Per aprofitar que ja comença la bona temporada per gaudir d'aquest mol·lusc, avui el protagonista de la recepta seran les preuades escopinyes. Bé ho deuen ser de preuades, quan a la major part dels Súpers els hi posen una d'aquestes alarmes a la llauna que t'ha de treure la caixera si no vols que la bossa de la compra piti a la sortida, quina vergonya...
Sóc de l'opinió que al mol·lusc fresc, per anar bé, cal donar-li una cocció el més natural i curta possible, per això avui aquestes escopinyes les farem al vapor i així conservaran millor tots els seus nutrients i el seu característic sabor a mar.
Sóc de l'opinió que al mol·lusc fresc, per anar bé, cal donar-li una cocció el més natural i curta possible, per això avui aquestes escopinyes les farem al vapor i així conservaran millor tots els seus nutrients i el seu característic sabor a mar.
Ingredients:
Escopinyes fresques
Sake per cuinar o vi blanc
2 fulles de llorer
Sal
Com aquest mol·lusc viu sota la sorra, el primer que farem en arribar a casa serà posar-les dins un recipient amb aigua freda i un bon pessic de sal durant uns 30 minuts. Així aconseguim que les pobres pensin que encara són dins el mar, s'obrin i treguin tota la sorra.
Passat aquest temps els hi canviem l'aigua dues o tres vegades fins que surti neta i molt important, les ensumem. Si notem una altra olor que no sigui a mar, ho haurem de fer una per una. De vegades surt alguna escopinya que s'ha de tirar, no sempre, però val més assegurar-se.
En una cassola baixa posem les escopinyes, una mica de llorer i mig basset de vi blanc o sake per cuinar, tapem i deixem coure a foc mitjà, el just per què s'obrin i durant la cocció, sacsejem la cassola tapada un parell de vegades. En només cinc o sis minuts, ja les tindrem a punt.
Ja veieu, aquesta recepta no té més. Només tingueu en compte de no coure-les en excés. Per servir, les canviem de recipient i a gaudir d'un aperitiu natural i nutritiu.
Les podeu regar amb una mica de suc de llimona o amb la vostra vinagreta preferida.
Que vagi de gust i fins a la propera.
T'he de confessar que a mi el marisc i la closca no em va gaire... però reconec que aquestes escopinyes fan molt bona pinta i segur que estaven boníssimes!!
ResponEliminaAixò també passa amb els cargols, Eva, hi ha qui els hi encanta i en canvi, altres no els poden ni veure. Visca la pluralitat!!! Petons i bon cap de setmana.
EliminaQuina pinta! M'encanten les escopinyes, i com més m'agraden és així, cuinades ben senzillet. Un aperitiu que sempre compartim els caps de setmana, boníssim!
ResponEliminaMarta
És el que interesa, Marta, bo i poca feina. Que tinguis un bon cap de setmana.
EliminaDoncs no ho sabia, que ara comencés la temporada... ho tindré en compte! Gràcies per la recepta, molt bona idea, això del sake. Bon cap de setmana!
ResponEliminaCom que en trobem quasi tot l'any, eh? La veritat és que aquests estaben molt plens. Bon cap de setmana, Marina!
EliminaEs cierto Merce!
ResponEliminaCuanto más sencilla sea la cocción y más corta mejor!!..me encanta la idea de hacerlo con sake..lo probaré un día!!!!
Que tengas un precioso fin de semana mi linda!!!
cariños!!!!!!
Hola Juana,
EliminaLo bueno si breve dos veces bueno, y me refiero a la cocción, los berberechos, en cantidad. ;) Besos y feliz fin de semana, guapa.
Me encantan Mercé y sólo los tomo cuando estoy en mi tierra gallega, por lo que los asocio también a lo que más amo, mi tierra, mi mar, mi gente...En fin , un plato diez para mí!!!
ResponEliminaMary, ya me gustaría a mi poder degustar los de tu preciosa tierra... Como se nota que lo hechas de menos. Besitos y buen fin de semana.
EliminaM'encanten i la veritat és que no en faig gairebé mai. Mi tindré que posar perquè és tant facil! petons
ResponEliminaUn plat que no dona res de feina, Roser, senzill i molt bo. De veritat que els començals ho agraeixen el que siguin fresques. Bon cap de setmana, maca.
EliminaJaja, tens tota la raó, van a preu d'or.
ResponEliminaI quina recepteta tan deliciosa ens deixes MERCÈ; per a mi sería un aperitiu perfecte... fácil i gustós.
UNA ABRAÇADA I A PASAR-HO EL MILLOR POSIBLE
Fins aviat!!! :)))
Bé, un dia és un dia, Conxita, i que bones que són!!! Petons i una forta abraçada, guapísima!!!
EliminaNo he provat mai de fer-les amb sake, per la propera vegada que en faci m'ho apunto. Un aspecte deliciós. Petons.
ResponEliminaDoncs té un gust molt semblan al vi blanc sec, Chus. Jo sempre en tinc un ampolla a la nevera, és molt versàtil i ni poso a molts plats. Petonets i bon cap de setmana!
EliminaFa de temps que no en menjo!!! sempre amb vi blanc.. Quina innovació amb sake!
ResponEliminaEstan bones de les dos maneres, però de vi blanc no sempre en tinc i en canvi de sake per cuinar, sempre en hi ha una ampolla a la nevera, pel tema dels menus japonesos què tan ens agraden. ;)
EliminaSaps que no he fat mai escopinyes al vapor?
ResponEliminaEs que els musclos al vapor.. m'encanten!
Hauré de mirar de canviar els musclos per les escopinyes! ; P
(Em vas preguntar un dubte al blog sobre la focaccia. Em preguntaves si hi vaig posar orange.. i és un error tipografic: volia dir orenga!!!)
Sento comentar-t'ho aqui, però no he trobat el teu mail!
Estic molt contenta d'haver tornat al teu blog!
Hola MGlòria!
EliminaDoncs si t'agraden les escopinyes en conserva, al vapor encara les gaudiràs més.
Gràcies per l'aclariment, veig que hi havia un ball de vocals. Jo també estic molt contenta de veure't per aquí!!! Una abraçada.
M'agrada això del ball de vocals! Hihihihiiii!!!
EliminaEl pròxim dia que vagi a la peixateria hi vegi escopinyes... Ja saps de qui em recordaré, no?
; )
Si les tastes, de ben segur que t'agradaran, MGlòria!!! Petonets.
EliminaOhhhhh que bones!! No hi ha res tan senzill i tan bo!!!!!!!!!!!!!!! :) Jo fa temps que no en cuino perquè no en trobo a Suïssa però si que m'arriben musclos i així que els veig: al carretó i cap a casa!!! La propera vegada ho provaré amb el sake doncs jo tampoc ho he trobat mai.
ResponEliminaPetons guapa
Clar com que aquí estem al pais de la Paella, de closques en tenin un munt per triar, eh Dolors? I el sake, és pot substituir per vi blanc sec, sol és per donar una mica de substancia. Una forta abraçada des de Barcelona.
Eliminasi les escopinyes són bones no necessiten masses coses! Una recepta ideal. petonets
ResponEliminaQuanta rao, Judith!!! La materia primera sempre és principal. Una abraçada.
Elimina