dilluns, 14 de gener del 2013

PASTÍS DE CARBASSA amb aroma de taronja


Sol fa quatre dies que es van acabar les festes de Nadal i Reis i ja trobava a faltar una mica de dolçor a la dieta. Una carbassa que tenia reservada per fer una crema calenteta, em servirà per fer un bescuit de carbassa, bo, bo  i rebò, ideal per acompanyar un diumenge al matí amb una xocolata calenta.




Ingredients per un motlle de 25 cm. de diàmetre:

200 gr. de farina fluixa
200 gr. de sucre morè
4 ous de corral
100 gr. d'oli d'oliva verge arbequina
250 gr. de carbassa ratllada
Ratlladura de la pell d'una taronja
5 gr. de llevat químic Royal
2 gr. de canyella en pols
Un pessic de sal
50 gr. de granet d'ametlla



Anem a fer el pastís.
Ratllem la carbassa i la pell de la taronja. Separem les clares dels rovells d'ou i els barregem amb el sucre.

Blanquegem els rovells amb l'ajud d'un batedor. Afegim l'oli.

Batem fins que la barreja quedi homogènia. En un bol apart, fem la mescla de la farina, el llevat, la canyella i tamisem.

Tirem a la barreja la taronja i la carbassa ratllada. Afegim els ingredients secs remenant amb un batedor. 

Muntem les clares a punt de neu i les anem incorporant amb moviments envoltants i procurant que les clares no perdin el seu volum.

Al final la barreja ha de tenir una consistència de mousse, la tapem amb paper film i la deixem a la nevera mínim una hora, però s'hi pot estar 5 o 6 que no passa res. Folrem el motlle (en aquest cas he fet servir una cassola de fang) amb paper sulfutitzat i l'engreixem amb mantega.

Pre-escalfem el forn a 170º de baix. Aboquem la barreja, escampem els granets d'ametlla per sobre i finalment hi tirem una mica més de sucre.


Ho tindrem coent uns 40 minuts aproximadament. Abans de retirar del forn ens assegurem que sigui cuit punxant amb un escuradents.
Doncs ja el tenim, el resultat es un bescuit flonjo i aromàtic, que està dient menjam. Espero us animeu a fer-lo. Bon profit i fins la propera.

7 comentaris:

  1. Hola Mercè,

    He vist que tens moltes receptes al bloc, i m‘agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, on els usuaris poden buscar entre més de 27000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu.

    Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

    Quedem a la teva disposició!
    Andreu
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Andreu per fixar-te en el meu bloc.

      Com ja deus haver vist sol fa quatre mesos que el vaig inaugurar i de moment no m'animo a embolicar-me en res més.

      Pot ser més endavant, qui sap?

      Salutacions,
      Mercè

      Elimina
  2. Un mélange de saveurs qui doit être délicieux.
    J'aime beaucoup.
    A bientôt

    ResponElimina
  3. Holaaa Mercè, Me Encanta cada vez más el blog!! siempre súper detallista con las recetas!!La presentación espectacular!! Besitos xao xao.. La Fanny

    ResponElimina
  4. Hola Mercè,

    Vaig arribar al teu blog per casualitat, aquest cap de setmana he fet el pastís de carbassa i ha quedat boníssim! Moltes gràcies per la recepta, repetirem segur! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies pel comentari i també per la visita, Anna, doncs persones com tu són les que fan que un blog es mantingui viu. I felicitats pel pastís!!! Sàpigues què si poses pastanaga en comptes de carbassa, també queda molt bo.

      Dolça setmana i una abraçada.

      Elimina