divendres, 14 de juny de 2013

SPAGHETTI amb salsa de fruits secs


Una manera senzilla d'acompanyar la pasta, però ben gustosa. No sé si aquesta salsa ja té un nom propi, però jo la faig en nombroses ocasions i és de les meves preferides. Bona i poca feina. Costa una mica aconseguir crema de llet vegetal, jo al final, la vaig trobar a la secció de refrigerats al super del Corte Inglés, i en vaig fer una mica de provisió. Altres cops, ho havia fet amb la llet vegetal i havia afegit un pessic de Maizena, quan no hi ha més remei... 




Ingredients per 4 persones:

500 g. d'spaghetti
250 ml. de crema de llet vegetal (Alpro)
Pinyons i panses de Corint, al gust
60 g. de formatge parmesà ratllat
Alfàbrega fresca o seca, o de les dues
Oli d'Oliva Verge Extra
Sal i pebre blanc
2 fulles de llorer (opcional)



Anem amb la recepta.
Comencem torrant els pinyons a la paella. Si no en teniu, també s'hi poden posar nous trinxades i queda igual de bo. Afegim la crema de llet...
                   

..., tot seguit afegim les panses de Corint i deixem reduir un parell de minuts a foc suau. Salpebrem i mentre tant trinxem la alfàbrega fresca.
                   

Passats els dos minuts apaguem el foc i afegim el formatge parmesà ratllat i l'alfàbrega, si la poseu seca tampoc passa res.



Remenem fins que el formatge s'hagi fos del tot i reservem. Si veieu que la salsa s'ha espessit massa es pot afegir un raig de llet vegetal o una mica de l'aigua de bullir la pasta.





Posem a bullir aigua amb sal i un parell de fulles de llorer. En quan arrenqui el bull hi tirem la pasta. Esperem que torni a bullir l'aigua i a partir d'aleshores contem el temps que ha de coure, seguint el consell del fabricant. En aquest cas és una pasta de sèmola de blat dur de la marca Martelli típicament italiana. Aquesta havia de bullir 10 minuts.
                                

Les fulles de llorer son opcionals però hi afegeixen un bon aroma a l'aigua de bullir la pasta.  

 Apaguem el foc i escorrem els spaghetti. La barregem amb la salsa i tot seguit la servim a taula.                                                                                                     
                   

No hi ha com una pasta al dente amb una bona salsa per fer feliç a qualsevol comensal. Per l'èxit d'un plat de pasta, és primordial no deixar reposar la pasta i tant bon punt colem l'aigua, barrejar-la amb la salsa ben calenta.

Que vagi de gust i que gaudiu del cap de setmana.

22 comentaris:

  1. Vinc de la crema....i ara aquets espaguettis.....no se que dirte ...m'agrada tan tot el que fas que ....et felicito !!!!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Mamilu!!! Se't veu relaxada, com es nota que has recarregat piles. ;)))

      Elimina
  2. Mmmmmm, m'encanta! No he provat mai de fer servir la crema de llet vegetal, m'ho apunto!
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. I així ens estalviem una miqueta de colesterol, Marta. Bon cap de setmana.

      Elimina
  3. Ohhh MERCÈ... com m'encanta veure les tevas fotografíes, son tan polides y artesanas...
    UNA RECEPTA ESTUPENDA XATA.. Que tinguis un bon día :)))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies , Conxita!!! I avui que podem gaudir del sol... em d'aprofitar. Una abraçada.

      Elimina
  4. Olá amiga,Obrigada pela visitinha!!!Amo sua atenção!!!Amei a sugestão!!!deliciosa!
    Volte sempre!!!

    Beijos do Brasil, Marie.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que lejos Brasil, pero es curioso como nos acerca la tecnología, Marie. Besos y hasta la próxima.

      Elimina
  5. con lo que nos gustan en casa los espaguettis, con estas salsa exito asegurado, un plato fantastico bicos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es ideal cuando se tiene poco tiempo y para los impacientes, pues se prepara en un plis, Viví. Besos.

      Elimina
  6. Respostes
    1. Sí, Lolines. Ara em paso a veure que s'hi cou per la teva cuina.

      Elimina
  7. Hola Mercè! Estão tão bonito o teu spaghetti! Adoro frutos secos!
    Beijinhos, bom domingo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Gata!!! Se puede utilizar cualquier fruto seco y siempre quedan ricos >.< Besos.

      Elimina
  8. Que rico!!! que socorrida es la pasta ¿verdad? está buena con todo, para mi un buen plato por favor :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tienes toda la razón, Heva. La pasta es uno de los alimentos que con poca inversión, puedes hacer feliz a muchos. Besos.

      Elimina
  9. Vaja, molt bona la salseta...surt de les salses tradicionals que es solen posar en la pasta...Mira, una salsa catalana: la picada de la pasta ;-D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí, Cristina. I fàcileta , per quan tenim el dia mandrós. ;). Petons.

      Elimina
  10. Una delicia con esos frutos secos, un plato 10. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias, Clara. Es un plato muy socorrido. Besos.

      Elimina
  11. Una magnífica manera de fer la pasta...allunyant-nos de la típica salsa de sofregit de tomàquet amb carn. Molt bona, i perfecte l'idea de la crema de llet vegetal "guerra al colesterol"
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  12. absolutely maginficent, mazing photos and great tutorial. It really must be irresistible! love your cookings so much dear Mercé!
    wish you a great week full of sunshine!
    kisses

    ResponElimina