tag:blogger.com,1999:blog-888531756561456890.post7624968431371495706..comments2023-08-01T17:13:21.032+02:00Comments on Mercè a la Cuina: PA DE PESSIC Mercèhttp://www.blogger.com/profile/02260299031703359592noreply@blogger.comBlogger78125tag:blogger.com,1999:blog-888531756561456890.post-87317190741501060982020-02-17T15:49:43.667+01:002020-02-17T15:49:43.667+01:00No em va pujar tant com a tu... però de gust i tex...No em va pujar tant com a tu... però de gust i textura increïble...<br />Pot ser que sigui per no posar llevat?Meritxellhttps://www.blogger.com/profile/09165943783258902655noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-888531756561456890.post-60071271792171184062020-02-12T18:46:15.319+01:002020-02-12T18:46:15.319+01:00Ara em quedo amb el dubte, de si t'ha pujat bé...Ara em quedo amb el dubte, de si t'ha pujat bé, Meritxell.<br />Gràcies per la visita i a gaudir del pastís!!!Mercèhttps://www.blogger.com/profile/02260299031703359592noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-888531756561456890.post-67590995846363143152020-02-12T16:21:27.207+01:002020-02-12T16:21:27.207+01:00Avui l'he fet per primer cop...
És genial la m...Avui l'he fet per primer cop...<br />És genial la massa queda espectacular...I...el resultat final...<br />Ja te'l diré perquè encara el tinc al forn...<br />Moltíssimes gràcies per tant bona explicació!Meritxellhttps://www.blogger.com/profile/09165943783258902655noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-888531756561456890.post-54984199798600293192016-12-10T09:49:22.082+01:002016-12-10T09:49:22.082+01:00Gràcies per la visita, Anònim!
Si les figures com...Gràcies per la visita, Anònim!<br /><br />Si les figures com em dius, són grans no té perquè haver cap problema, encara que si jo tingues que triar, deixaria per més endavant les que tinguin punxes o racons estrets. També podries decantar-te per un bescuït més dens, aquest és bastant delicat.<br /><br />El tema del paper, no és obligatori i per les figures, gens aconsellable.<br /><br />T'anirà millor si primer les engreixes amb oli o mantega per dins i després les espolses amb una mica farina, que és com es feia antigament. Quan ja estiguin cuites, abans de desmotllar-les deixa-les refredar i amb un ganivet de puta fina resegueix tot el voltant de les figures... i així et serà més fàcil i més segur que no es trenquin.<br /><br />I en cas que el resultat no fos prou bó, ho podries provar amb la barreja d'aquesta altra recepta, pensa que el recipient és el de menys. <br /><br />http://mercealacuina.blogspot.com.es/2013/04/bundt-cake-de-iogurt-de-soja.html<br /><br />Endavant que el mon és del valents.<br /><br />Sort amb l'aventura i feliç cap de setmana!!!<br /><br />Mercè.Mercèhttps://www.blogger.com/profile/02260299031703359592noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-888531756561456890.post-77251904376734620942016-12-09T23:55:03.917+01:002016-12-09T23:55:03.917+01:00avui he lligit la seva recepte del pa de pasic m``...avui he lligit la seva recepte del pa de pasic m``ha semblat fácil de fer, pero tinc un promlema.m han regalat uns motllos una mica grans ( el pare N les figures be be oel i un arbre de nadal. tinc que forrarlos tambe en paper de cuina,i sortiran les figures? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-888531756561456890.post-8231127950711422472016-04-10T19:35:41.186+02:002016-04-10T19:35:41.186+02:00Així m'agrada anònim!!! I vegila que és addict...Així m'agrada anònim!!! I vegila que és addictiu.<br />Gràcies per comentar i fins el proper!!!Mercèhttps://www.blogger.com/profile/02260299031703359592noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-888531756561456890.post-70782035727389332992016-04-10T19:29:30.950+02:002016-04-10T19:29:30.950+02:00moltes gràcies!!!! el vaig fer i vaig triomfar!! b...moltes gràcies!!!! el vaig fer i vaig triomfar!! boniiiiisim!!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-888531756561456890.post-31233223761139753702016-04-10T17:24:16.559+02:002016-04-10T17:24:16.559+02:00Hola Sandra, que valenta!!! El teu primer pa de pe...Hola Sandra, que valenta!!! El teu primer pa de pessic i ja fent canvis... :) i pel que veig t'ha quedat prou bé!!!<br />Doncs ara només queda gaudir-lo.<br />Felicitats, i que acabeu de passar un dolç cap de setmana!!!Mercèhttps://www.blogger.com/profile/02260299031703359592noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-888531756561456890.post-75308759321711713112016-04-10T16:55:33.292+02:002016-04-10T16:55:33.292+02:00Moltíssimes gràcies, es la primera vegada que faig...Moltíssimes gràcies, es la primera vegada que faig pa de pessic,en tenia moltes ganes, deixo la foto al perfil pq ho miris. Jo ho volia deixar sense res però la meva familia m'ha obligat a guarnir-ho i farcir-ho ( jijiji). Ho he tallat per la meitat i l'he untat amb melmelada de maduixa, per cert, pensava que treuria molta miga pero gens!!! L'he farcit de nata muntada.Estic contentíssima!!! Ah l'he fet en un motlle de 26 cm i n'ho he possat llevat. les quantitas q he posat son 6 ous. 100 gr de Maizena ,50 gr de farina, 150 gr de sucre. I ja està. IuuupiiiiiAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/02085117237270598139noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-888531756561456890.post-38436563438607204672016-04-05T09:53:42.745+02:002016-04-05T09:53:42.745+02:00Com me'n alegro Jordina!!! Ara que ja domines ...Com me'n alegro Jordina!!! Ara que ja domines la tècnica, toca fer noves versions. Uns quants nabius per sobre, com qui no vol la cosa... un altre de diferent fent servir sucre morè i afegint unes especies, clau, canyella i gingebre... si ho proves, de segur que tindràs l'èxit assegurat!<br /><br />Felicitats i que tinguis una bona setmana!!!Mercèhttps://www.blogger.com/profile/02260299031703359592noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-888531756561456890.post-58074371648268284372016-04-02T23:38:10.570+02:002016-04-02T23:38:10.570+02:00Un éxit Mercè! De fet ja n'he fet 3 i és que e...Un éxit Mercè! De fet ja n'he fet 3 i és que esta taaaan boooo! I és força senzill de fer seguint els passos correctament. Tinc a la familia encantada amb el pa de pessic! Gràcies!!Jordinahttps://www.blogger.com/profile/13760027462454766952noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-888531756561456890.post-50327771970103266792016-04-02T23:32:06.290+02:002016-04-02T23:32:06.290+02:00Un éxit Mercè! De fet ja n'he fet 3 i és que e...Un éxit Mercè! De fet ja n'he fet 3 i és que esta taaaan boooo! I és força senzill de fer seguint els passos correctament. Tinc a la familia encantada amb el pa de pessic! Gràcies!!Jordinahttps://www.blogger.com/profile/13760027462454766952noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-888531756561456890.post-91021987767433180672016-03-26T21:04:52.895+01:002016-03-26T21:04:52.895+01:00Hola Jordina!
gràcies per la visita i per confiar ...Hola Jordina!<br />gràcies per la visita i per confiar en la meva recepta. Espero que t'hagi quedat bé el pa de pessic per la mona. Però si no és així, no defalleixis que la pràctica fa al mestre.<br /><br />Us desitjo que passeu una feliç Pascua!!!<br />Mercèhttps://www.blogger.com/profile/02260299031703359592noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-888531756561456890.post-88470153210078075262016-03-26T11:16:06.948+01:002016-03-26T11:16:06.948+01:00Hola Mercè, avui provaré el teu pa de pessic! Jo s...Hola Mercè, avui provaré el teu pa de pessic! Jo soc una mica negada per la pastisseria però ho intentaré a veure que passa. Com que tinc un motllo de 26 doblaré les quantitats (afegint 5gr de llevat com comentes més amunt). Espero que sigui un èxit, és per la mona de la meva nebodeta :) <br />Gràcies! Jordinahttps://www.blogger.com/profile/13760027462454766952noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-888531756561456890.post-27972980632483251862015-03-28T14:41:02.121+01:002015-03-28T14:41:02.121+01:00Bona tarda MBG! El recipient de fang que faig serv...Bona tarda MBG! El recipient de fang que faig servir en aquest cas, és de 21 cm. de diàmetre, que vindria a ser per un pastis de 8 o 6 raccions, depenent de la gana... ;)))<br /><br />Un consell que et donaria, és què si vas a fer servir un recipient gaire més gran, hi afegeixis a la farina 5 grs. de llevat químic, vaja el típic Royal de tota la vida, per asegurarte la uniformitat de forma en tot el pa de pessic.<br /><br />Espero que et quedi una Mona fantàstica i que gaudiu de la festa.<br /><br />Feliç celebració i bon cap de setmana!!!<br />Mercè.Mercèhttps://www.blogger.com/profile/02260299031703359592noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-888531756561456890.post-12534359227916130692015-03-28T11:17:59.888+01:002015-03-28T11:17:59.888+01:00HOla Mercè,
vull fer el pa de pessic que expliques...HOla Mercè,<br />vull fer el pa de pessic que expliques, amb cassola, ja que moltes vegades amb el motllo metàl·lic o de silicona mha passat el que expliques que primer puja molt, però acaba baixant força, encara que el deixi dins el forn amb el forn obert.<br />Però em falta un detall. Quin diàmetre fa la cassola? <br />Avui vull fer la Mona a la fillola i m'agradaria que em sortís moooolt bé.<br /><br />MBGnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-888531756561456890.post-41772578916133318632014-10-27T20:34:02.073+01:002014-10-27T20:34:02.073+01:00Hola Mercè. Moltes gràcies pels teus ànims. Tinc p...Hola Mercè. Moltes gràcies pels teus ànims. Tinc pensat fer un altre aquest cap de setmana, així que ja t'explicaré. Una abraçada!magartstudionoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-888531756561456890.post-71550936992319243832014-10-26T22:52:33.509+01:002014-10-26T22:52:33.509+01:00Gràcies per explicar-me la teva experiència amb el...Gràcies per explicar-me la teva experiència amb el pa de pessic Magart, encara que no ha estat satisfactòria del tot. No sabria dir-te amb seguretat que et pot haver passat. Potser el motlle... a mi el que em funciona millor sempre és la cassola de fang i en rodó millor que rectangular. De totes maneres, que aquesta primera experiència no et desanimi i torna-ho ha provar un altre dia, fent alguna variació. L'alçaria del forn que es col·loca el motlle, el motlle en si o baixar 10 graus la temperatura del forn per què no faci la pujada tan depresa, podria ser la sol-lució.<br /><br />Espero que hi hagi una propera ocasió, doncs a la cuina, a diferència que al cinema, les segones parts quasi sempre són millors que les primeres.<br /><br />Bona nit i una abraçada.Mercèhttps://www.blogger.com/profile/02260299031703359592noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-888531756561456890.post-4382509806441789852014-10-26T21:48:22.257+01:002014-10-26T21:48:22.257+01:00Bona nit Mercè.
Moltes gràcies per compartir la ...Bona nit Mercè. <br /><br />Moltes gràcies per compartir la teva excel·lent recepta. Ahir la vaig fer, i em va passar una cosa curiosa. Ja havia pujat del tot i seguint les instruccions que has comentat, d'esperar-nos a l'hora d'obrir el forn i de treure'l, al final, aquest matí hem vist que la part central havia quedat sense pujar. Primer va començar a pujar moltíssim, i al refredar-se va quedat la part del centre més baixa que els cantons. No sé si hagués fet falta més temps de forn. El vaig tenir 30 minuts i al punxar amb l'escurredent, m'havia sortit tot sec. Em podries indicar qué pot haver passat? El pastís estava tot esponjós excepte la zona central, que es veía sense acabar de fer. <br />Moltes gràcies per avançat!!!<br /><br />magartstudionoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-888531756561456890.post-39993465598269796252014-10-10T21:33:30.027+02:002014-10-10T21:33:30.027+02:00El millor indicador de que agrada una recepta, la ...El millor indicador de que agrada una recepta, la podriem valorar amb la velocitat que s'acaba. I amb les ametlles i el sucre de ben segur que debia fer molt de goig. :)))<br /><br />Gràcies per comentar, Anònim i bon cap de setmana!!!Mercèhttps://www.blogger.com/profile/02260299031703359592noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-888531756561456890.post-6267223072811927812014-10-10T17:30:17.474+02:002014-10-10T17:30:17.474+02:00Hola Mercè!! He trobat el teu blog, buscan la rece...Hola Mercè!! He trobat el teu blog, buscan la recepte del pa de pessic, i et dire que ha quedat bonissimmmm. Jo he le cobert de ametlles laminades i sucre blanc , no ha durat ni 10 minuts a taula.<br />Gracies per la teva recepta.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-888531756561456890.post-12816017796935646392014-09-29T21:58:52.404+02:002014-09-29T21:58:52.404+02:00Sí anòmin, és una mica com tu dius. T'aconsell...Sí anòmin, és una mica com tu dius. T'aconsello que et miris la recepta del cóc de poma i pinyons i així veuras com queda. Qui diu poma, diu panses com tu preguntes. Gràcies per comentar i per qualsevol dubte aquí em tens. :))) <br /><br />http://mercealacuina.blogspot.com.es/2013/09/coc-de-poma-i-pinyons.html<br />Mercèhttps://www.blogger.com/profile/02260299031703359592noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-888531756561456890.post-64817450029971289452014-09-29T19:12:23.148+02:002014-09-29T19:12:23.148+02:00Podríem afeigir panses i pinyons o al fet de afegi...Podríem afeigir panses i pinyons o al fet de afegir pot comportar que la massa no pugi correctament degut al pes d`aquests ingredients ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-888531756561456890.post-9013011075505359742014-08-31T15:45:03.115+02:002014-08-31T15:45:03.115+02:00El pimer cop sempre és un incògnita i serveix per ...El pimer cop sempre és un incògnita i serveix per coneixer millor el comportament del nostre forn vers la recepta. Ja m'explicaras :))). <br />Gràcies per comentar i bon cap de setmana, Anònim!!!Mercèhttps://www.blogger.com/profile/02260299031703359592noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-888531756561456890.post-57536911574772342502014-08-31T12:36:51.996+02:002014-08-31T12:36:51.996+02:00Avui he provat de fer al pa de pessic, ja diré el ...Avui he provat de fer al pa de pessic, ja diré el resultat😘😘Anonymousnoreply@blogger.com