. Afegim a la crema remenant de baix cap a dalt procurant que les clares no perdin volum. Pre-escalfem el forn de baix a 180º.

Dins una safata posem un paper de forn untat amb mantega i aboquem la massa. Posem al forn a una alçada mitja durant uns 12 minuts. Comprovem si ja és cuit amb l'ajud d'un escuradents i un cop fora deixem refredar sobre una reixa.

Mentre tant, preparem una cafetera, afegim dues cullerades d'Amaretto i deixem refredar.

Tenint com a referència el recipient que hagi de contenir el dolç, tallem la planxa de pa de pessic. En aquest cas, un cercle per emplatar que té el mateix diàmetre que les copes per postres, ens servirà per tallar les bases.

Anem amb el tiramisú.

Ingredients:
100 gr. de sucre morè
2 ous de pagès
250 gr. de mascarpone (1 terrina)
Cafè amb Amaretto
Pa de pessic
Cacau pur en pols (Valor)
1 pessic de sal


Separem les clares dels rovells i les reservem dins la nevera. Batem els rovells amb el sucre fins blanquejar. Afegim el mascarpone fins obtenir una mescla homogènia.

Muntem les clares amb un pessic de sal, per què ens quedin més fermes. Incorporem les clares a la crema amb molt de compte de baix cap a dalt i ja podem muntar el tiramisú.
Posem al fons de la copa una base de pa de pessic. Com sucat absorbeix molt de líquid, el mullarem de cafè per sobre amb una cullera. Continuem amb una capa de crema.  

Una altra capa de pa de pessic i decorem per sobre amb una última capa de crema de mascarpone. Reservem a la nevera dos o tres hores abans de consumir.

Al moment de servir, l'espolsem per sobre amb cacau en pols amb l'ajud d'un colador. Menjar i gaudir.

Dedicat als amants del tiramisú, que som molt. Que vagi de gust, fins la propera i que tingueu un bon cap de setmana.

6 comentaris:

  1. oh que bo, Mercè! I queda preciós, així amb got. No sembla difícil. Me l'apunto a la llista de pendents1 Bon cap de setmana

    ResponElimina
  2. Deu meu señor quin pecat!! Adoro el tiramisú!!!!!!! Gràcies per alegrar-me el dia. 1 petonet. Crec que m'ho faré per mi sola. Al meu marit no li agrada ni el café ni al licor. Ja engreixaré jo tota sola. Emma

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quants dies Emma! Me'n alegro molt de veuret per aquí.:) Un petonàs.

      Elimina
  3. Pues sí, es un postre que gusta a casi todo el mundo y así con bizcocho casero queda estupendo. Me encanta la presentación que le has dado en copas, queda fabulosa y muy cómoda!!!

    ResponElimina
  4. Pero qué rico, por dios. Me acaba de entrar un hambre. Unas fotos geniales!

    Un beso,
    Cristina♥
    http://blog-andcoffee.blogspot.com.es

    ResponElimina
  5. Quina delícia i a més amb el pa de pessic fet per tu això ha d'estar boníssim! Marta

    ResponElimina