divendres, 1 de novembre del 2013

PAGESOS DE CIUTAT a Ràdio Santa Perpètua



El passat mes de juliol us deia que a la primavera havia decidit plantar un petit hortet al balcó de casa meva i explicava com m'havia anat. Unes plantes van prosperar millor que altres, però en general havia estat prou satisfactori.

Quina seria la meva sorpresa quan ara farà unes setmanes, vaig rebre una trucada de l'Ester Casanoves presentadora del programa Pagesos de Ciutat a Radio Santa Perpètua, i em va convidar a explicar la meva experiència. 

I dit i fet. Al cap d'uns dies vaig parlar amb el Carles Baldellou, l'altre presentador del programa, i vàrem enllestir el meu testimoni de principiant en aquesta afició.


Pagesos de ciutat, és un programa divulgatiu que s'emet els dissabtes de 10 a 11 del matí, on cada setmana donen consells, fan entrevistes i tracten temes relatius a l'horticultura urbana, una afició que està arrelant, i mai millor dit, entre els que vivim a ciutat.

Si us fa goig sentir la meva intervenció, piqueu aquí i en el programa del dia 26 d'octubre, prop del minut 10 podreu sentir la meva petita col·laboració.





Des d'aquí vull agrair aquesta nova experiència que em van oferir, tant al Carles com a l'Ester, i que ha estat tot un plaer. A la resta només animar-vos a tenir una mica de verd a la finestra o al balcó com jo. De debò que és terapèutic.


Aquesta és la famosa pebrotera de campaneta que a l'estiu quasi se'm va morir, però que després dels bons consells de l'Ester Casanoves, ara sembla que revifa. Les fulles que es veuen al seu costat, és la ruca que vaig sembrar amb la llavor de l'estiu, ara fa 7 setmanes.

Només espero que amb la pols de les obres, no se'm morin les plantetes!


Fins a la propera.

38 comentaris:

  1. Jo també he participat al programa de l'Esther i el Carles, Mercè, i sempre és un plaer escoltar-los! Ja miraré si trobo el programa on surts, i sinó, penja l'enllaç i més fàcil, oi¿ Petons i felicitats per l'hortet, fa goig!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Marina!!! Encara que feia més goig a l'estiu amb els tomàquets. A l'enllaç hi pots accedit, on posa AQUÍ i et redirigeix al podcast del programa Pagesos. Petonets i bon cap de setmana.

      Elimina
  2. Felicitats per l'hort Mercè! I segueix amb aquesta afició que és molt maca! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Núria!! He de reconeixer, que és una afició que enganxa una mica, encara que potser no tant com fer pa. :))) Petonets.

      Elimina
  3. ❥°º•.¸
    Passei para conhecer o seu blog.
    Eu também gosto de jardinagem... amei as receitas!...
    Bom fim de semana!
    Beijinhos do Brasil. ❥°º•.¸

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcias por tu comentario, Inês!!! Un blog precioso el tuyo y lleno de sabias reflexiones. Besitos desde Barcelona!!!

      Elimina
  4. Enhorabuena querida por tu intervención!!! Qué ilusión poder contar a los demás nuestras pequeñas experiencias, muy enriquecedoras!!! Qué preciosidad de pimientitos, quién pudiera!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nunca hubiera imaginado todas las cosas buenas que un simple blog, me está aportando, Mary. No puedo más, que estar agradecida. :))) Besitos.

      Elimina
  5. Doncs ja et conec la veu, Mercè, felicitats per l'hortet que has aconseguit I gràcies per compartir l'experiència a la blogosfera. Petons I ànims amb les obres, que ja queda menys.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ayyyy, les obres... de moment estem acampats dins el lavabo. Allí hem muntat una cuina de pa sucat amb oli, per passar aquestes setmanes. I aixó és el començament!!! Petonets.

      Elimina
  6. Encantada de posar-te veu Mercè!! un programa molt interessant!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aixó de sentir-se un mateix la veu per la ràdio, és ben curiós, Eva, per què van dir el meu nom, què sino, no m'hagues reconegut. Petonets.

      Elimina
  7. Moltes gràcies per la teva participació, Mercè, i per ensenyar-nos el teu hortet a través de les ones. Aquesta pebrotera segurament encara tirarà alguns pebrots endavant i de ruca en colliras molta durant l'hivern.
    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per tot, Ester. Amb poca cosa que pugui collir, ja em sento recompensada. M'encanta poder posar una mica de verd a casa meva!!! Petonets.

      Elimina
  8. Moltes felicitats, Mercè! Bravo!!!!!!
    Nosaltres al final vam tenir 3 pebrots! i ja n'estic contenta, en va sortir una samfaina boníssima! Va fer molta flor però van anar caient. Tot i així em sento afortunada! Una gran experiència l'hort urbà.
    Una forta abraçada, guapa, i que passis una feliç semana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Gemma, la questió és collir alguna cosa, ni que sigui poc. Primer n'hem d'aprendre i després amb el temps, ja ho farem millor. Els meus millors desitjos i una forta abraçada.

      Elimina
  9. Qué pimientos más preciosos y la rúcula crece que es un gusto. Te felicito por tu afición y por tu entrevista en el programa. Un abrazo y feliz semana, Clara.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias, Clara!!! Ahora no tengo plantada gran cosa, lo justo, con el tema de las obras en casa, la verdad que lo he descuidado un poco. Si lo hubieras visto en verano... daba gloria verlo!!! Besitos.

      Elimina
  10. Ay nena; que L'HORT, ja ha començat a donar els seus FRUITS!!!
    M'en alegro xata; i ara amb tranquilitat escoltaré la teva exposició.
    FELICITATS, i espero que la CUINA vagi endevant per no dir que quasi ja está acabada!!!
    UNA FORTA ABRAÇADA MERCÈ :)))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Conxita!!! Que més voldria, jo... si tot just comença. Dilluns s'hi posen i encara en tenim per 6 setmanes, si no surt cap entrebanc. Però ja m'imagino com quedarà, si més no, estarà al nostre gust i comoditat. Ja t'aniré posant al dia, Petonets i una forta abraçada.

      Elimina
  11. Nena; no hii ha hagut manera de escoltar la teva entrevista; crec que ho he fet be, pero no surt la veu, no se si a les demés persones els hi passa el mateix, si algú hem llegeix que hem digui quelcom. Hem sap greu ho he intentat moltes vegades. :(

    ResponElimina
    Respostes
    1. Conxita!!! Em sap greu. Quina rabia fa quan vols accedir a alguna cosa per internet i no funciona. Acabo de comprovar i a mi en funciona. Sol clico sobre el triangle de play i directament em surt la veu. Si et faltes tenir instal·lada alguna aplicació, sortiria la pantalleta avissan-te. Però m'estranya, amb la de vídeos del You tube que ens envies... Una forta abraçada matinera!!!

      Elimina
  12. Ole, ole i ole els teus PEBROTETS, jaja i mai mes ben dit!!!
    Quina al-legría sentir a la meva amiga MERCÈ; per fi he pogut sentir la teva veu i renoi quina desinvoltura i naturalitat, menys de quin color tens els ulls, ja se que ets administrativa i que tens 48 anys, jaja i d'entre altres coses perque qui vol apendre a conrrear amb aquest programa ho te fácil
    FELICITATS AMIGA ets una dona 10
    MOLTS PETONS :))))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per les teves paraules, Conxita!!! Com me n'alegro que per fi m'hagis pogut escoltar!!! És una cosa que mai no havia fet i quan m'ho van proposar, no sabia que fer, però com mai no s'ha escrit res dels covards, vaig dir que sí. No saps els nervis que vaig passar!!! I ara quan em sento, encara no em sembla que sigui jo. Gràcies per la teva afectuosa amistat i una forta abraçada.

      Elimina
  13. Ho vas fer tan requetebé, que ja ets pots preparar per la segona.
    BON DISSABTE XATA :)))

    ResponElimina
  14. °º✿♫
    °º✿ Boa semana!!!
    º° ✿✿ ♫♬° ·.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias, Inês!!! Igualmente y besitos hacia Brasil!!! :)))

      Elimina
  15. Noia... MOLT BÉ!!! I el teu hort (pebrotera inclosa) és fantàstic! :) M'encanta la dedicació i la passió que hi poses.
    Una abraçada Mercè!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Dolors!!! La veritat és que em feia una mica de vergonya fer el ridícul... :))) Però al final no va ser tan terrible. Petonets cap a Suïssa!!!

      Elimina
  16. Com va la meva estimada MERCÈ... tot en ordre?... vull dir tot en desordre encara?, jaja
    PETONETS REINA I FORÇA!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara em paso per la teva finestreta i t'explico, guapíssima. Sempre pensant en els demés. :))) Una forta abraçada.

      Elimina
  17. Preciosa!!! feliz Navidad y que tu año venga cargado de grandes momentos!!!!!!!
    te deseo lo mejor del mundo !!!!!
    Nos vemos en Enero, si???? cuídate!!!!

    ResponElimina
  18. MERCÈ, no vull que arribin els dias de Festa, sense ferte arrivar el meu record.
    Espero i desitjo que potser ja puguis fer un caldet de Nadal en la teva nova cuina.
    Ara una vegada passat tot, et refarás desseguida, i amb l'il-lussió de gaudirla, tot será molt més fácil.
    UNES BONES FESTES DONCS PER A TOTS VOSALTRES!!! i que en el nou 2014 la SALUT predomini i tinguem la LLUM que necessitem...
    MOLS PETONS ESTIMADA :)))

    ResponElimina
  19. Ai, Mercé, ara veig que les dues tenim el blog de cuina una mica abandonat! Jeje, hi ha un temps per unes temps i un altre per d'altres!
    Molt bones festes també a tu, que ho gaudeixis i ho comparteixis. Una fortíssima abraçada de qui et té en un raconet del seu cor.
    Petons, guapa, i gràcies pel compartit!

    ResponElimina
  20. BON DÍA TRESOR; el NADAL t'ha portat UN A CUINA... gaudeixla!!!!
    :))))

    ResponElimina
  21. Hola Mercè! Espero que tot vagi bé i que la falta de noticies teves sigui perquè, com tots, hi ha moments en què no es pot amb tot! :) Una abraçada guapa i espero que fins aviat!!
    Salutacions

    ResponElimina
  22. MERCÉ XATA... Espero que estiguis be... Un petonet :)))

    ResponElimina