diumenge, 23 de desembre del 2012

PA DE PESSIC


Per fer aquesta recepta calen molt pocs ingredients. Un pa de pessic ens pot servir com a base per un pastis d'aniversari en comptes de la típica coca de iogurt doncs és un bescuit que queda molt esponjós. L'èxit de la recepta dependrà de com treballem els ingredients i d'uns quants consells importants que us aniré donant. El recipient que he fet servir per posar-lo al forn és una cassola de fang, doncs crec que també influeix en el resultat final. Per un recipient de 21 cm. de diàmetre, necessitarem;




Ingredients:
4 ous
150 de sucre blanc
50 gr. de farina fluixa
50 gr. de Maizena
Ratlladura de llimona o 8 gotes d'essència de llimona
Un pessic de sal.





El primer que faré es folrar la cassola de fang.També es pot untar el recipient amb mantega i espolsar-lo amb farina, però a mi m'agrada fer-ho amb paper. Tallo un quadre de paper de forn i el doblego en diagonal.

Li faig uns doblegs més i tallo el sobrant de manera que quedi en forma de triangle.

Amb el mateix paper prenc la mida fins on han de anar els talls. L'espai entre els dits és la vora fins on he de tallar per donar forma al paper.

Comprovo, i sí, així és com ha de quedar. Pinto amb mantega tota la superfície del paper.

Ja es pot deixar el recipient folra't. Si veieu que li falta algun tall més per què s'adapti millor, ara és el moment. Ja veureu que la mateixa mantega serveix per que el paper s'aguanti i no es desmanegui l'invent.

Anem amb la recepta:
Separem els rovells de les clares i les afegim al sucre. Reservem les clares a la nevera fins que les haguem de fer servir.

Pre-escalfem el forn a 170 graus sol de baix.
Batem els rovells amb el sucre fins que augmenti de volum; amb uns 2 o 3 minuts ja ho tindrem. Barregem la farina amb la Maizena i en afegim una part a la barreja del ous. Ara es el moment d'afegir la ratlladura de llimona o les gotes d'essència. Batem fins obtenir una pasta homogènia.

Traiem les clares de la nevera, els hi afegim un pessic de sal i les muntem a punt de neu. Barregem una part de les clares amb l'ajud d'una llegua de cuina intentant que aquestes no perdin volum. A partir d'aquest moment ja no farem servir més el batedor, doncs l'objectiu és que les clares en anar-les barrejant no ens perdin consistència.

Acabem de introduir les farines a la barreja sempre movent la llengua de les bores cap a dalt, com si volguéssim embolicar la massa.

Acabem d'afegir les clares i ens ha de quedar una barreja amb aspecte de mousse.

Aboquem la massa dins el recipient i enfornem durant 30 o 35 minuts fent servir la tècnica del escuradents per saber si ja es cuit. Molt important no obrir el forn mentre va coent.

Un cop comprovem que ja es cuit, no traurem encara el pa de pessic del forn, dons baixaria de cop.
Aquests consells son important pel resultat final.
Repeteixo, un cop cuit, apaguem el forn i deixem el pa dins amb la porta entre oberta durant 10 minuts i uns altres 10 minuts amb la porta del forn oberta del tot. Ara ja es pot treure del forn, però no el desemmotllem fins que es refredi. Tot aquest procés és important ni no volem que el pa de pessic sens baixi de cop al treure'l del forn. Penseu que es una massa que no du llevat, ni impulsor i que tot el volum es deu al procés d'elaboració.

Guaiteu el resultat de tota la paciència . Es un pa esponjós com cap altre i bo... ja ho diu es seu nom, te'l menjaries a pessics.
Que vagi de gust i Bones Festes.

78 comentaris:

  1. Que buena pinta Mercé, lo probaré ahora que aún tengo la excusa de las navidades, bs

    ResponElimina
  2. Acabo de copiar-te el teu pa de pessic per fer la "mona". No recordava com la feia, ja fa segles.
    Ha quedat sensacional! I volia donar-te'n les gràcies, per tenir la paciencia de publicar al blog, i per compartir-ho.
    Salutacions de xocolata!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com me'n alegro. Fa molta rabia que vulguis fer un pastís i acabi surtin un bunyol, ja, ja. Benvinguda al bloc! i moltes gràcies per dir-me com t'ha funcionat la recepta.

      PD. Aquesta recepta és la que més visites rep de tot el bloc, amb molta diferència de la resta, i encara no m'explico per què ningú m'ha dit fins ara, com els hi resulta.

      Elimina
    2. Estem fent el pa de pessic amb la meva filla de 5 anys, en una estona et diem que tal.
      Encara que se que es fora de la tradició avui estem fent la mona per culpa dels meus horaris laborals........
      Be en 30-35 minuts et diem el que

      Elimina
    3. Per fi! algú que s'anima a dir-me com li surt. Va, que ja en tinc ganes!!!.

      Elimina
  3. Merçè! He fet el teu pa de pessic i ha quedat perfecte! Moltes gracies x la recepta i les explicacions! Amb 15 minuts de forn ja n'he tingut prou, aixi que en un moment estava llest!
    Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me'n alegro molt Jamnica!!! Ara a gaudir-lo. Gràcies pel comentari. Bon profit i Bona nit.

      Elimina
  4. Este bizcocho lo preparé por primera vez hace un año aproximadamente y me en-can-tó. Fabuloso, como tomar un pedacito de nube. Es tan esponjoso pero muy suave a la vez. Una delicia. me ha encantado el paso a paso del forrrado del molde. Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  5. Moltes gràcies per compartir la recepta. No hi havia fet mai cap pa de pessic. Ahir el vaig fer. Deliciossss!!!!.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Victoria per visitar el meu bloc. Me n'alegro molt que t'hagis decidit a fer la recepta i sobre tot que et quedés be. Petons i espero que fins la propera.

      Elimina
  6. Gràcies per la recepta, Mercè! La vaig fer l'altre dia, però pel meu gust és massa dolç. Es pot reduir el sucre de 150 a 100g o té realment una funció en l'esponjositat/estructura del pa de pessic?

    ResponElimina
    Respostes
    1. De res, per això esta... Doncs no sabria que dir-te, mai no he alterat les proporcions, però si t'atreveixes, ja em diras el què. Gràcies per la visita.

      Elimina
  7. Mercè mil gràcies per la recepta ha quedat molt bo. El he banyat amb xocolata i ha sortit realment delicios.GRÀCIES¡¡¡¡¡¡

    ResponElimina
    Respostes
    1. La bona traça també hi compte, Anònim!!! Gràcies per la visita i encara més per fer-me saber el resultat. Ayyy... és que la xocolata és tan llaminera...

      Elimina
  8. Gracies Merce! Tinc un aniversari i m'has tret d'un apuro amb aquesta recepta tan ben explicada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me'n alegro molt Miriam!!! Feliç aniversari i que vagi de gust.

      Elimina
  9. mmm que vo que ès!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  10. Hola anònim,

    Correcte, sense llevat. També se n'hi podria posar, però aleshores ja estaríem parlant d'un bescuit. L'èxit del pa de pessic esta en el treball que se li dóna a la massa; unes clares ben pujades i fortes i una incorporació de la farina amb molt de compte no baixin les clares a punt de neu. El sistema de coure, tal com l'explico, seria una l'altra part molt important per què el pa de pessic no baixi en treure'l del forn. Si t'animes a fer-lo, ja em diràs el què.
    Petons i endavant.

    ResponElimina
  11. Jo l'he diferents cops amb fècula de patata en comptes de Maizena,el primer no va quedar molt alt..i el segon gens!! El vull fer per portar-lo a l'escola bressol pel cumple del meu fill,perquè als forns el venen amb nocilla pel mig i m'encanta la textura i que sigui tant alt!!!però no sé que faig malament..només hem de posar la part d'abaix del forn no??
    Mar

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, la part de baix del forn, Mar. Jo amb fécula no l'he fet mai, sempre amb la maizena, que és fécula de blat de moro i la farina de reposteria. Si segueixes el pas a pas tal i com ho explico, així és com el faig jo. de vegades queda més alt i altres no tant, però sempre esponjós. Si penses que no t'ha de quedat bé, hi pots barrejar amb la farina 5 gr. de llevat Royal, per asegurar-te la jugada. Si el fas, ja em diràs com t'ha anat. Una abraçada.

      Elimina
    2. Ah, i recorda, és molt important no obrir el forn mentre cou. Si no, tal com ha pujat, et baixaria de cop. Bona sort.

      Elimina
  12. He fet el teu pa de passic per un aniversari, i he anat mes enllà i l'he fet de dos pisos amb detalls en fondant! moltes gracies per la receta! bonissim!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Què bé, L.Isaac!!! Llàstima no poder veure el resultat... Salutacions i que gaudeixis del cap de setmana.

      Elimina
  13. hola Mercè!! em dic Tània, ahir vaig fer la teva recepta..... no va durar ni una hora!!! jajajajja: el que et volia comentar que em va quedar com enganxòs.... es a dir quan tallava un tròs s'enganxava al ganivet....sabries dirme per què? o ja es així? (thaig de dir que he fet com a molt 2 pastissos a la meva vida....jajajja)
    Mooltes gracies! mha agradat molt el teu bloc!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Tania!!! Pel que m'expliques, crec que el pa de pessic estaria un pel cru. No sé si vas fer servir la tècnica del escuradents. Mai falla. Abans de treure el pa de pessic del forn l'has punxar amb un escuradents fins al fons i aquest ha de surtit ben net, sense que gens de massa s'hi adhereixi.
      Segur que el proper et surtira millor. Me'n alegro molt de haver rebut el teu comentari.
      Petonets.

      Elimina
    2. siiii que ho vaig fer!!! pero he vist que no ho vaig fer be!! perquè net net no va sortir! jajajaja. Moltissimes graaacies!!! ;)
      Tània

      Elimina
    3. A la propera l'èxit total, Tania!!! ;) Petonets.

      Elimina
  14. Bon dia Mercè vull fer el pa de pessic, però es queda curt de mides, aquest es molt petit, el volia fer en un recipient de 30 cm mínim de diàmetre quina quantitat d'ingredients haig de posar? es fer una regla de tres? o la cosa es complica mes??

    Moltes gàcies.Bon dia Merce vull fer el pa de passic, pero es queda curt de mides aquest es molt petit, el volia fer en un recipient de 30 cm minim de diametre quina quantitat d'ingradients haig de posar es fer una regla de tres? o la cosa es complica mes??

    ResponElimina
  15. Bon dia Mercè vull fer el pa de pessic, però es queda curt de mides, aquest es molt petit, el volia fer en un recipient de 30 cm mínim de diàmetre quina quantitat d'ingredients haig de posar? es fer una regla de tres? o la cosa es complica mes??

    Moltes gàcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estimat Anònim, estàs en el correcte. Pot fer una regla de tres o com el motlle que vols fer servir és pràcticament un 50 % més gran, li podem afegir un 50% més de tots els ingredients. Les mides serien aquestes:

      Per un motlle de 30 cm de diàmetre:
      6 ous
      225 grams de sucre blanc
      75 grams de farina fluixa o també dita de "repostería"
      75 grams de Maizena
      La ratlladura d'una llimona.

      En el teu cas, i com el motlle és gran, jo t'aconsellaria que hi afegeixis 10 grams d'impulsor Royal i així t'assegures que et quedi ben esponjós.

      Bé espero que el teu pa de pessic sigui tot un èxit i per qualsevol dubte, ja saps on sóc.

      Petonets i bon cap de setmana.

      Elimina
  16. Ostres Mercè, m'ha encantat aquest pa de pessic! I això de folrar la cassola, no se m'havia ocorregut mai! El probo segur. Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. És el típic de Vic, Sonia. I el tema del paper, és molt pràctic, quan fas servir un motlle que no sigui desmotllable, com la cassola de fang. Jo ho recomano. Petonets i bon cap de setmana.

      Elimina
  17. Vaig arribar a aquest blog per casualitat i em quedaré per sempre.

    La primera vegada que faig pà de pessic ha estat seguint aquesta recepta i ha sortit força bé, tot i que vaig haver de calcular superfície per quadrar ingredients per a un motlle rectangular metàl·lic (gràcies a la manera de calcular d'una altra recepta teva, Mercè).

    Ara nomès queda anar perfeccionant mica en mica. El proper en cassola de fang!!
    Moltes gràcies per les receptes (perfectament descrites, fotos inmillorables i el més important: molt d'amor en la seva el·laboració).

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia Sergio!!!

      Moltes gràcies, aquest tipus de comentaris són els que li alegren a una el dia!!! Fas bé en voler millorar els resultats, doncs ningú naixem ensenyats. Com cada forn és un món, la recepta és la que és, però s'han d'anar adaptant el temps de cocció (molt important la prova de l'escuradents) i el motlle que a cadascú li resulta millor.

      Visites com la teva són les que animem a continuar batallant amb el blog.

      Que tinguis un feliç i dolç cap de setmana.

      Elimina
  18. Hola!! He fet aquesta recepte amb molt poca fe, mai m.ha sortit un pa de pessic com jo volia...( el forn de pa de quan era petita) i he de dir que m.ha sortit impresionant boniiiiiisssssim . Es la recepte perfecte....estic molt contenta...gracies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ay!!! Dona o home de poca fe!!! Me'n alegro molt per tu anònim!!! No és d'estranyar que la recepta no et semblés viable, veient els pocs ingredients que s'han de fer servir. Coses senzilles com aquest pa de pessic, són les que ens fan gaudir de bons moments. Moltes gràcies pel teu comentari que ja m'alegrat el dia. :))) Petons.

      Elimina
  19. Ara mateix tinc la massa el forn, el faig en forma de cor perque dema es sant valenti.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Anònim! Molt ben pensat. Una cel·lebració endolçida sempre fa més festa... Que gaudiu del pastis i de la festa!!! Petonets.

      Elimina
    2. ets autentica gracias per fe felic un dia meu

      Elimina
    3. Sempre és agradable poder fer feliç a algú i amb tant poc. :))) Gràcies per comentar anònim!!! Petonets.

      Elimina
  20. Una molt bona recepta. Gràcies per compartir-la!

    ResponElimina
  21. Tot i que no m'ha pujat prou... algun consell???
    Moltes gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que em sap greu, anònim. :(( La propera vegada pots provar a afergir-hi 5 grams de llevat i així sabras si la culpa ha estat de no haber treballat prou la massa. Pensa que el primer cop és de prova. Cada forn és un mon i els temps de cocció, sempre és orientatiu. Salutacions.

      Elimina
  22. Hola Mercè,creus que em quedaria bé en un moltlle de 31x35x3.5?

    ResponElimina
  23. Hola Mercè! quina quantitat d'ingredients he de fer servir en on motlle de 30x30x3.5 i com el puc conservar.L'he de fer servir de base per fer un pastis gran per celebrar uns 50 anys.
    Moltíssimes gràcies!
    Anna

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Anna! Pots trobar com fer el càlcul per qualsevol mida de motlle, a la recepta del brownie. Espero que et serveixi d'ajut i que et quedi ben bo el pastís. :))) Petonets.

      Elimina
  24. Moltes gràcies,Mercè! Com conservo el p de pessic ,l'embolico amb film i el poso a la nevera?

    ResponElimina
    Respostes
    1. El pa de pessic, s'aguanta tres o quatre dies dins una caixa de galetes, Anna. Però si fas un pastis que porti crema o xocolata, aleshores, dins la nevera un parell de dies (sobretot el de crema, el de xocolata pot aguantar una mica més) i el treus una estona abans de consumir. Gràcies per comentar. Petonets.

      Elimina
  25. Avui he provat de fer al pa de pessic, ja diré el resultat😘😘

    ResponElimina
    Respostes
    1. El pimer cop sempre és un incògnita i serveix per coneixer millor el comportament del nostre forn vers la recepta. Ja m'explicaras :))).
      Gràcies per comentar i bon cap de setmana, Anònim!!!

      Elimina
  26. Podríem afeigir panses i pinyons o al fet de afegir pot comportar que la massa no pugi correctament degut al pes d`aquests ingredients ?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí anòmin, és una mica com tu dius. T'aconsello que et miris la recepta del cóc de poma i pinyons i així veuras com queda. Qui diu poma, diu panses com tu preguntes. Gràcies per comentar i per qualsevol dubte aquí em tens. :)))

      http://mercealacuina.blogspot.com.es/2013/09/coc-de-poma-i-pinyons.html

      Elimina
  27. Hola Mercè!! He trobat el teu blog, buscan la recepte del pa de pessic, i et dire que ha quedat bonissimmmm. Jo he le cobert de ametlles laminades i sucre blanc , no ha durat ni 10 minuts a taula.
    Gracies per la teva recepta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El millor indicador de que agrada una recepta, la podriem valorar amb la velocitat que s'acaba. I amb les ametlles i el sucre de ben segur que debia fer molt de goig. :)))

      Gràcies per comentar, Anònim i bon cap de setmana!!!

      Elimina
  28. Bona nit Mercè.

    Moltes gràcies per compartir la teva excel·lent recepta. Ahir la vaig fer, i em va passar una cosa curiosa. Ja havia pujat del tot i seguint les instruccions que has comentat, d'esperar-nos a l'hora d'obrir el forn i de treure'l, al final, aquest matí hem vist que la part central havia quedat sense pujar. Primer va començar a pujar moltíssim, i al refredar-se va quedat la part del centre més baixa que els cantons. No sé si hagués fet falta més temps de forn. El vaig tenir 30 minuts i al punxar amb l'escurredent, m'havia sortit tot sec. Em podries indicar qué pot haver passat? El pastís estava tot esponjós excepte la zona central, que es veía sense acabar de fer.
    Moltes gràcies per avançat!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per explicar-me la teva experiència amb el pa de pessic Magart, encara que no ha estat satisfactòria del tot. No sabria dir-te amb seguretat que et pot haver passat. Potser el motlle... a mi el que em funciona millor sempre és la cassola de fang i en rodó millor que rectangular. De totes maneres, que aquesta primera experiència no et desanimi i torna-ho ha provar un altre dia, fent alguna variació. L'alçaria del forn que es col·loca el motlle, el motlle en si o baixar 10 graus la temperatura del forn per què no faci la pujada tan depresa, podria ser la sol-lució.

      Espero que hi hagi una propera ocasió, doncs a la cuina, a diferència que al cinema, les segones parts quasi sempre són millors que les primeres.

      Bona nit i una abraçada.

      Elimina
    2. Hola Mercè. Moltes gràcies pels teus ànims. Tinc pensat fer un altre aquest cap de setmana, així que ja t'explicaré. Una abraçada!

      Elimina
  29. HOla Mercè,
    vull fer el pa de pessic que expliques, amb cassola, ja que moltes vegades amb el motllo metàl·lic o de silicona mha passat el que expliques que primer puja molt, però acaba baixant força, encara que el deixi dins el forn amb el forn obert.
    Però em falta un detall. Quin diàmetre fa la cassola?
    Avui vull fer la Mona a la fillola i m'agradaria que em sortís moooolt bé.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona tarda MBG! El recipient de fang que faig servir en aquest cas, és de 21 cm. de diàmetre, que vindria a ser per un pastis de 8 o 6 raccions, depenent de la gana... ;)))

      Un consell que et donaria, és què si vas a fer servir un recipient gaire més gran, hi afegeixis a la farina 5 grs. de llevat químic, vaja el típic Royal de tota la vida, per asegurarte la uniformitat de forma en tot el pa de pessic.

      Espero que et quedi una Mona fantàstica i que gaudiu de la festa.

      Feliç celebració i bon cap de setmana!!!
      Mercè.

      Elimina
  30. Hola Mercè, avui provaré el teu pa de pessic! Jo soc una mica negada per la pastisseria però ho intentaré a veure que passa. Com que tinc un motllo de 26 doblaré les quantitats (afegint 5gr de llevat com comentes més amunt). Espero que sigui un èxit, és per la mona de la meva nebodeta :)
    Gràcies!

    ResponElimina
  31. Hola Jordina!
    gràcies per la visita i per confiar en la meva recepta. Espero que t'hagi quedat bé el pa de pessic per la mona. Però si no és així, no defalleixis que la pràctica fa al mestre.

    Us desitjo que passeu una feliç Pascua!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un éxit Mercè! De fet ja n'he fet 3 i és que esta taaaan boooo! I és força senzill de fer seguint els passos correctament. Tinc a la familia encantada amb el pa de pessic! Gràcies!!

      Elimina
    2. Un éxit Mercè! De fet ja n'he fet 3 i és que esta taaaan boooo! I és força senzill de fer seguint els passos correctament. Tinc a la familia encantada amb el pa de pessic! Gràcies!!

      Elimina
    3. Com me'n alegro Jordina!!! Ara que ja domines la tècnica, toca fer noves versions. Uns quants nabius per sobre, com qui no vol la cosa... un altre de diferent fent servir sucre morè i afegint unes especies, clau, canyella i gingebre... si ho proves, de segur que tindràs l'èxit assegurat!

      Felicitats i que tinguis una bona setmana!!!

      Elimina
  32. Moltíssimes gràcies, es la primera vegada que faig pa de pessic,en tenia moltes ganes, deixo la foto al perfil pq ho miris. Jo ho volia deixar sense res però la meva familia m'ha obligat a guarnir-ho i farcir-ho ( jijiji). Ho he tallat per la meitat i l'he untat amb melmelada de maduixa, per cert, pensava que treuria molta miga pero gens!!! L'he farcit de nata muntada.Estic contentíssima!!! Ah l'he fet en un motlle de 26 cm i n'ho he possat llevat. les quantitas q he posat son 6 ous. 100 gr de Maizena ,50 gr de farina, 150 gr de sucre. I ja està. Iuuupiiiii

    ResponElimina
  33. Hola Sandra, que valenta!!! El teu primer pa de pessic i ja fent canvis... :) i pel que veig t'ha quedat prou bé!!!
    Doncs ara només queda gaudir-lo.
    Felicitats, i que acabeu de passar un dolç cap de setmana!!!

    ResponElimina
  34. moltes gràcies!!!! el vaig fer i vaig triomfar!! boniiiiisim!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Així m'agrada anònim!!! I vegila que és addictiu.
      Gràcies per comentar i fins el proper!!!

      Elimina
  35. avui he lligit la seva recepte del pa de pasic m``ha semblat fácil de fer, pero tinc un promlema.m han regalat uns motllos una mica grans ( el pare N les figures be be oel i un arbre de nadal. tinc que forrarlos tambe en paper de cuina,i sortiran les figures?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per la visita, Anònim!

      Si les figures com em dius, són grans no té perquè haver cap problema, encara que si jo tingues que triar, deixaria per més endavant les que tinguin punxes o racons estrets. També podries decantar-te per un bescuït més dens, aquest és bastant delicat.

      El tema del paper, no és obligatori i per les figures, gens aconsellable.

      T'anirà millor si primer les engreixes amb oli o mantega per dins i després les espolses amb una mica farina, que és com es feia antigament. Quan ja estiguin cuites, abans de desmotllar-les deixa-les refredar i amb un ganivet de puta fina resegueix tot el voltant de les figures... i així et serà més fàcil i més segur que no es trenquin.

      I en cas que el resultat no fos prou bó, ho podries provar amb la barreja d'aquesta altra recepta, pensa que el recipient és el de menys.

      http://mercealacuina.blogspot.com.es/2013/04/bundt-cake-de-iogurt-de-soja.html

      Endavant que el mon és del valents.

      Sort amb l'aventura i feliç cap de setmana!!!

      Mercè.

      Elimina
  36. Avui l'he fet per primer cop...
    És genial la massa queda espectacular...I...el resultat final...
    Ja te'l diré perquè encara el tinc al forn...
    Moltíssimes gràcies per tant bona explicació!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara em quedo amb el dubte, de si t'ha pujat bé, Meritxell.
      Gràcies per la visita i a gaudir del pastís!!!

      Elimina
    2. No em va pujar tant com a tu... però de gust i textura increïble...
      Pot ser que sigui per no posar llevat?

      Elimina