diumenge, 9 de desembre del 2012

PLUM CAKE de xocolata i mandarina

Ja que estem al temps de les mandarines, vull aprofitar i fer  un postre amb aquest ingredient i que millor que un bon bescuit de xocolata? Aquest cop he sustituït la llet pel suc dolç d'aquesta fruita jugant amb els contrastos de sabors i la veritat es que ha quedat molt bo. Be, anem per feina.


Ingredients:
3 ous de gallines felices
175 gr. de sucre
180 gr. de farina fluixa
40 gr. de xocolata negra en pols (Valor)
2 mandarines
150 ml. d'oli de oliva verge arbequina
5 gr. de llevat Royal
Perles de xocolata





Els motlles que faré servir son de la botiga Farinetes del Forn Balta de Sants. Vaig anar a comprar la farina i no m'hi vaig poder resistir, potser em sobra que hi estigui gravat el seu logo, però pel demés em van encantar. El preu del paquet de 5 motlles amb els paperets es de 2 euros i poden anar directament al forn.
Procediment:
Batem be els ous i el sucre durant 2 o 3 minuts fins que augmentin de volum.

En un bol apart barregem i tamisem la farina, la xocolata Valor i el llevat. Escorrem les mandarines i reservem el suc i les pelletes també (em refereixo a que no el colem).

Afegim l'oli al batut mica en mica amb el batedor com si d'una maionesa es tractés. Incorporem el suc de les mandarines i tornem a barrejar.


Amb una marxa lenta al principi barregem els ingredients secs amb els líquids i batem durant 3 o 4 minuts, ara a marxa més ràpida. Tapem amb paper film i reservem a la nevera mínim una hora per què el llevat faci la seva feina.

Aboquem la barreja en un dels motlles fins una mica més de la meitat de la seva capacitat. Decorem amb uns grills de mandarina tallats per la meitat per què no pesin tan i tirem per sobre unes quantes perles de xocolata.
Prèviament escalfem el forn a 250 º de dalt i baix. Un cop el pastís és dins el baixem a 210º. Courem durant 40 minuts aproximadament. Punxem amb un escuradents per assegurar-nos que sigui cuit. Si surt amb restes de xocolata, el deixarem uns 4 o 5 minuts més fins que surti net.

Doncs així de senzill es fer la delícia dels de casa i es què un pastís de xocolata sempre te molts fans. Que vagi de gust i fins la propera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada