dilluns, 17 de setembre del 2012

MAGDALENES DE LLIMONA I CANYELLA



Una recepta que a simple vista pot semblar senzilla, però que a la pràctica te el seu què. O no pugen prou, o es cremen de sota... Jo faig servir com orientació la recepta del Xavier Barriga publicada al seu llibre Pan. Per cert un llibre del tot recomanable, on parla principalment de les tècniques per fer pa, però que també hi podeu trobar altres joies com aquestes magdalenes casolanes.


Ingredients:
125 g .d'ous
175 g. de sucre
60 ml. de llet ( jo faig servir la de soja)
190 ml. d'oli d'oliva arbequina
210 g. de farina fluixa
5 g. de gasificant o llevat químic Royal
Ratlladura de llimona
Un pessic de sal i canyella en pols

Elaboració:

En primer lloc bateu els ous amb el sucre fins que la barreja dobli o quasi tripliqui el seu volum, val la pena dedicat tres o quatre minuts en aquest primer punt, doncs en part, d'això dependrà que les magdalenes quedin amb muntanyeta i no sol arrodonides de dalt. Tot seguit, barregeu la llet i l'oli i afegir-ho al batut dels ous i sucre amb la batedora.

Ara es el moment d'afegir a la farina l'impulsor, el pessic de sal, la canyella i la ratlladura de llimona. Poc a poc, ja es pot anar incorporant a la barreja i tot seguit treballar-ho durant dos o tres minuts.

Arribat aquest punt, ho tapem i el deixem reposar a la nevera mínim una hora per que actuï el llevat. A la recepta del llibre especifica que es por deixar fins al dia següent si convé.

Escalfa el forn a 250 graus, en la posició de dalt i de baix abans d'introduir les magdalenes.

Passat el temps recomanat a la nevera, omplir els paperets de magdalena les tres-quartes parts de la seva capacitat i introduir dins el forn, disminueix la temperatura a 210 graus i forneja uns 14 o 16 minuts.
A mi, amb aquestes mides m'han sortit una dotzena de magdalenes fent servir la mida 10 de paperets.
Abans de posar al forn els hi podeu afegir per sobre, sucre, xocolata, pinyons o ametlla laminada per dir algunes de les moltes posibilitats que hi ha per decorar aquest pastissets tan populars.

Espero que us animeu a fer-les. Val la pena.

1 comentari: