diumenge, 4 de novembre del 2012

PANELLETS de codony


Els panellets... ja esta aquí la tardor, els panellets... que bons que son, els panellets... però donen molta feina, els panellets... va anem a fer panellets!
Un cop t'agafa el rampell, no t'hi pots resistir. Fem la llista i anem al Parami una botiga de l'Eixample barceloní que venen tot el necessari per fer panellets, entre altres coses. Per cert, aquí es on compro també les xufles per fer l'orxata.

Ingredients pel massapà:
500 gr. de ametlla marcona en pols
400 gr. de sucre de llustre
65 gr. d'aigua
8 gotes d'essència de llimona
5 gr. d'aroma de vainilla (això no ho vaig comprar al Parami)
1 pessic de sal



Procediment:
Barregem els líquids amb el sucre i afegim a l'ametlla. Amassem amb les mans fins aconseguir una massa homogènia i compacta.

Emboliquem amb paper film i ho deixem reposar 24 hores a la nevera.

Per fer els panellets de codony necessitarem: Massapà, codonyat i sucre blanc.

Anem a formar els panellets:
Tallem un tros del massapà que hem fet el dia abans i sobre un paper de forn l'amassem donant-li forma allargada.

El cobrim amb un altre tros de paper  i amb el corró li anem donant forma fins que ens quedi el gruix desitjat.
Retallem en forma de rectangle i espolsem amb sucre blanc pel damunt. El cobrim altre cop amb el paper, passem el corró per sobre altre cop amb l'objectiu que el sucre s'hi enganxi. Amb el mateix paper li donem la volta de manera que el sucre quedi a la part de sota.

Fem unes tires de codonyat i omplim tot el llarg del massapà. Emboliquem i formem un cilindre. Fem tota la volta i tallem la part que ens sobri. Per facilitar la feina, jo he fet servir una estora per fer els rotllets de sushi japonesos, que m'ha anat de primera.

Premem be el rotlle per què no se'ns desfaci al tallar. Fem porcions de forma esbiaixada rebutjant les puntes.
Posem en una safata dins el forn pre-escalfat a 210º de dalt i de baix durant 8 o 10 minuts i bastant amunt, fins que quedin  torrats de forma lleugera. Han de quedar un pel daurats de fora i tendres per dins. Deixeu refredar i ja estan llestos per menjar.

Ja en podem gaudir amb un vaset de Moscatell o una Mistela i si en sobren alguns, no patiu, els panellets es conserven perfectament uns quants dies sense perdre la seva tendresa. Bona festa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada