diumenge, 10 de febrer de 2013

MINIS DE PASTA DE FULL amb verdures

Una recepta fàcil, bona i molt vistosa, que podem farcir amb el que més ens agradi, de verdures, de diferents tipus de formatges o peixos, com el salmó. Uns aperitius llaminers dels que passen sense gana, molt indicats per celebracions o festes, doncs es poden tenir preparats amb antelació i després servir freds o donar-li un cop de forn i llestos. Aquests son principalment de verdures, amb una mica de formatge i tonyina.



Ingredients:


2 pastes de full, una rodona i l'altra rectangular
2 cebes de figueres
2 tomàquets
1 albergínia
Pebrot vermell
Formatge Rullo de cabra
Tonyina
Formatge Emmental ratllat
Orenga
Sèsam
1 ou de pagès
Oli i sucre.


Anem amb la recepta:

Tallem l'albergínia, els tomàquets i mig pebrot a rodanxes fines. La ceba la tallem per fer confitada. Posem les verdures en una safata sobre un paper de forn untat d'oli i les ruixem per sobre amb una mica més del apreciat líquid i al tomàquet li posem una mica de sucre per sobre, per que perdi l'acidesa.
No hi posem sal a les verdures, doncs ens quedarien aigualides.
Enformen a alçada mitja, amb el forn obert de dalt i baix a una temperatura de 190º i en uns 30 o 40 minuts ja ho tindrem.

Confitem la ceba amb una mica d'oli i unes gotes d'aigua, a foc baix durant una hora aproximadament, fins que ens quedi un punt fosca.
Primer farem els farcellets. Agafem la massa rodona i tallem 16 porcions com si d'un pastís es tractés.

Omplim la meitat de les porcions amb ceba confitada i formatge de cabra i la resta, amb tonyina i pebrot vermell.

Anem a fer els farcellets. Agafem cada porció i l'estirem de totes tres puntes (no té problema, ja veureu que la massa es manipula amb facilitat i si es trenca la torneu a enganxar, que no passa res). Afegim una mica més de farcit si veiem que ens ha quedat una mica escàs i comencem a tancar el farcellet.
El fem rodolar sobre sí mateix i ja el tenim.

Un cop ja son tots fets, comencem amb la massa amb forma de rectangle. Tallem dues tires amples i dues tires primes, quatre en total.

Aquests minis els omplim uns d'albergínia, tomàquet, formatge de cabra i un mica d'orenga. Els altres els farcim de tomàquet, ceba i tonyina. Sobre les tires primes hi escampem formatge ratllat, una mica de sèsam i fem uns talls verticals per fer les porcions. Tanquem la tira sobre sí mateixa.

Ara de l'altra banda i l'hi donem la volta , per que la part llisa ens quedi a dalt. Fem el mateix amb l'altra tira i ja podem tallar a porcions.

Pintem amb ou batut per sobre i espolsem, uns amb orenga i els altres amb sèsam, això ens permetrà diferenciar uns del altres un cop cuits. A les barretes els hi donem forma d'espirals.

Acabem de pintar amb l'ou els farcellets i espolsem amb formatge ratllat i sèsam per sobre. Les barretes també les pintem i les espolsem amb sèsam.
Posem al forn pre-escalfat a 190º de dalt i baix durant uns 30 minuts, fins que ens agafin un to daurat per sobre.

Aquí els tenim. Els podem menjar calents o freds, com preferiu.

Sol de veure'ls ja donen ganes d'estirar-ne un. Tot m'ho dic jo :), però la veritat es que estaven de vici. Ja em direu que us han semblat.
Que vagi de gust i fins la propera.

13 comentaris:

  1. oi...... oioi........ sempre m'en compro al forn...però sembla tant barat de fer... l'últim cop en vaig comprar a La Palma (carrer del Clot) i em varen costar gairebé 12 euros, (300 grams). Les pastetes eren molt més petites. *_* Ara entenc la cara de felicitat que duu sempre l'amiga... heheh ;) espectacular! les vull fer però es que se m'acumula la feina!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mirar per la finestra del forn i veure com fan augment, és terapèutic. Només per això ja val la pena. Bona nit.

      Elimina
  2. Fantástica idea!!un bocado perfecto.
    un saludo,me quedo por aqui.

    ResponElimina
  3. Oooh!
    Que treballadora!
    Quin goig poder ser comensal teu!

    ResponElimina
  4. Boníssims i perfectes per començar un dinar de cap de setmana!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí... i de postres unes galetetes, eh???. Una abraçada.

      Elimina
  5. Carai Mercé, quin tutorial més ben fet!! Marta

    ResponElimina
  6. Ohhh quina bona manera de fer menjar verdura, així no hi ha qui es resisteixi ;-)
    Petonets

    ResponElimina
  7. Eres una artista!! Esto si que lleva faena Mercè!! pero se ve buenísimo, vale la pena.. Una pregunta.. las pastas de hoja, son estás masas pre echas que venden? Ejemplo la masa de hojaldre? son esas.. besitos y saludos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí Fanny, es masa de hojaldre, y sí que es un poco entretenido de hacer, pero compensa cuando ves salir esos pastelillos del horno. Besos y un abrazo.

      Elimina