dilluns, 8 d’abril del 2013

GALETES D'OLI amb ametlla, gingebre i canyella


Costa trobar receptes de galetes sense mantega, i ja posats a fer, que no siguin gaire dolces i amb poca farina de blat. Després de molt mirar, he fet una combinació amb els ingredients que tenia al rebost. Comences a buscar i la veritat és que la oferta de galetes és tant diversa i abundosa, que a la fi, ja no saps per on tirar. Em va passar el mateix quan vaig anar a comprar la rentadora. Be, més val no em desviï del tema i anem per feina.

Ingredients per 24 galetes:

150 g. de farina fluixa
100 g. de farina d'ametlla
70 g. d'oli d'oliva verge extra
100 g. de sucre morè
1 ou de pagès
1 pessic de sal
1 culleradeta de llevat químic (Royal)
Ratlladura de llimona
Gingebre i canyella en pols
20 g. d'ametlla trinxada
Taronja confitada (opcional)


Som-hi amb la recepta.
Barregem la farina tamisada amb el llevat i la farina d'ametlla.
                   

Afegim les espècies, un pessic de sal i el sucre morè.
                   

Ratllem la pell de la llimona sol la part groga, que la part blanca amargue. Afegim l'oli.
                   

Barregem tot be i per últim tirem l'ou lleugerament batut.
                   

Fem una barreja homogènia amb tots els ingredients, primer amb una pala i acabem amb la ma fins que obtinguem com un massapà.

Emboliquem amb paper film i deixem reposar mitja horeta. Trinxem la taronja confitada, que no és primordial, però combina be amb el trinxat d'ametlla per decorar les galetes. Engeguem el forn de dalt i baix a 200º.
                   

Amb l'ajud d'una plantilla que vaig trobar al final d'aquesta pàgina, m'he fet un full guia sobre un paper de forn, per què les galetes em quedin totes de la mateixa mida. Pel qual és indispensable que totes les porcions tinguin el mateix pes. He fet servir la mida de 5 cm. de diàmetre i boletes de 20 g. cadascuna.
                   
Anem donant forma a les galetes una a una sobre la plantilla, i les decorem per sobre amb l'ametlla i la taronja confitada pressionant lleuxerament.

Enfornem a una alçada mitja durant 18 o 20 minuts i un cop cuites les deixem refredar sobre una reixa. El resultat son unes galetes aromàtiques, torradetes i al seu punt de dolçor. En definitiva han quedat boníssimes!!!

Dolços moments i fins la propera.

21 comentaris:

  1. Que bones! M'encanta el toc final de taronja confitada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tot i que és opcional, la veritat és que hi lliga molt be.

      Elimina
  2. Ja es veu que t´han quedat molt bé...Es veuen toves encara que no portin mantega.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cristina, no, queden més aviat sequetes. Pero bones, bones... ;)

      Elimina
  3. mmm, sense mantega... ja tens raó, ja que són difícils de trobar!!
    Tenen aspecte de ser boníssimes.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es què ho volem tot. Coses bones, dolçes i a més que no engreixin...

      Elimina
  4. Hola Mercè! As tuas bolachas estão mesmo lindas!!!
    Beijinhos,
    Madalena

    ResponElimina
  5. Adorables estas galletitas Mercé. Ya imagino que son viciosas, una auténtica delicia!!!

    ResponElimina
  6. Ay Mercé!, que ricas estas galletas con almendra!!!!!!
    Me gusta mucho lo sana y buena onda que es tu cocina guapa!!!! sigue así!!!!!
    Miles de cariños linda Mercé!!!!! <3

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, que nos tenemos que cuidar y mucho que cocinar!!! Besitos.

      Elimina
  7. Que bones semblen Mercè! i que original la plantilla! Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tan de bo se'm hagués acudit a mi, però ja veus que no... No sé que faria sense Internet!!!

      Elimina
  8. Hola guapa,

    Qué ricas! Con un vaso de leche calentita y yo ya estoy en la gloria ;)

    Un beso,
    Cristina♥
    http://blog-andcoffee.blogspot.com.es

    ResponElimina
  9. Hola Mercè, gràcies pel teu comentari i per l'interès per veure el video. Ja el tinc penjat, és a dir que pots passar-te pel meu blog quan vulguis i veuràs al meu fill de 10 anys fent uns muffins de xocolata. Al final me n'he sortit.

    Una abraçada.

    Vaig seguint les teves receptes.

    *Pilar*

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'he quedat de pedra al veure lo be que ho ha fet. Genial!!!

      Elimina
  10. Si et dic que l'altre día vaig comprar unas galetes de jinjebre, i hem van agradar molt, pero després de veure les teves, quedan molt enerera sens voler ser desagraída.
    GRACIES MACA :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies. Sempre tan gentil Conxita. Bon cap de setmana!!!

      Elimina