dimecres, 19 de setembre del 2012

ORXATA DE XUFLES



Preparar una bona orxata casolana es ràpid, senzill i econòmic.
També hi ha que tenir en compte, que la que fem a casa serà estrictament vegetal i que li podrem afegir la quantitat de sucre o altres edulcorants, que nosaltres desitgem.



La proporció es aquesta:

1 litre d'aigua
250 g. de xufles
de 60 a 100 g de sucre, segons lo llaminer de cadascun.








Deixem amb aigua les xufles entre 8 i 12 hores. Passat aquest temps tirem l'aigua i retirem les que estiguin surant, les rentem ben netes i els hi afegim mig litre d'aigua que pot ser mineral o de la aixeta, però que no tingui gust a clor. Triturem fins obtenir una pasta aigualida.
  
Tot seguit ho colem amb un colador xinés, i afegim la resta de l'aigua. Ara be la part mes feixuga; premsar la pasta fins que no surti més líquid.


Aquesta es la pasta i el líquid que ens quedarà després de tota la força que hem fet. Encara no sé si d'aquest rebuig se'n pot fer alguna cosa més que adob per les plantes. Seria qüestió d'investigar.

Es l'hora d'afegir el sucre o el que decidim, jo un dia ho vaig endolcir amb stevia i va quedar força bé. Remenem fins que dilueixi del tot.
                        

Amb un drap humit ho tornem a passar pel colador xinés.


 Finalment escorrem bé i ja la tenim. Dins d'una ampolla a dins la nevera o si la preferim granissada, amb un parell d'horetes dins el congelador, tindrem la orxata llesta per gaudir.






Vist així pot semblar un procés llarg, però us asseguro que un cop posats, fer orxata a casa, es qüestió de deu minuts.



Fins la propera i que vagi de gust.

2 comentaris:

  1. De veritat que fas que tot sembli MOLT fàcil!!!! :) Visc a Suïssa i aquí no hi ha orxates i tampoc trobo xufles però així que vagi a Cat. em sembla que me'n faré amb un carregament! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. En aquest cas ho és, Dolors. Aquesta va ser la segona recepta que vaig penjar al blog i em feien por les receptes massa complicades. Petons fins a Suïssa. :)))

      Elimina