divendres, 30 de novembre del 2012

TARTA TATIN de poma


Una de les meves tartes preferides junt amb la Sacher. Es un pastís de poma una mica peculiar de fer, doncs es comença pel que serà la part de sobre de la tarta i s'acaba per la base. Hi ha diversos mètodes per confeccionar aquestes postres, però el que a mi em resulta més pràctic es aquest que explicaré avui. Per una tarta de 20 a 22 cm. de diàmetre necessitarem aquests ingredients:



9 pomes tipus Golden
100 gr. de mantega sense sal
80 gr. de sucre morè
1 planxa de pasta de full ( jo he fet servir la del Lidl)






Procediment:

Traiem els cors de les pomes, les pelem i les tallem en quatre trossos. Ho faig per aquest ordre, així com mes temps conserven la pell menys s'oxiden. Si veieu que s'enfosqueixen les podeu fregar amb mitja llimona.

En una cassola anti-adherent posem el sucre i després les pomes a foc mig.

Afegim la mantega a daus per què es reparteixi millor, anem remenats de tant en tant amb compte de no aixafar els quarts i courem aproximadament 30 minuts fins que la poma sigui tova però no desfeta. En acabat anem posant en forma de cercle els trossos de poma amb la part de la pell cap baix, dins una cassola que pugui anar al forn.

Posarem els talls mes sencers a la part de sota, que és la que veurem al donar la volta a la tarta. Per les vores i entre els espais vuits podem omplir amb els trossos menys presentables. Per cobrir la base del pastís fem servir un tros de la pasta de full. Engeguem el forn a 220º de dalt i baix per què vagi escalfant.

Cobrim el recipient deixant una mica de marge ja què la massa es te que introduir per la vora de les pomes.

Un cop calent el forn, enfornem durant 20 minuts fins que la massa es vegi una mica torrada.
Deixem temperar durant 10 minuts, passem un ganivet per les vores per desenganxar la mica de pasta que podés quedar adherida i ja li podem donar la volta.

Amb aquest sistema de fer la Tatin, sempre us quedarà be i no haureu de patir si es crema de sota ni de tenir que trobar un recipient per coure que pugui anar a la vegada al foc i després al forn. Si la voleu amb el gust del caramel, apart se'n pot fer una mica i un cop el pastis sigui a la safata podeu pintar la poma o tirar-hi un regalim per sobre al servir els plats.
El meu consell és que la proveu primer així, sempre esteu a temps de rectificar. Si us animeu a fer-la, segur que repetireu.
Dolços moments i fins la propera.



3 comentaris:

  1. Une de mes tartes préférées. Ta tarte tatin est très réussie.Bravo!!!!
    A bientôt

    ResponElimina
  2. Coincidim amb mes d'una cosa, menys que jo encar menjo un xic de carn, pero aquestas dues tartas que anomenes, també son les mevas preferidas, y la que has preparat es veu ESTUPENDA!!!
    Bon día maca :)

    ResponElimina