dimarts, 16 d’abril de 2013

BUNDT CAKE DE IOGURT... de soja

Qui no ha fet mai una coca de iogurt? Tot un clàssic i la excusa perfecta per estrenar un motlle de silicona que vaig comprar l'altre dia. Encara que us sembli mentida, no n'havia utilitzat mai cap d'aquest material i ho he volgut provar. Aquest és un motlle de Bundt cake, té un orifici al mig i els costats ondulats. Més endavant intentaré trobar-ne un de metall, perquè el resultat del bescuit a estat espectacular i ja estic pensant en donar-li usos diversos.

Per un motlle de 21 centímetres de diàmetre he necessitat:


3 ous de pagès
1 iogurt de soja
2 mides de sucre
3 mides de farina de espelta
1/2 mida d'oli d'oliva verge arbequina
8 gotes d'essència de llimona (o la pell ratllada)
5 g. de llevat químic (Royal)
Sucre de llustre i un pessic de sal


Anem amb la recepta.
Engeguem el forn a 170º de dalt i de baix que vagi escalfant.
Buidem el iogurt per deixar lliure el recipient, doncs ens ha de servir per fer de mida. Barregem dues mides de sucre amb els ous.

Batem 3 o 4 minuts fins que ens quedi una barreja espumosa. afegim la essència o la ratlladura de la llimona.
Anem incorporant l'oli i batent, com si d'una maionesa es tractés. Afegim el iogurt i tornem a barrejar.

Incorporem el llevat a la farina i afegim a la barreja amb un sedàs. Pintem l'interior del motlle d'oli en direcció ascendent. Aboquem la massa deixant lliure una quarta part del motlle. Enfornem a alçada mitja uns 40 minuts sobre la reixa, per què l'escalfor pugui circular també pel centre del motlle.

Deixem refredar una estona. Traiem del motlle i un cop fred espolsem amb sucre de llustre. També hi podem tirar xocolata desfeta o una glaça per sobre. En qualsevol cas, el motlle m'ha sorprès positivament. Li ha donat un aspecte molt elegant a unes postres que no deixen de ser, una tradicional coca de iogurt.

Que vagi de gust i fins la propera.

12 comentaris:

  1. Ils est superbe ton gâteau, j'adore!

    Bisous

    ResponElimina
  2. Molt bé, Mercè! Bona idea, amb soja! Els que no som gaire de llet de vaca ens van bé les receptes per combinar la de soja!! Petons

    ResponElimina
  3. Que bo!!! fa dies que tinc ganas de fer algún dolç, l'altre dia vaig fer torrijas que potser sortiran demá o demá passat.
    FANTASTIC NENA QUINA BONA COMPRA!!! JO TAMBÉ EN TINC UN DE MOTLLE DE SILICONA I ESTIC ENCANTADA.
    Petons...

    ResponElimina
  4. Per cert, les fotos molt pulidas i macas!!! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Conxita. Veig blocs amb unes fotos tan ben fetes... que ja m'agradaria a mi...

      Elimina
  5. Hola guapa,

    Te ha quedado perfecto! La primera foto parece de revista! Y seguro que delicioso ;)

    Un beso,
    Cristina♥
    http://blog-andcoffee.blogspot.com.es

    ResponElimina
  6. Qué precioso te quedó Mercé, qué delicioso corte. Los moldes tipo bundt dan un horneado fabuloso, me encantan!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, le faltó el glaseado, como en el tuyo...

      Elimina
  7. te ha quedado un spetaculo! curiously enough I have just finished making one of vanilla yoghurt! eheheehh
    no kidding, but yours is truly exceptional!
    besos

    ResponElimina
  8. Acabei de conhecer o seu blog.Parabéns pelo talento maravilhoso e por compartilhar todas essas delícias!!!Me visite:http://algodaotaodoce.blogspot.com.br/
    Siga-me e pegue o meu selinho!!!

    Obrigada.

    Beijos Marie

    ResponElimina
  9. Hola Mercé, es super interesante la opción que nos propones.
    Que rico y que colorido se ve todo, una maravilla que habrá que poner en práctica sin duda.

    Saludos desde felicidadenlavida;
    Un abrazo,
    Francisco M.

    ResponElimina
  10. no em podia imaginar que amb el iogurt de soia quedés tant bé!! m'ho apunto

    ResponElimina