dijous, 28 de febrer del 2013

PASTA DE FULL amb maduixes i crema pastissera


Ja estem en plena temporada de maduixes. Per qui ens agraden les coses dolces és tota una temptació utilitzar-les per fer una tarta com aquesta. Ja sé, que no és gaire original però queda tan bona i és tan senzilla de fer, que no m'hi he pogut resistir. A casa meva, quan alguna cosa a més de bona, té bon aspecte, fan servir la expressió de "Sembla comprat". De cap manera! Una recepta feta a casa és molt millor que segons quines coses comprades fetes. O sigui que heu de dir " És millor que els que venen" i així fareu contenta a la cuinera.

Per fer una tarta com aquesta necessitarem:




Per la crema pastissera:

250 ml. de llet de qualsevol tipus (jo d'avena)
50 gr.de sucre
20 gr. de Maizena
2 rovells d'ou de pagès
Canyella
Pell de llimona o 1 gota d'essència



Pel farcit:
Crema pastissera, 700 gr. de maduixes, sucre de llustre i cobertura per tartes (Lidl)

Comencem fent la crema.
Escalfem la llet fins que bulli amb la canyella i la pell de llimona (si ho feu amb la pell), traiem del foc, tapem i deixem infusionar. Barregem el sucre amb la Maizena, afegim els dos rovells, la gota d'essència (si ho feu amb essència) i ho remenem be.

Colem la llet, afegim una part a la barreja i la resta l'escalfem. Remenem amb un batedor i ho aboquem dins la llet. Anem remenant a foc mig i en arrencar el bull retirem del foc.

Omplim la màniga pastissera i reservem. Un cop freda la guardem a dins la nevera. Mentre tant donem la forma a la placa de pasta de full. L'estirem una mica amb el corró i tallem una tira estreta per cada banda.

Mullem amb una mica d'aigua per que s'enganxi, hi posem les tires sobre les vores i retallem el sobrant. Punxem la superfície interior amb una forquilla per que la massa quedi plana de dins i pujada de les vores.

Amb la mica que ens ha sobrat fem una borleta, l'estirem amb el corró i amb l'ajud de un tallador de galetes ho aprofitem (que no es pot tirar res). Amb el forn pre-escalfat a 200º de dalt i baix, posem les galetes i la massa fins que estigui daurada per sobre, aproximadament 20 minuts. Tallem les maduixes a làmines un xic gruixudes.

Un cop cuit, ho deixem refredat i espolsem les vores amb sucre de llustre amb l'ajud d'un colador.

Farcim de crema l'interior del pastís i decorem amb les maduixes. Fem la cobertura per tartes fent servir les instruccions del fabricant i amb una cullera l'escampem per sobre mentre la cobertura encara és calenta.

Deixem refredar i la guardem una hora dins la nevera abans de consumir.

Dons ja veieu. Una tarta pels llaminers i els amants dels plaers senzills. Si la feu, a casa vostra us ho agrairan.

Que vagi de gust i fins la propera.

17 comentaris:

  1. Bonissima i preciosa t'ha quedat!!! i si a mi també em passa allò de "sembla comprada"(modèstia apart jajaja), a partir d'ara millor que diguin millor que comprada!!!!

    Mercè O.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si és que no hi ha res, com les coses fetes a casa. Una abraçada.

      Elimina
  2. QUINA TARTA TAN BEN PRESENTADA, deu ser deliciosa..
    A gaudirla MERÇÉ!!!
    Bon cap de setmana :)
    Conxita

    ResponElimina
  3. Te quedó fabulosa, un bocado exquisito,mmm... Perfecta para regalar o terminar una comida de una manera estupenda!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Y es que... a quien no le gustan las fresas! Gràcias y buenas noches.

      Elimina
  4. PUF!!!!!!!!!!!!! avui m'has tocat la fibra sensible!!!!diu: cómeme!!!
    I la meva opinió sobre el que hi ha a la majoria de pastisseries: es un producte per norma general horribilis. Tot pasteuritzat-liofilitzat-ressecat-esterilitzat i al final només mengem additius, aspartamo, goma xantana i tota la pesca. M'hi nego! Per suposat que el que es fa a casa es molt millor. Jo peco de fer servir coses poc naturals...pero la crema pastissera i les maduixes es que no necessiten cap cosa que les adorni. Son tan boniques per si soles...Petonots Mercè ( i ja callo que em faràn fora de Blogger jaja)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Adoro els comentaris de més d'una línia!!! Així m'agrada que treguis tot el que tens dins! A que t'has quedat a gust? i res que dir dels cupcakes, que amb lo preciosos que et queden els pots fer del que sigui, que sempre tindràs la meva admiració :) I bona nit que demà serà un altre dia.

      Elimina
  5. Que ven preparada...
    T'ha quedat com una obra d'art!

    ResponElimina
  6. Hola Merce.
    Et volia preguntar quin model de panificadora em recomanes.
    Estic pensant en comprar una.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La que jo tinc és la del Lidl. Em va costar uns 49,00 euros i em va de fàbula. El tema de la panificadora és delicat, doncs fins que no li agafes el "truquillo" ha de passar un temps. Espero que si fas el pas, et vagi be. Em pots consultar el que calgui. Gràcies per visitar el bloc.

      Elimina
  7. per cert... m'agrada moltisim el teu blog.

    ResponElimina
  8. Mercè, el teu blog m'encanta i descubreixo coses boníssimes, com ara la tarta de maduixes. També m'has donat la solució al brillantó de las tartes.No sabía que en el Lidl hi havia. Aniré a comprar-lo. Moltes gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu per la visita. L'almibar també es pot fer a casa però un cop de ma mai esta de més. Petons.

      Elimina
  9. 2a recepta del teu blog que he fet... Ara mateix és impossible trobar maduixes, així que vaig pensar en fer-la amb figues, però no és temporada. En definitva, vaig fer-la amb raïm, tallat per la meitat i sense les llavors. Un èxit com a postre amb el café en el primer aniversari de la nostra filla Emma.

    Una de les avantatges que hi trobo és que és molt fàcil de fer i molt ràpida. Amb un resultat impecable!!
    Gràcies per compartir la recepta Mercè!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola de nou Sergio!!!

      Trobo molt bona l'opció del raïm que has triat. També queda molt bona i molt acolorida amb tires de kiwi i mandarina, ara que és la temporada. Només felicitar-te, per la part que et toca, per l'aniversari de la teva filleta i dir-te que a casa teva deuen estar encantats amb la teva afició per la rebosteria.

      Una abraçada i bon cap de setmana.

      Elimina
  10. Boníssima recepta!
    Gràcies per compartir-la amb tots nosaltres.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, i per qualsevol dubte, aquí em tens. S'agraeix la visita Anònim!!!

      Elimina