Ja estem en plena temporada de maduixes. Per qui ens agraden les coses dolces és tota una temptació utilitzar-les per fer una tarta com aquesta. Ja sé, que no és gaire original però queda tan bona i és tan senzilla de fer, que no m'hi he pogut resistir. A casa meva, quan alguna cosa a més de bona, té bon aspecte, fan servir la expressió de "Sembla comprat". De cap manera! Una recepta feta a casa és molt millor que segons quines coses comprades fetes. O sigui que heu de dir " És millor que els que venen" i així fareu contenta a la cuinera.
Per la crema pastissera:
250 ml. de llet de qualsevol tipus (jo d'avena)
50 gr.de sucre
20 gr. de Maizena
2 rovells d'ou de pagès
Canyella
Pell de llimona o 1 gota d'essència
Pell de llimona o 1 gota d'essència
Pel farcit:
Crema pastissera, 700 gr. de maduixes, sucre de llustre i cobertura per tartes (Lidl)
Comencem fent la crema.
Escalfem la llet fins que bulli amb la canyella i la pell de llimona (si ho feu amb la pell), traiem del foc, tapem i deixem infusionar. Barregem el sucre amb la Maizena, afegim els dos rovells, la gota d'essència (si ho feu amb essència) i ho remenem be.
Colem la llet, afegim una part a la barreja i la resta l'escalfem. Remenem amb un batedor i ho aboquem dins la llet. Anem remenant a foc mig i en arrencar el bull retirem del foc.
Omplim la màniga pastissera i reservem. Un cop freda la guardem a dins la nevera. Mentre tant donem la forma a la placa de pasta de full. L'estirem una mica amb el corró i tallem una tira estreta per cada banda.
Mullem amb una mica d'aigua per que s'enganxi, hi posem les tires sobre les vores i retallem el sobrant. Punxem la superfície interior amb una forquilla per que la massa quedi plana de dins i pujada de les vores.
Amb la mica que ens ha sobrat fem una borleta, l'estirem amb el corró i amb l'ajud de un tallador de galetes ho aprofitem (que no es pot tirar res). Amb el forn pre-escalfat a 200º de dalt i baix, posem les galetes i la massa fins que estigui daurada per sobre, aproximadament 20 minuts. Tallem les maduixes a làmines un xic gruixudes.
Un cop cuit, ho deixem refredat i espolsem les vores amb sucre de llustre amb l'ajud d'un colador.
Farcim de crema l'interior del pastís i decorem amb les maduixes. Fem la cobertura per tartes fent servir les instruccions del fabricant i amb una cullera l'escampem per sobre mentre la cobertura encara és calenta.
Deixem refredar i la guardem una hora dins la nevera abans de consumir.
Dons ja veieu. Una tarta pels llaminers i els amants dels plaers senzills. Si la feu, a casa vostra us ho agrairan.
Que vagi de gust i fins la propera.