Sempre va be tenir una mica de provisions a la nevera per un "si de cas". Fer uns seitons marinats costa molt poc temps i diners, però si els aneu a buscar fets, ja podeu preparar la butxaca. Pel que costen 5 o 6 peces a la botiga ja marinats, en podeu comprar entre mig quilo i tres quarts en brut, depenent de la temporada. De seitons se'n poden trobar quasi tot l'any, aquests son comprats al mercat de la Boqueria de Barcelona a la parada de la Neus, una gran professional que sempre em tracta de primera. Ells mateixos ja te'ls venen acabats de triar sense cap ni espines, més facilitats impossible i mireu quin goig que fan.
Som-hi amb la recepta.
Ingredients:
500 gr. de seitons en brut (avui 28 peixos)
250 ml. d'oli d'oliva verge extra
250 ml. de vinagre de poma o de vi blanc
40 ml. d'aigua calenta
15 gr. de sal
All i julivert
Procediment:
Primer em de desfer la sal amb l'aigua calenta, després afegir el vinagre i barrejar be.
Anem posant d'un a un els filets amb la part de la pell cap per munt, tapem amb paper film i deixarem reposar entre 45 i 60 minuts a la nevera depenent de la mida dels seitons. Aquests eren mitjans i amb tres quarts d'hora han estat llestos. Per fer el marinat, els seitons han de quedat sencers un cop tret el cap i l'espina, o sigui que molt petits no han de ser. Si dubteu demaneu consell a la professional que us els ven.
Passats els quaranta cinc minuts o quan la carn ja és blanca, els posem sobre una reixeta per què escorrin el vinagre.
Amb paper de cuina absorbent els acabem d'eixugar i ja els podem posar al seu recipient definitiu. Cobrim la base amb l'oli d'oliva i comencem a col·locar els seitons de manera intercalada.
Afegim una mica més d'oli i continuem fent capes de seitons i d'oli. Els darrers els posarem amb la pell cap per munt i ens assegurem que quedin ben coberts amb l'oli.
Trinxem el julivert i l'afegim generosament.
Laminem l'all i el fregim amb una mica més d'oli d'oliva fins que comenci a daurar.
Tirem per sobre els seitons l'all amb la mica d'oli i ja ho tindrem. Ho guardem a la nevera tapat amb paper film i esperem unes poques hores per començar a consumir. Un cop fet el marinat es pot conservar 4 o 5 dies dins la nevera, sense problemes.
Una recepta ràpida, econòmica i saludable, que més es pot demanar. Espero us animeu a fer-la i que vagi de gust.
Però és que a banda de ser més econòmic fer-los a casa, no hi ha punt de comparació amb els de compra. Que macos es veuen! Marta
ResponEliminaHola,
ResponEliminaPero qué pintaza!Se me hace la boca agua. El post muy explicativo y las fotos geniales.
Ya tienes una nueva seguidora.
Qué pases un buen finde!
Un beso,
Cristina♥
http://blog-andcoffee.blogspot.com.es
Hola Mercé, les teves receptes son boníssimes. Hem provat les croquetes amb soja texturitzada i ens han encantat. Moltes gràcies i fins la propera.
ResponEliminaAlerta! Cal haver congelat prèviament els seitons per dos motius: matar l'anissaki i evitar que es desfacin els seitons. Congelats la carn es manté més ferma.
ResponEliminaLa resta, fantàstica!!! Gràcies!
Hola Anònim, gràcies per la visita!
EliminaPortes part de raó i amb el peix tota precaució és poca. Tant important és adquirir-lo en un lloc de total confiança, com la seva correcta manipulació. 24 hores de congelació no li resten qualitat al producte i és una manera d'assegurar-se.
Que gaudeixis de la recepta i bon estiu!!!