dilluns, 10 de juny del 2013

CREMA DE VERDURES de dos colors


Aprofita, -em diu en Rafel, el pagès- que aquests ja son el últims pèsols d'aquesta temporada. I jo, obedient, sense pensar-ho, els agafo rumiant ja, quin bon us en faré. D'aquí aquesta recepta de dos colors; El verd dels pèsols i el taronja de les pastanagues, fan una parella que resulta molt atractiva. I amb aquest plat, cobrim dues de les cinc racions que aconsellen menjar entre fruita i verdura cada dia. Un primer plat bo, llamatiu i  molt saludable.


Ingredients per 4 persones:

2 porros
250 g. de pèsols
250 g. de pastanaga
30 ml. crema de llet vegetal (Alpro)
30 ml. Oli d'oliva verge extra
800 ml. d'aigua mineral o filtrada
Sal
1 patata per decorar




Anem amb la recepta.
Tallem petits els porros, les pastanagues i desgranem els pèsols (si son congelats no hauran de coure tanta estona).  En dos recipients diferents posem la meitat de l'oli a cadascun i la meitat del porro tallat que courem a foc mig durant uns 3 minuts, no té que rossejar. Afegim la pastanaga...
                   

... i els pèsols, a cada un del recipients, salem i a foc més viu deixem coure 1 minut sense deixar de remenar. Afegim 400 ml. d'aigua bullent a cada verdura i deixem coure 10 minuts.
                   

Afegim dues cullerades de crema de llet a cada olla i deixem coure un minut més. Apaguem i ja podem triturar per separat. A mi personalment m'agrada passar la barreja primer pel passapurés i que quedin totes les pells dels pèsols i els fils del porro i després els hi dono un cop de Minipimer per unificar la crema. També es por triturar i després passar per colador xinés, cadascú com li vagi més be.
                   

Deixem preparades les dues cremes i pelem la patata per fer la decoració. La tallem a llesques de mig centímetre de gruix i amb l'ajud un tallador de galetes fem unes quantes floretes.
                   

Amb oli d'oliva ben calent, les fregim, salem i les reservem per acompanyar la crema.
                   

Al muntar el plat, haurem de tirar les dues cremes al mateix temps, una per cada banda de plat amb l'ajud d'un parell de cassos o dues salseres i al mig afegir la flor de patata per fer bonic.

Aquesta crema, també la podeu fer de carbassa i mongeta tendra, o d'altres verdures que siguin de diferents colors depenent de la temporada.
Fins la propera i que vagi de gust.

19 comentaris:

  1. A més de sana, és una preciositat, aquesta crema! M'ha encantat, això de les patates en forma de flor.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tot és poc per fer més atractiu un plat de verdura.

      Elimina
  2. Oooooh, quina presentació tan bonica!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Chus!!! I també resulta molt fina de gust.

      Elimina
  3. Oh! tant bonica que és que sap greu ficar-hi la cullera...però no, no ho podria resistir. Fantàstic!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ay, Cristina!!! És una crema per qui encara posa peròs, a les verdures.

      Elimina
  4. Pero quina CREMETA tan REBUFONA!!!
    Ostres quin efecte que fa, ha quedat preciósa..
    Gracies mercé, una altre idea SANA Y GUSTOSA :))))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Perfecta per la Operació Biquini, Conxita :))) Una abraçada.

      Elimina
  5. Qué rica y colorida, un espectáculo para la vista estas verduritas frescas...Qué generosa es la naturaleza con nosotros, qué maravilla!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que gran verdad, y lo poco que lo aprecian algunos, Mary. Besos.

      Elimina
  6. wonderfully convived dearest Mercé!
    healthy, beautiful, and certainly very tasty!
    you rock babe!

    wish you a great week full of sunshine

    kisses

    ResponElimina
  7. Que bonita las cremas con esa flor de patata!!!! Me ha encantado la presentación y seguro que estaban riquísimas.

    Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ya ves... y total unas verduritas de nada... Besos.

      Elimina
  8. OHHH Merce, que linda es tu crema de colores!!!, está perfecta para tentar a cualquier niño y no tan niño a la hora de comer!!!!! :)
    Sabes? es la unica forma que tengo de que mi hija mayor coma verduras..lo malo es que la pequeña se niega a comerlas en crema :( así que siempre tengo que cocinar como en un restaurante para que consuman su ración de "verde" :)
    miles de besitos y feliz resto de semana ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Y es que de madre solo hay una... Lo que sea, con tal de que coman >.< . Besos.

      Elimina
  9. Quina bonica presentació !!! li has donat molta vida a una crema de verdures.....m'encanta !!!!!!!!!
    petonets.

    ResponElimina
  10. Tiene que estar riquísima y la presentación queda preciosa.

    ResponElimina
  11. Potser així de guarnideta se la menjaven millor les meues filles! t'ha quedat amb una pinta...impressionant presentació! Marta

    ResponElimina