dijous, 25 d’abril de 2013

RAP AMB PATATES ESCALIVADES a l'allioli


De tant en tant quan volem donar una alegria al paladar, el meu marit i jo ens comprem un parell de talls de rap per fer a la planxa. No em cansaré mai de dir l'important que son a l'hora de cuinar, el disposar de productes de primera qualitat i si parlem de peix, doblement important. Un dia, mentre érem a la cua de la parada de la Neus a la Boqueria de Barcelona, varen passar per darrera nostre una colla de turistes i vam sentir com deien "En este mercado las paradas de pescado, huelen a mar". Tot un elogi, que ens va fer posar contentes; a la meva peixatera de confiança per l'esforç recompensat i a mi, per tenir la sort de poder anar a comprar a un dels millors mercats d'Europa.






Ingredients per dues persones:

2 talls gruixuts de rap ben fresc
3 patates mitjanes
Oli d'oliva verge extra
Allioli (1 ou, all, oli i sal)




Som-hi amb la recepta.
Rentem i eixuguem les patates, les freguem amb oli d'oliva i les escalivem al forn a 190º entre 45 minuts i una hora depenent de la mida. Comprovem punxant amb un escuradents si ja son cuites, i reservem. Si teniu algun dubte, aquí explico com fer una escalivada.

Seguidament, farem l'allioli. La quantitat d'all dependrà del gust de cadascú, a nosaltres ens agrada que tingui un gust lleuger. Pelem l'all i per què no ens retorni el gust, li traiem el grill de dins i el trinxem.

Posem, l'ou, l'all, la mida d'un vas d'oli d'oliva i la sal. Posem el minipimer al fons del pot i triturem sense moure'l durant un minut aproximadament, ja ho veureu, quan comenci a emulsionar l'anirem pujant molt lentament fins acabar de fer l'allioli.

Això no és un allioli genuí, ja què l'autèntic no du ou, però per avui aquest ja ens servirà. Amb un parell de gotes d'oli d'oliva fem a la planxa els talls de rap a foc viu, primer d'una banda.
I els hi donem la volta. Han de quedar rossets per les dues bandes. Mentre tallem les patates a rodanxes sense pelar, deixarem el rap sobre una reixa per què deixi anar l'aigua, doncs no volem que ens mulli el plat.

I muntem el plat. Un tall de rap per persona i la patata. Escampem l'allioli per sobre i posem a gratinar a 250º durant un parell de minuts.
Trinxem el julivert...




I al treure el plat del forn, n'espolsem una mica per sobre.
Ja podem seure a taula. Com el peix es cou molt ràpid, amb un no rés tindrem el plat a punt. 






Doncs com diu la dita, a la taula i al llit al primer crit.
                        

Que vagi de gust i fins la propera.

16 comentaris:

  1. I tant MERCÈ que ets ben afortunada de poguer anar al MERCAT DE LA BOQUERÍA... Y el plat d'avui es EXQUISIT, i a més fácil, M'agrada!!!
    Jo compro poc rap perqué la meva butxaqueta ara mateix amb els gastos de ambdues casas, no dona per tant, pero un día si que hem donaré el gustet i faré aquest plat que m'ha encantat.
    ETS UNA BONA CUINERA MERCÈ, y amb PERSONALITAT... amb molta PERSONALITAT
    PETONS I ABRAÇADES :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sempre és un gust rebre un comentari teu. I qui diu rap, diu lluç que és ben assequible, però això sí fresc, que si no ens estan cobrant el glaç a preu de peix ;)... Una abraçada i fins la propera, Conxita.

      Elimina
    2. Todo lo que hiciste me encanta!!! el rape es uno de mis pescados favoritos y no digamos de esas patatas con allioli ;) eres una gran cocinera!!
      Miles de besitos Mercé!!!!!

      Elimina
    3. Gracias Juana, yo también cuando veo tus panes me deshago!!!

      Elimina
  2. Jo aquesta recepta la faig amb bacallà, bona idea fer-la també amb rap.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, jo també però com que ja havia fet una entrada de bacallà per Quaresma...

      Elimina
  3. Aquest és un d'aquells plats que tastaria cada dia... boníssim i molt ben presentat! Petons i bon cap de setmana, Mercè.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Marina, guapa. Bon cap de setmana.

      Elimina
  4. Hola guapa,

    Tomo nota de tu consejo para que no repita el ajo...pero me cuesta que me salga bien...habrá que intentarlo de nuevo ;)

    Un beso,
    Cristina♥
    http://blog-andcoffee.blogspot.com.es

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ningún maestro nació enseñado... Besos.

      Elimina
  5. Veient aquest platillo se'm fa la boca aigua... Mmmmm!
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'allioli que és molt llaminer, benvinguda!!!

      Elimina
  6. Quina oloreta mès bona que deu fer !!!! deliciosa recepte.
    Petons.

    ResponElimina
  7. Hola Mercè, aquest plat de rap t'ha quedat esplèndid.
    Em quedo al bloc tafanejant les teves receptes.
    Fins a la propera
    Una abraçada i t'espero al meu blog. ¿D'acord?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per la visita, Lolines! M'hi hauré de passat a veure que es cou per allà.

      Elimina
  8. Oiiii!!!! Fico imensamente feliz em saber que você gostou desta postagem!!!

    Verde é uma cor muito refrescante!!!

    Amo a sua visita!!!!

    Doce abraço!

    ResponElimina