divendres, 21 de setembre del 2012

PASTÍS D'ALBERGÍNIA I PARMESÀ


Un plat pràcticament vegetarià i molt bo. Fet amb productes saludables i que a la taula queda molt lluït.
Com jo no disposo d'hort, els productes que he fet servir els he comprat, com sempre, a la meva parada de confiança de les pageses, al mercat de la Boqueria de Barcelona. Allí el Rafel i la Rocío us atendran i orientaran a l'hora d'omplir el cistell.
A la seva parada hi podem trobar aliments de temporada o de proximitat, com els denominen ara, sempre acabats de collir i conservant totes les seves propietats i el que és més important; fruites, verdures i hortalisses, amb tot el seu gust i a un preu molt raonable. Si voleu saber alguna cosa més d'ells podeu clicar sobre Can Perol.

Per fer aquesta recepta necessitem:




1 pebrot verd
2 porros
2 o 3 albergínies
Massa trencada o brisa
Formatge parmesà
Oli






Procediment:
Rentem les hortalisses posant especial cura amb els porros perquè no hi quedi gens de sorra. Un bon sistema és fer-hi dos talls en forma de creu a la part més verda per facilitar la neteja.
Tallem el pebrot, els porros i les albergínies. Ho posem a coure dins d'una paella per aquest ordre en un interval d'un parell de minuts entre verdura i verdura, amb un bon raig d'oli .

Anem remenant, ha de quedar cuit, però no rossejat, penseu que després a d'anar al forn. Aboquem dins un colador perquè extregui el suc. Amb quinze o vint minuts serà suficient, dependrà de la quantitat.

Traiem la massa del frigorífic deu minuts abans de fer-la servir i folrem el motllo per tartes. Aboquem la barreja i repartim el contingut. Ara serà el moment de prees-calfar el forn a 200 graus amb foc a dalt i baix.

Retallem amb un ganivet el sobrant de la massa i ho aprofitem per guarnir el pastís.
Amb un corró afinem la massa que després tallarem fent unes tires fines i ens serviran per decorar. 

Ratllem i espolsem per sobre el formatge parmesà. Finalment fem anar la vora de la massa cap endins i l'enfornem durant 30 o 35 minuts.
En tota la recepta no hi hem afegit gens de sal però veureu que no queda gens sosa, doncs la massa ja en porta i també hi ha que tenir amb compte, que el formatge parmesà es força salat. Bon profit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada