dissabte, 16 de febrer del 2013

AGAFADORS DE CUINA


No sé que us semblaria canviar per un cop els estris de cuina, per roba, fil i agulla. Ja feia temps que hi pensava però no m'acabava de decidir. 
No deixa de ser com una recepta més; uns quants ingredients, un pas a pas i el resultat final.
Doncs be, com que veig tanta creativitat a la cuina i fent servir la premissa de Si jo soc capaç de fer-lo, segur que qualsevol ho pot fer, així com qui res, confeccionarem uns senzills agafadors, per que ens siguin útils a la nostra cuina.
Començarem per anar a comprar la roba i tot el que cal per començar a iniciar-nos en l'art de la costura.
Tisores, fil i agulles, segur que tothom ho por trobar dins el costurer de la seva mare o la seva avia, o sigui que anirem a comprar el més atractiu per obtenir el resultat final, la roba. 
Pels que viviu a Barcelona, jo recomano que aneu a una merceria especialitzada de les de tota la vida, Casa Fèlix, on també us podran aclarir qualsevol dubte que tingueu a l'hora de fer la compra.





Materials que necessitarem:

Roba de cotó per patchwork
Rus de cotó
Un tros de manteta de cotó vella ( i ben neta) o buata no massa gruixuda
Biaix
Tisores, agulles de cap, agulla de cosir, didal i fil.
Paper i llapis, per fer el patró.





Anem amb la nova experiència:

He recomanat fer servir roba de patchwork per que és un tipus de teixit que el venen en petites quantitats i així sol comprem el que necessitem, a més al haver un sortit molt extens, sempre en trobarem algun que ens agradi.
Primer de tot  hem de rentar els diferents teixits per que encongeixin i quedin a la seva mida real. Un cop secs i planxats, ja podem començar.

Anem a fer el patró. Jo he fet servir de plantilla un agafador que tenia per casa i que estava molt vellet, però l'hi podeu donar la forma que vulgueu, rodó, quadrat (sempre amb els cantons arrodonits) o depenent del valent o valenta, que sigui cadascú. L'agafador que jo he fet, fa de mides 20 cm. de llarg per 12 cm. d'ample.
Un cop ja tenim el patró fet, tallem les diferents robes. Fixem el patró amb agulles de cap i anem tallant les peces.

En total hem de tenir, sis llàgrimes de teixit, 2 de patchwork, 2 de rus i 2 de manta de cotó o buata, que és la que anirà al mig i no es veurà.

Ajuntem les tres robes, primer el patchwork, al mig la manta o la buata i al darrera el rus. Ara es el moment de retallat les miques de diferència que pugui haver entre les robes. Les tres han de quedar exactes.

Agafem fil, agulla i fem un sobrefil ajuntant les tres parts entre sí i tot seguit ja podem col·locar el biaix per tot el voltant, començant per la punta de dalt i sense tibar. Apuntem amb agulles de cap fent coincidir les dues vores, la del biaix amb el teixit sobrefilat i després embastem i cosim.

Si no teniu màquina de cosir es pot cosir a ma. Tallem per una banda just i per l'altra deixem 9 cm. més de biaix que ens servirà per fer la tira per penjar.

Amaguem l'extrem del biaix dins l'altra i embastem tot el voltant, ara per la banda del rus.

Cosim tot el voltant començant per la tira sobrant i per la banda de la roba estampada, si ho fem a màquina. Si ho cosim a ma, ho fem per la banda del rus sense que la puntada traspassi la roba estampada.

Per acabar dobleguem la tira de penjar i li fem unes puntades d'anada i tornada. Planxem i llestos.

No ha estat tan terrible, no? Ja ho veieu que senzill. Dons si us animeu, amb aquest mateix sistema es poden fer pitets per nadons (sense la buata de mig) o draps de cuina, fent servir sol el rus i el biaix. A partir d'aquí tot es qüestió de combinar robes i biaixos de diferents colors. És una mica com cuinar, si t'hi comences a aficionar, no pots parar.

Dons fins la propera i... anava a dir que vagi de gust :). Be, espero us hagi agradat i ja em direu el què.

9 comentaris:

  1. Un tutorial magnífic!
    Em sembla molt bé convinar cuina i labors!
    De fet mentre espero el xup-xup de l'olla sovint m'espera una labor.
    Jo també alguna vegada publico alguna labor, no veig que hi faci cap mal, no?
    Per cert, ja he arreglat l'enllaç a Cuquin Magazine. Moltes gràcies per avisar-me!
    Estaria bé poder accedir a tu a través del teu mail a partir de les teves dades del perfil de google.
    A reveure bonica!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, ja he vist que has arreglat l'enllaç amb un plis, gràcies. Això que em comentes del mail haig d'investigar com funciona, és que encara soc una mica "novata", però ho tindre en compte. Una abraçada.

      Elimina
  2. aiii el color verd ;) que macos! estic pensant de fer-me un altre davantal personalitzat! A veure si m'animo. Es la combinació estrella: cosir i cuinar. Fins aviat :) per cert...es temporada de MADUIXES I CALÇOOOTS

    ResponElimina
    Respostes
    1. Maduixes... rosa que el amor s'hi posa. Una abraçada.

      Elimina
  3. Respostes
    1. Doncs ja saps, el cosir i el rascar... tot és començar. Que tinguis un bon dia!

      Elimina
  4. Això sí que és per a mi una assignatura pendent!! Quin goig poder fer el que vols! Marta

    ResponElimina
  5. Per cert, agafadors a joc amb el bloc eh? :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'has enxampat, davant del dubte... sempre el verd i amb la manya que te'ns a la cuina, això de cosir ho has de provar. Animat i endavant guapa!!

      Elimina