dimecres, 10 de juliol del 2013

GALETES SALADES d'alvocat i parmesà


Avui una recepta de picar per entretenir la gana mentre vas a passeig. Un petit apetitiu de mig matí i amb el que participo en el concurs de "Cocina Callejera" que organitza la Juana al seu bloc La Cocina de Babel. Pels qui no la conegueu us diré que potser la paraula que millor la descriu seria, vital, una noia que a viscut aquí i allà tal com molt be reflecteixen unes receptes amb amplitud de mires i amb una ma per la fotografia que ja voldríem tenir algunes. El primer que recordo quan vaig entrar al seu bloc va ser el bon rotllo que tot el conjunt desprèn i que com totes les coses bones va guanyant amb el temps. 

Be, anem amb la recepta que és de les fàcils, fàcils i per acabat d'arrodonir, amb pocs ingredients.

Ingredients per 25 galetes:

200 gr. de farina
1 alvocat (150 gr. en net)
100 g. de parmesà ratllat
1 gra d'all trinxat
1 ou de pagès
Sal
Oli d'oliva Verge Extra
Romaní i orenga


Barregem la farina amb l'all trinxat, si teniu un aparell de xafar alls perfecte, sinó ben trinxadet i tot seguit afegim el formatge i un pessic de sal. Pelem i tallem a quadres petits l'alvocat. Per que amb l'aventura de triar i pelar l'alvocat no se us quedi la meitat enganxat a les mans, ho podeu fer així: Tallem la punta amb que s'aguanta al arbre. Fem un tall per tot el fruit que doni la volta, movem com si volguéssim cargolar una ma cap dalt i l'altra cap baix i ens quedaran separades les dues meitats. Donem un cop amb el tall del ganivet contra el pinyol i el fem girar.
                 

Ara ja sol cal treure-li la pell i tallar a petits daus i abocar a la barreja
                 

Ho pastem tot amb l'ajud d'una cullera i a mig fer afegim l'ou i el romaní ben trinxat.
                 

Barregem fins obtenir una massa homogènia i en un bol engreixat amb oli el deixem reposar una hora a dins la nevera. Passat aquest temps engeguem el forn amb foc de dalt i baix a una temperatura de 180º que vagi escalfant, ens untem les mans d'oli, anem fent boletes de 20 gr. cadascuna i les anem posant sobre la safata del forn. 
                 

Amb la base d'una cullera fregada d'oli les anem aixafant i amb un tallador de galetes els hi acaben de donar forma.
                 

Amb les restes tornem a fer més boletes, repetim el procés i ens sortiran 5 o 6 galetes més, què no s'ha de tirar res...  Espolsem amb orenga i les posem al forn durant 20 minuts a alçada mitja i 5 minuts més un nivell més amunt.
                 

Deixem refredar sobre una reixa i a picar que és lo seu. Son unes galetes que un cop al forn creixen una mica, molt gustoses, ideals per acompanyar un aperitiu i que podríem trobar perfectament en algun forn de pas.
  

Per si us animeu a participar en aquest concurs us diré que esteu a temps fins el 24 de juliol, per si voleu saber més, piqueu aquí.

                                                   

Vistes des d'aquesta perspectiva semblen requetemini panets. Espero que us hagin agradat.

Fins la propera i que vagi de gust.

46 comentaris:

  1. Quines galetes més bones!! De parmesà n'he provat alguna vegada, però amb el toc d'alvocat encara no, i em sembla que ha d'estar molt i molt bo! Ja les provaré, perquè tenen una pinta estupenda!! T'han quedat, a més, molt maques!! :)

    Molts petons guapa i sort en el concurs!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sempre miro de trobar substituts de mantega i mira per on, com diuen que l'advocat és el sustitut vegetal que més s'hi assembla, he volgut provar. Gràcies Cristina això espero!!! Petons i que tinguis un bon dia.

      Elimina
  2. No sabes que ilusión me hizo mirar esta mañana mi mail y encontrarme con tu participación :) es precioso contar con tantas personas lindas en mi particular viaje por las calles :) y si a eso le añado que leer tus preciosas palabras creo que me han animado para todo el resto del verano..que puedo pedir más???? :)
    Tus galletas me parecen maravillosas, jamás pensé emplear aguacate para hacer masas y me parece una idea maravillosa..sin duda las tengo que probar un día...vamos, que como me ponga a catar todas las delicias que me estáis haciendo creo que moriré por explosión ;)
    Una vez más, Merce..eres un amor y me alegro mucho de haberte cruzado por la blogosfera!!!!
    Suerte y a por tu regalito Londinense :) <3

    y como es hora del aperitivo..ahora mismo te comparto en mi FB para que todos mueran de envidia!!!!!! ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cada blog tiene la virtud de dejar ver la esencia de su autor o autora. Cualquiera que te conozca, y no dijo ya personalmente, sino a través de tus recetas puede descubrir lo que en su día me enganchó a mi :))) Lo del aguacate se me ocurrió por lo que dicen de la mantequilla de los veganos, y quise probar. la verdad es que al trabajar la masa se comporta de manera muy parecida, y ya has visto el resultado. Ya he visto la competencia tan feroz en tu blog y me alegro que tu concurso haya tenido tan buena acogida... Pero por favor virgencita que me toque A MI!!!

      Gracias por dar vidilla a la blogostera y pásalo en grande por Londres, guapísima. Besos y hasta la vuelta.

      Elimina
  3. oh que bons, Mercè! Queden apuntats, que a més de bonics han de ser boníssims! I cardiosaludables, amb l'oli dels alvocats!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquesta era l'intenció, Marina!!!, Sempre buscant i provant... tot sigui per la salut i el bon menjar, :))) Petons i que tinguis un bon dia.

      Elimina
  4. Fantàstiques! sempre les he provades de formatge però mai amb alvocat...que és boníssim.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es el formatge i l'all el que li donen el gust i l'alvocat fa lligar la massa com si es tractés de mantega. Petons i bona nit.

      Elimina
  5. Tienen una pinta fabulosa, qué preciosos para las mesas de aperitivo en las noches veraniegas...Para empezar y no parar, qué ricosss.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Mary al salir del horno quedaron gorditas y muy apetecibles. Besos.

      Elimina
  6. MERCÈ... jo vull una paperineta d'aquestas!!!. que bones!!!
    Et dic que hasta jo hem veig en cor de ferles, i d ben segur que agradran a tot-hom.
    MOLTA SORT EN LA TEVA PARTCIPACIÓ, LA MEREIXES :)))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Conxita. La veritat es que em faria molta il·lusió ni que fos una tonteria. ;) I les galetes ara, que encara falta una horeta llarga per dinar, perfectes. Una abraçada.

      Elimina
  7. Quina combinació més bona! i amés, com dius, sense mantega! així que molt saludables! apuntada queda!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És qüestió d'anar afinant amb les receptes. Intentar menjar bo, però també sa. Petons.

      Elimina
  8. Però quines galetes més originals, l'alvocat la veritat és que només l'utilitze en amanides o guacamole. Molt bona idea de fer-lo servir com a mantega. Una abraçada, Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dona gust fer proves a la cuina que surtin bé, això anima molt, Marta, per què amb aquesta calor la veritat és que no ve molt de gust encendre el forn. Petons.

      Elimina
  9. Acabo de encontrar tu blog y me ha encantado, asi que para no perderme nada te sigo desde ya!!
    Te invito a dar una vuelta por mi rinconcito
    Un Saludo
    dezazu.blogspot.com.es

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias por la visita y por unirte al grupo, Dezazu. Ahora me paso y veo lo que he perdido hasta ahora. Besos.

      Elimina
  10. Que originals! Deuen ser molt bons, m'apunto la recepta!
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Marta. Es que a casa som molt llaminers i de vida, la millor combinació per tenir a la cuinera contenta. Petons.

      Elimina
  11. uyuyuyuyuy!!! pero que poco aplicadas estamooos!!!!!...venga, a cocinar Mercé!!!!!!! ;)

    muasssssssssssss <3

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es que hace muxaaaa calor, Juana!!! :((( Besitos, guapa.

      Elimina
  12. dear Mercè,
    what an original and certainly delicious recipe!
    wish you a fantastic week!
    kisses

    ResponElimina
  13. Que càlid és el teu blog, de veritat, m'agrada!!! tens facebook? comparteixo el teu al meu facebook, perquè jo no t'he conegut fins ara i que a ningú més li passi com jo, que no s'ho pugui perdre, jeje!
    Petons, bonica, ara ja us deixo, fins la propera!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Gemma!!! Però no tinc Facebook, ni tampoc massa traça amb el tema de les noves tecnologies. M'ha fet molta il·lusió veure que t'has passejat per tantes receptes. No entenc com no t'havia conegut fins ara amb les passejades que faig per Internet. Petons i ens anem veient.

      Elimina
  14. me ha gustado mucho esta receta. Además el aguacate me encanta. Me la llevo con tu permiso. Saludos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si la pones en práctica sin duda te va a encantar, Luisa!! El sabor final del aguacate no es muy perceptible, pero sirve para dar elasticidad a la mezcla. Besos.

      Elimina
  15. Caram Mercè quina barreja més curiosa, aixo de les galetes amb advocat. M'ha sorprés gratament.
    A veure qui guanya el concurs de la Juana , es difícil votar;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Sara. La competencia és ferotge, hi han moltes receptes i molt bones. A mi també se'm va fer molt complicat triar. :) Benvinguda a la colla.

      Elimina
  16. Muy buena idea usar el aguacate para sustituir la mantequilla, a mi me encanta, ya sea cómo fruto o para bizcochos, y las galletas me parecen ideales para hacer cuando tengo alguno muy maduro. Para disfrutar en #comidacallejera. Suerte y un beso!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tenia que probarlo, Caty!!! Hacia tiempo que lo tenia en mente y como la ocasión la pintan calva... Para Juana que fue el invento. Igualmente, guapa!

      Elimina
  17. Quan he vist la teua recepta al bloc de Juana ha cridat la meua atenció de seguida!! Em pareix molt original i segur que la faré!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Marisa. Tot sigui per conservar la salut. Petons.

      Elimina
  18. Hola! t´he conegut gràcies a La Cocina de Babel. M´agradat molt aquesta recepta, han d´estar bonissimes, per que m´agrada molt l´advocat.
    Et convido a fer un ull al meu blog,
    loschatoschefs.blogspot.com

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per la visita!
      Ara me'n hi vaig cap a casa vostra a veure que s'hi cou!!!

      Petonets.

      Elimina
  19. Merçè guapa, unes galetes delicioses!!!! molt bona participación!!!!
    M'han encantat!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per la visita i el comentari, Abril!
      Petonets.

      Elimina
  20. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina