dissabte, 14 de setembre del 2013

TARTA DE PRÉSSEC sense motlle i 1er. Aniversari!



Avui, just avui, aquest blog celebra el seu primer aniversari. Sí, ja fa un any que vaig embarcar-me en aquesta enriquidora aventura.

Amb el cap i la cuina funcionant a tota màquina, plena de dubtes, però amb moltes ganes, vaig començar com vaig poder. Jo, que no volia saber res de les xarxes socials i mira per on. Si és què no es pot dir mai... i no diuen que rectificar és de savis?

També haig de dir que sense les vostres visites i els vostres comentaris mai no hagués tirat endavant; sou el motor que realment fà que això funcioni. GRACIES a totes i a tots! En veritat la blogosfera ha estat per mi un gran descobriment.

I per començar la nova temporada, us proposo una tarta senzilla amb fruita del temps. Una recepta fàcil i bona.







Ingredients per un diàmetre de 28 cm.:

4 o 5 préssecs depenent de la mida
50 gr. de mantega sense sal
60 gr. de sucre morè i un grapat més per espolsar
1 massa brisa o trencada
Suc de mitja llimona petita





Rentem i tallem els préssecs en quatre trossos per poder treure el pinyol amb facilitat. Fem llesques fines d'aproximadament 1 cm. de gruix, i sense necessitat de pelar posem a coure la fruita a foc mitjà amb la mantega, el sucre i el suc de mitja llimona. En ser el préssec una fruita amb molta aigua, en 5 o 6 minuts ja ho tindrem a punt.


Colem el suc. Dibuixem un cercle de 28 cm. de diàmetre sobre un paper de forn. Posem la massa sobre la banda que no té la marca del llapis i l'estirem amb un corró per sobre del paper. Donem forma a la vora de la massa fent servir el dibuix de la circumferència d'orientació. Si la massa ha quedat molt tova, la deixem una estona a la nevera. Farcim la tarta sense massa mirament a l'hora de col·locar la fruita.

Per finalitzar, escampem una mica més de sucre per sobre i enfornem amb el forn pre-escalfat a 200º amb foc a dalt i baix, durant uns 30 minuts o fins que la fruita comenci a daurar i la massa estigui un xic torradeta. 

 

 

El resultat són unes postres resultones, bones i senzilles de fer.


Només un incís; el suc de colar els préssecs no el llenceu, doncs un cop fred les restes de mantega suraran cap amunt i sota us quedarà un almívar que podem aprofitar per amorosir un pa de pessic o per substituir la llet i donar aroma a una massa de magdalenes, per posar algun exemple. 

Ara sí, que vagi de gust i fins a la propera.

33 comentaris:

  1. BON DIA MERÇÈ!!!
    La teva AMABILITAT, COMPAÑERISME I DEDICACIÓ, ha fet posible tot el que expliques.
    Per a mi ets un PUNTAL important, i m'agrada rebret per la teva sencillesa i estimació.
    UN FELIÇ ANIVERSARI, i que millor que aquest PASTISSET que deu ser una DELÍCIA.
    PETONS MIL ESTIMADA!!! :))

    ResponElimina
    Respostes
    1. No, si encara em faràs plorar, Conxita!!! Al començament del blog, en feia por cansar-me o no saber que publicar, però va passant el temps hi van arribant els comentaris, COM AQUEST, i ja no ho pots deixar, ara sembla que parli d'una altra cosa... Però a tu que també tens un blog, que t'haig d'explicar... ja m'entens. Gràcies pel teu suport incondicional, i com sempre, una forta abraçada.

      Elimina
  2. Moltes felicitats!!! i que en siguin molts més! Aquesta tarta m'encanta, es tant fàcil i deliciosa!! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Roser!!! A això em refereixo quan parlo de la màquina que fa moure el blog. Petonets i una abraçada.

      Elimina
  3. Felicitats per aquest primer any!! i espero que en siguin molts més!! si els nostres comentaris t'animen no dubtis que estaré per aquí!! i aquest pastís... que dir-te!! ja sé que està boníssim perquè vaig fer-ne un pràcticament igual fa un parell de setmanes, el tinc a pendent ;). Petonets!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eva, guapa! Si en altres camps la gent fes tanta pinya, d'una altra manera ens anirien les coses. Així dona gust. Una forta abraçada.

      Elimina
  4. Moltes felicitats Mercè! I gràcies també per compartir les teves receptes a la blogosfera. Aquest pastís me l'apunto perquè ha de ser deliciós. I la idea de guardar el suc és genial. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Chus! Deliciós i molt, molt senzill. Ptnts.

      Elimina
  5. Moltissimes felicitats!!!! I quina bon manera de celebrar-ho!! H DE SER BONISSIMA!!!!

    Petoneta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marina! No soc de fer masses celebracions, però amb el blog, alguna cosa havia de dir... :) Ptnts.

      Elimina
  6. Muchas felicidades, tienes un blog estupendo donde se ve tu buen hacer. La tarta es estupenda. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Clara!!! Con comentarios como estos, ya me dirás tú quien no se anima. Besitos, guapa.

      Elimina
  7. Muchas felicidades Mercé por tu primer año y que sean muchos más.
    La tarta es una delicia, se ve tan jugosa.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  8. Em sembla una tarta perfecta per celebrar el teu primer anniversari. I que siguin molts més!!!
    Moltes felicitats i petons

    ResponElimina
  9. IRMINA, MONTSE, AISHA, Gracias!!! a mi también me gustaria que el blog fuera para largo y que no me falte la imaginación. Besos a las tres.

    ResponElimina
  10. Fantàstica! un estiu sense préssec no seria estiu...I endavant! a per un any més!

    ResponElimina
  11. Una tarta fantàstica per l'aniversari. Moltes felicitats!
    Petons

    ResponElimina
  12. CRISTINA, MÓNICA, Moltes gràcies, amb tants d'ànims, ja no em podré fer enrere.

    ResponElimina
  13. Moltes felicitats, bonica, i per molts anys et podem continuar llegint, pensa que som com un granet de sorra que junts formem aquesta gran família, sense cadascun de nosaltres això no seria possible, un lloc on s'hi respira pau i alegria, sobretot en el món de la cuina, on estem aquí per compartir.
    La recepta és fantàstica, d'aquelles que sempre en voldries tenir un tros sobre el marbre de la cuina, jeje, encara que a casa no duren res.
    Moltes gràcies i endavant!!!!

    ResponElimina
  14. Moltes gràcies, Gemma! És veritat que dona moltes alegries. Sense adonar-nos ens anem endinsant en aquest món, anem fent amistats virtuals i aprenem moltes coses de profit i també maneres de fer. Per mi, ha estat una gran experiència que mai no hagués pensat. Tenim dies bons i no tan bons, però la colla sempre està per animar-nos. Una forta abraçada maquíssima!!!

    ResponElimina
  15. Qué pastel tan especial y bello!!! me encanta cocinar con las frutas del verano, qué pena que les quede tan poquito...

    ResponElimina
  16. Olvidé darte la enhorabuena por tu primer año en la blogosfera guapa!!! Felicidades!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias, Mary! Con tanta enhorabuena, voy a tener que estar a la altura... Besos.

      Elimina
  17. El pastís t'ha quedat genial, i segur que ben bo! Felicitats pel blog, la veritat és que tens un espai de cuina molt maco i ho expliques tot molt bé. Les imatges també són molt maques...així que segueix com fins ara, perquè ets tota una blogger! ENHORABONA!!!! Molts petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Nuria!!! A veure si encara em farás plorar... Tu també ho estas fent molt bé, que els començaments són una mica durs... ja se sap, però el dia a dia és el que compte. Per cert, la teva coca de llimona d'avui, m'agradat molt. Una forta abraçada, guapa!

      Elimina
  18. ¡Oh!.. ¡Qué necesidad me acabas de crear! Me apetece mucho y lo voy a copiar que aunque la masa tengo que hacerla adaptada a mi mundillo mercerá la pena.
    Besotes.

    ResponElimina
  19. Sí Lourdes, muy sencilla de hacer. La podrías hacer en casa perfectamente con una harina de arroz. Besos.

    ResponElimina
  20. Els pastissos amb fruita natural... mmmmmm! m'encanten! Sense motlle! no ho he provat mai... Ha quedat preciós
    Marta

    ResponElimina
  21. Bona manera de començar: un aniversari i un pastís que fa mooolt bona pinta.

    ResponElimina
  22. Mercè, sí que m'he perdut coses bones des que no vinc per ací!! m'ha cridat molt l'atenció este pastís. Ja t'ho he dit en una altra ocasió, a sobre que la recepta fa una pinta meravellosa es veu la matèria primera que és sobresalient!! Una abraçada, Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marta!, ja se't trobava a faltar, benvinguda. :))) No hi ha com fer servir els productes de temporada i més tenint-los tant a mà. I és que tenim la sort de viure en un país on hi ha de tot i ben bo. Petonets i que gaudeixis del cap de setmana.

      Elimina