dissabte, 3 de novembre del 2012

LLENGUADO a la papillote

El Papillote es una manera de cuinar un peix i verdures al vapor fent servir un embolcall resistent a la calor del forn, paper d'alumini o paper de forn, ben tancat. Un mètode saludable i a la vegada saborós, que manté el gust autèntic del aliments i molt senzill de fer.
Avui, un plat baix en calories però de cap manera insípid ni avorrit, ben al contrari, és un petit luxe pel paladar.
Ingredients per a dos persones:
2 Llenguados sense cap, tripes, ni pell
1 Porro
1 Pastanaga
1 Tomàquet
1 Gra d'all
Mantega sense sal
Herbes provençals
Llorer
Sal Maldon i pebre

Procediment:
Pre-escalfem el forn a 180º de dalt i de baix.
Tallem el porro i mitja pastanaga a juliana. El tomàquet i l'altra tros de la pastanaga els tallem a rodanxes i laminem l'all. Tallem dos trossos de paper de forn de 50 cm. de llarg que ens han de servir per embolicar els llenguados. Posem les rodanxes sota el peix, així en quedaran planes.

A sobre hi posarem primer dues rodanxes de tomàquet, a continuació el porro i acte seguit la pastanaga.

Afegim la fulla de llorer, unes làmines d'all, dos quadrets de mantega, una mica de pebre i les herbes. Emboliquem el peix a consciència, de manera que un cop calent no s'escapi el vapor per cap escletxa.

Com he fet servir paper, per assegurar-me que no s'obri he fet servir una grapadora. Enfornem durant 25 o 30 minuts. Sabreu que ja esta cuit per què el paquet queda inflat, aleshores traieu del forn i ja es pot servir.
Quan obriu el paquet, feu-hi un tallet amb la tisora i deixeu sortir el vapor amb compte de no cremar-vos. Traieu la fulla de llorer i ja es pot emplatar. Hi espolsem una mica sal Maldon per sobre i les rodanxes de pastanaga ens serviran per la decoració del plat.
Fins la propera i que vagi de gust.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada